Розробка додатків для Android з підтримкою бездротового зв’язку

page main image

Використання цифрових пристроїв уже стало звичкою. І чим частіше, тим менше дротів у цих пристроїв. Розробка додатків для Android як послуга не втрачає актуальності, оскільки люди вважають за краще бути мобільними та мати постійне підключення до навушників, автомобіля, динаміків та інших портативних пристроїв. Звісно, програмне забезпечення має підтримувати технології бездротової передачі даних через Wi-Fi та Bluetooth-з’єднання. Проте, якісне підключення до мережі Інтернет доступне не скрізь, тому з’єднання Bluetooth не втратить своєї актуальності.

Чому Bluetooth-технологія користується попитом?

Бездротова технологія Bluetooth дає змогу пристроям взаємодіяти один з одним без необхідності задіювати центральний пристрій, такий як маршрутизатор або точка доступу. Насправді, це головна причина для використання BLE. Навіть, якщо у вас немає доступу до Інтернету з будь-якої причини, ви можете використовувати пристрої. Наприклад, ви можете перевірити автомобіль на наявність діагностичних кодів несправності двигуна, для потокового відтворення музики за допомогою бездротового аудіо, поки ви перебуваєте на пікніку за містом або для гри в розважальні програми. Бездротове з’єднання продовжує свій стрімкий розвиток, воно забезпечує загальний ланцюжок у комбінованих мікросхемах, забезпечуючи зв’язок між декількома бездротовими технологіями та зв’язок у сфері Інтернету Речей. Обсяг ринку низькоенергетичних пристроїв Bluetooth в усьому світі склав 6 150 мільйонів одиниць у 2019 році, а до кінця 2020 року складе 8 450 мільйонів одиниць обсягу ринку BLE (Bluetooth Low Energy). Тому люди використовують Bluetooth для:

  1. Бездротового аудіоз’єднання;
  2. Бездротового підключення до телевізора;
  3. Бездротового підключення до ПК;
  4. Гри в багатокористувацькі ігри;
  5. Контролю домашньої безпеки та розумних домашніх гаджетів;
  6. Підключення автомобіля та тестування бортового комп’ютера;
  7. Підключення до приладів моніторингу стану здоров’я та систем охорони здоров’я;
  8. Послуги визначення місця розташування;
  9. Створення великомасштабних мереж пристроїв, здатних контролювати, контролювати і автоматизувати роботу підключених пристроїв.

Послуга створити додаток для Андроїд з підтримкою BLE є однією з найбільш затребуваних в IT-світі. Наприклад, бездротове з’єднання смартфона з телевізором Samsung smart TV. Компанія PNN Soft надає IT-послуги вже понад 15 років, зокрема займається розробкою програмного забезпечення для Android TV. Реалізація проєктів для під’єднаного ТБ дає змогу персоналізувати мультимедійну платформу ATV і розширити функціонал відповідно до потреб користувача.

Завдяки підтримці технологія Bluetooth вже понад 20 років задовольняє зростаючий попит на бездротові інновації. З моменту його появи в 1998 році поставки пристроїв Bluetooth продовжують зростати без будь-яких ознак уповільнення.

apps-for-wierless-devices

Безконтактне рішення з використанням пристрою BLE дає змогу бізнесу отримувати точні дані, забезпечуючи приголомшливий досвід клієнтів, генеруючи більше ROI.

На поточний момент Web Bluetooth набирає популярності. Технологія дає змогу браузеру під’єднувати та контролювати пристрої Bluetooth, такі як розумні побутові прилади, медичні аксесуари, наприклад, серцевий ритм, датчики температури тощо. Така стара функція, як BLE, отримала нові можливості для розвитку. Наприклад, підтримка блютуз пристроями допомагає людям поліпшити загальне самопочуття, а медичним працівникам надає можливість забезпечити якісне медичне обслуговування, за допомогою використання тих самих пристроїв. Багатофункціональні цифрові аксесуари, такі як розумні годинники та слухові апарати з датчиками здоров’я, продовжуватимуть збільшувати свою частку на ринку. Розробка додатків для Андроїд включає послугу створення вебблютуз браузерів. На даний момент, такі великі та широковживані браузери як: Chrome 56+ і Opera 44+ та інші браузери Android (6.0+) і Mac, є найкращим рішенням для бізнесу та повсякденного життя, тому що підтримують можливість бездротового підключення по Bluetooth.

Ресурси розробки для пристроїв Bluetooth в основному схожі. Це дає змогу розробникам створювати єдине рішення, яке може працювати на всіх платформах. Таким чином, переваги BLE очевидні. По-перше, це рентабельність девелоперських послуг. PNN Soft реалізувала проєкти на базі iBeacon для iOS та API для bluetooth в Android-додатку. По-друге, це низьке споживання батареї, тому що BLE потребує менше енергії для передавання та приймання даних. По-третє, периферійні пристрої Bluetooth з низьким енергоспоживанням підвищують зручність роботи користувачів. По-четверте, він забезпечує бездротове з’єднання без доступу в інтернет.

Порівняння Bluetooth і Wi-Fi з’єднань для пристроїв

Основна відмінність між цими двома технологіями полягає в їхньому початковому призначенні. Однак Wi-Fi також дає змогу сполучати пристрої. Wi-Fi – це технологія для пристроїв бездротової локальної мережі, заснована на стандартах IEEE 802.11, і, на відміну від BLE, вона охоплює великі відстані. Проте, має високе енергоспоживання. Пристрої з Bluetooth-конфігурацією зазвичай дешевші. Вони споживають мало енергії, тому щоденні витрати також скорочуються. Дальність підключення BLE нижча, незважаючи на те, що сучасні модулі Bluetooth мають дальність дії до 1000 метрів (у середньому пристрої розраховані на 40-400 метрів). Якщо говорити про питання вартості, то встановлення конфігурації Wi-Fi, її обслуговування, підтримка та енерговитрати, наприклад у сфері IoT, будуть набагато вищими, ніж підключення через BLE.

Як працює бездротова технологія для мобільних додатків?

Bluetooth не вимагає багато енергії від пристроїв, що використовують його. Пристрої Android та Apple підтримують бездротове підключення до сторонніх пристроїв. Фахівці компанії PNN Soft реалізували безліч BLE-рішень.

Однак, розробка мобільного додатку для android з бездротовим підключенням становить багатоетапний процес, що включає в себе спеціальні інструменти, елементи та технології. Пристрій Bluetooth містить таблицю даних та основні поняття, а саме: атрибути, структуру, послуги, характеристики, дескриптори, профіль. Також розробники приділяють увагу клієнт-серверній архітектурі. Це допомагає пристроям спілкуватися за допомогою певного протоколу. На останньому етапі пристрої знаходять один одного і з’єднуються. Виявлення пристроїв відповідає за іншу частину архітектури Bluetooth, звану універсальним профілем доступу (GAP).

PNN Soft – компанія з розробки додатків для Android

Ми згадали наш досвід у цій IT-сфері, проте, підбиваючи підсумки, розробники PNN Soft уже реалізували та завжди готові надати вигідні рішення з android розробки додатків з підтримкою Bluetooth:

  1. Вебдодаток Bluetooth забезпечує підключення смартфона безпосередньо з вебсторінок з прилеглими пристроями Bluetooth;
  2. Auto-connect забезпечує підключення смартфона безпосередньо до ЕБУ автомобіля, бортового комп’ютера тощо;
  3. Додаток із бездротовою підтримкою переносних пристроїв;
  4. BLE-додатки для Android та iOS-додатків для інтернету речей і розумних пристроїв.
mobile-development-services

Ми хочемо виділити продукт PNN Soft inCarDoc, що забезпечує швидкий і простий спосіб зв’язку з бортовою діагностичною системою автомобіля, що дає змогу використовувати смартфон як базовий автомобільний сканер. Додаток зчитує в реальному часі такі параметри, як швидкість, обертання, таймінги з ЕБУ автомобілів, за наявності OBD-II конектора. Крім того, з його допомогою можна очистити коди несправностей (вимкнути контрольний двигун, MIL), контролювати витрату пального і зберігати статистику водіння.

Щоб найняти розробників android і реалізувати застосунок із підтримкою бездротового з’єднання або вебдодатки для Android у PNN Soft, заповніть форму нижче.