Чи повинен бізнес бути цифровим?

page main image

Відповідь на запитання в заголовку — без сумніву “так”. Цифрова трансформація бізнесу у сучасному світі ми навряд чи можемо уявити собі будь-яку бізнес-індустрію, яка б не використовувала інтернет або будь-який цифровий продукт для виробництва, координації роботи, розповсюдження, реклами. Тому, щоб створити бізнес і зробити його успішним, ви маєте звернути увагу на його цифровізацію. PNN Soft — провідна та впевнена в собі компанія з розробки користувацького програмного забезпечення, яка реалізувала понад 1000 проєктів для різних галузей промисловості. Ми знаємо, якими є основні потреби та відмінності в розробці додатків для електронної комерції, авто та транспорту, електропостачання тощо.

custom software development company

Як визначити тенденції розвитку програмного забезпечення для малого бізнесу

Мета статті — познайомити вас з основними аспектами розвитку IT-послуг для підприємств і малого бізнесу, які стикаються з багатьма викликами. Велика конкуренція між усіма компаніями, причому не тільки у сфері конкретного бізнесу, призводить до необхідності негайно та голосно заявити про себе. З одного боку, для яскравого старту вам потрібна реклама, сайти та додатки. Таким чином, користувач може легко знайти вас, дізнатися інформацію, вивчити продукт або послугу та використовувати їх. З іншого боку, вам потрібно організувати роботу компанії або бізнесу, вести фінансовий і кадровий облік, а також розробити інструменти, які дозволять вашому бізнесу функціонувати.

З вищесказаного випливає, що цифровий бізнес має два види IT-продуктів за спрямованістю: внутрішні — для організації роботи та зовнішні — для використання клієнтами.

Цифрові продукти для бізнесу дають їм змогу охопити численних споживачів, організувати роботу співробітників і знизити витрати за рахунок оптимізації. Важливо зазначити, що йдеться про широкий спектр продуктів, особливості реалізації та ефективність яких залежать від типу програми або застосунку, сфери діяльності та цілей підприємства. Компанії стають дедалі мобільнішими та потребують надійної мережі, а клієнти очікують бездоганного цифрового досвіду.

Розробка програмного забезпечення для малого бізнесу була занадто дорогою, сьогодні це одна з найпоширеніших послуг, що надаються IT-компаніями. Однак головне питання полягає в тому, навіщо малому бізнесу потрібні програмні додатки. Кілька переваг задовольняють потреби бізнесу за допомогою IT-технологій.

  1. Орієнтоване на клієнта програмне забезпечення у вигляді вебсайту або мобільного додатку підвищить вашу впізнаваність на ринку для цільового споживача. Це дозволить вашим клієнтам мати можливість постійно контактувати з вами та призведе до більшої вигоди;
  2. Поліпшення клієнтського досвіду та ділового спілкування. Вебдодатки дають змогу організувати корпоративні рішення для обслуговування клієнтів та організації корпоративних рішень, управління компанією та бізнес-ресурсами, а також навчання та моніторингу співробітників;
  3. Поширення продуктів і бренду. Сучасні магазини зазвичай мають вебресурси та додатки для мобільних пристроїв, які дають змогу організувати ваші продажі. Більше того, деякі підприємства спочатку функціонують як інтернет-магазин і не мають точок фізичного продажу. Це суттєво допомагає заощаджувати кошти на оренді приміщень, логістиці, а також на кількості зайнятих співробітників та їхньому навчанні;
  4. Цифровий бізнес — це спосіб управління завданнями, делегування відповідальності, відстеження потенційних клієнтів тощо;
  5. Малі підприємства можуть використовувати певні можливості за допомогою програмного забезпечення та виключити робочу силу з цих конкретних операцій, підвищуючи ефективність роботи та знижуючи витрати;
Development services for enterprises, digital business

Останніми роками розробка програмного забезпечення для малого бізнесу значно зросла завдяки наявності технологій, що налаштовуються, та збільшенню кількості кваліфікованих розробників програмного забезпечення для найму. Малому бізнесу зазвичай потрібні вебсайти для клієнтів (наприклад, магазини, кафе та ресторани, розваги в торговельних центрах тощо), додатки для клієнтів (також для торговельних платформ, електронного навчання, фінансових і банківських послуг, каршерінгу та таксі тощо). Для організації бізнесу широко використовуються IT-рішення для навчання персоналу, бухгалтерські настільні/мобільні додатки, HR-додатки. За останні кілька років хмарна розробка стала популярною послугою. Великі виробничі підприємства та невеликі компанії замовляють розробку хмарних систем. Раніше ми писали про міграцію бізнесу в хмару.

Послуги з розробки ІТ для бізнесу включають у себе кілька етапів: розробку технічного завдання, проєктування, створення концепції дизайну, тестування та налагодження. Деякі продукти (які зроблені для використання клієнтами) потребують просування та реклами. Крім того, важливо враховувати, на якій платформі має працювати ваш додаток. Він може бути адаптований для пристроїв Android або iOS, якщо це мобільний додаток, а також для Windows і macOS для стаціонарних комп’ютерів.

Для будь-якого бізнесу важливо те, скільки часу потрібно для розробки програмного продукту. Фахівці PNN Soft на початкових етапах аналізу бізнес-логіки та створення ТЗ визначають терміни розробки, які вони узгоджують із замовником. Залежно від типу, вимог і технології, використовуваної для проєкту, кожен проєкт займає період від одного до дев’яти місяців. Але це ще не межа. Будь-який продукт, навіть програма, потребує підтримки та модернізації, незалежно від його цілей/завдань. Наприклад, додатки швидко падають у рейтингу та втрачають свою конкурентоспроможність, якщо вони довгий час залишаються без оновлень. Йдеться не тільки про внутрішню функціональність або дизайн, а й про підтримку продукту на нових пристроях.

Корпоративне програмне забезпечення для розвитку великих підприємств

Компанія PNN Soft працює на ринку вже понад 20 років і неодноразово реалізовувала масштабні проєкти для міжнародних компаній по всьому світу. Наші фахівці використовують новітні технології та методології для поліпшення бізнес-операцій та підвищення цінності для кінцевого користувача, а також надають успішні послуги з розробки корпоративного програмного забезпечення. Незалежно від того, в якій галузі перебуває ваш бізнес, він має бути оснащений цифровим продуктом, а можливо, і кількома. Великі підприємства зацікавлені в розробці унікальних і автоматизованих програм спеціально для своєї діяльності. Наприклад, створення програмного забезпечення для внутрішньофірмової взаємодії, розробка вебсервісів для електронного навчання або підвищення кваліфікації персоналу.

ІТ-послуги займуть одне з провідних місць у будь-якій галузі, але в деяких випадках це вже сталося. Багато сфер діяльності сьогодні не зможуть існувати без програмного забезпечення. Розробка програмного забезпечення та додатків дуже сприйнятливі до змін у тенденціях, зумовлених постійним удосконаленням технологій. Сьогодні ми можемо виокремити основні напрямки розробки, які користуються попитом серед замовників. А саме: штучний інтелект, блокчейн, IoT, розробка мобільних застосунків, ПЗ для аналізу та обробки великих обсягів даних, хмарні обчислення, AR/VR, кібербезпека тощо.

Як найняти аутсорсинг розробників в Україні

PNN Soft працює переважно з корпоративними клієнтами. За 20 років ми реалізували понад 1000 проєктів у 150 країнах світу. Ми надаємо повний комплекс послуг для таких галузей промисловості:

Рішення найняти команду розробників для створення програмного забезпечення дасть змогу вашому бізнесу вийти на новий рівень і знизити витрати в довгостроковій перспективі. Ми проводимо бізнес-аналіз проєкту, а також спільно аналізуємо вимоги, проводимо прототипування, створюємо структуру застосунку (або будь-якого іншого цифрового продукту), розробляємо технічні характеристики, створюємо дизайн, проводимо ретельний аналіз ринку, проводимо постійний моніторинг і тестування продукту.

Якщо Вам потрібна надійна програмна основа для Вашого бізнесу, Ви можете заповнити форму нижче.