Розробка програмного забезпечення ─ IT-тренди на 2020 рік

page main image

Світ інформаційних технологій швидко змінюється, процес розробки програмного забезпечення включає в себе все нові алгоритми, методології та інструменти. На кону в новому десятилітті стоїть ідея про те, якими будуть інформаційні технології майбутнього, а також які рішення та методи розвитку ПЗ будуть у тренді на 2020 рік.

Звісно, ми не можемо прогнозувати зі 100% гарантією того, який вигляд матиме ІТ-світ у майбутньому, але ми можемо бути впевнені в тому, що аналіз поточної ринкової ситуації тут і зараз допомагає визначити основні ІТ-тренди.

Захист даних — це завдання №1 для будь-якого програмного проєкту

Ціла низка подій, що відбулися у 2019 році, підтвердила важливу роль процесу захисту даних. Це стосується також кібератак, та кількох випадків витоку даних із соціальних мереж та банківських сервісів, які час від часу відбувалися по всьому світу. Тому конфіденційність та цифрова безпека виходять на перший план як на індивідуальному, так і на корпоративному рівнях. Будь-який вебсайт, програмне забезпечення, додатки для десктоп або мобільних пристроїв, мають бути ретельно перевірені на наявність умов безпеки. Безпечні хмарні сховища користуються особливим попитом, оскільки частота переходу підприємств на хмару неухильно зростає.

Таким чином, створення програмного забезпечення для здійснення переходу підприємства на гібридну або приватну хмару — ще один IT-тренд 2020 року. Компанії, які ще не повністю мігрували у хмару, найімовірніше здійснюватимуть перехід у 2020 році. Про послуги хмарної розробки в PNN Soft можна дізнатися на нашому сайті, або поставити запитання, заповнивши форму внизу сторінки. У нашому блозі ми також розглянули переваги міграції підприємства на хмару.

cloud development solutions, cloud platform, business on cloud

Загалом, кібербезпека охоплює такі завдання:

  1. Запобігання фішинговим атакам, для захисту ім’я користувача, паролів, номер соціального страхування та дані кредитної картки;
  2. IoT – це не тільки потенційний ресурс для розвитку технологій майбутнього, а й нова можливість для кібератак. Безпека інтернету речей важливий крок у розробці програмного забезпечення;
  3. Підвищений контроль конфіденційності даних;
  4. Безпека мобільних пристроїв;
  5. Автоматизація безпеки. Наприклад, 50% американських компаній-респондентів планують використовувати автоматизацію системи безпеки протягом найближчих 6 місяців — 3 років.

Технологія 5G виявляється рушійною силою для B2B і B2C

Наприкінці попереднього десятиліття телекомунікаційні стандарти почали активно розвиватися. Як наслідок, бездротові технології п’ятого покоління, або 5G для цифрових стільникових мереж, у 2019 році почали своє фактичне існування.

Вперше мережа була запущена в Індії та Фінляндії як тестова. А за 2019 рік покриття поширилося у провідних регіонах багатьох країн. Уже з цього року 5G технологія охопить й інші території, наприклад з’явиться в Японії, Норвегії, Польщі та на Філіппінських островах. Перший загальнонаціональний мобільний телефон 5G було запущено в Південній Кореї 3 квітня 2019 року.

IoT software development, Software development services, 5G networks

Стільниковий зв’язок 5G дає змогу отримати нові можливості для надання будь-яких послуг. Наприклад, забезпечує високоефективне функціонування складного ПЗ або системи B2B і B2C. Послуги з розробки програмного забезпечення значно просунутися і 5G надасть можливість для реалізації багаторівневих цифрових проєктів для будь-якої індустрії.

Отже, високошвидкісна мобільна мережа та швидка реакція програмного забезпечення відкривають нові можливості, роблячи бездротове під’єднання до телефону та інших електронних пристроїв більш продуктивним. Прикладом слугує дистанційне керування надточним хірургічним обладнанням. Промислове виробництво та надання послуг (як для приватних осіб, так і для корпоративних клієнтів), завдяки додаткам і пристроям з підтримкою 5G, зможуть розширити функціональність і сферу своєї діяльності.

Нижче ми поговоримо про тенденції розвитку інформаційних технологій, які також стануть більш доступними і отримають новий виток розвитку після поширення 5G.

Інтернет речей — не має наміру йти з трендів

Інтернет речей складається з декількох пристроїв, під’єднаних до мережі, таких як побутова техніка та датчики послуг. Кількість пристроїв IoT продовжуватиме неухильно та впевнено зростати в різних сферах і галузях, як це було останніми роками.

Протягом останнього десятиліття технологія неухильно розвивалася та розширювала свої рамки. Дана технологія не може розглядатися у відриві від усіх інших аспектів, згаданих у статті. Сучасні функції дають змогу оновити сферу розробки програмного забезпечення IoT. Розумні пристрої вже використовуються у виробництві та повсякденному житті. Природно, їхня кількість зростатиме. Крім того, за оцінками експертів, кількість під’єднаних пристроїв досягне 30,73 млрд у 2020 році та 75 млрд до 2025 року.

Поява ШІ додатків — це сприятливе рішення в будь-якому питанні

Штучний інтелект — це інструмент, що має потенціал у будь-якій галузі, де він з’являється. Поступово розробка програм на замовлення з підтримкою штучного інтелекту отримала поштовх до розвитку й утвердилася в багатьох галузях, тим самим неймовірно розширивши межі свого впливу в 2019 році. Згідно з даними статистики, ШІ добре зарекомендував себе в маркетингу та роздрібній торгівлі. Наприклад, чат-боти забезпечуватимуть 85% обслуговування клієнтів вже до кінця 2020 року. А 30% компаній по всьому світу використовуватимуть ШІ принаймні в одному зі своїх процесів продажів. Навіть більше, аналітики припускають, що взаємодія людини з ШІ в секторі охорони здоров’я досягне 75% у 2022 році. Технологія торкнеться хірургічної підготовки фахівців, протезування тощо. Впровадження ШІ на підприємстві має незаперечні переваги. Відтак, 84% підприємств упевнені, що ШІ дасть їм змогу здобути або зберегти конкурентну перевагу, завдяки швидшій взаємодії з клієнтами та здійсненню торговельно-виробничих операцій. Важливо зазначити, що 38% компаній, які використовують ШІ, відзначили підвищення ефективності та досягнення значної оптимізації внутрішніх бізнес-процесів. Будь-яка компанія-розробник програмного забезпечення ШІ безумовно буде затребувана в 2020 році.

AI software development, AI development companies, artificial intelligence development

Використання штучного інтелекту в охороні здоров’я, без сумніву, буде в тренді на майбутнє десятиліття. Що стосується інших секторів, то розвиток штучного інтелекту справив не менший вплив і там. Ця частина комп’ютерної науки стрімко розвивалася у сфері обслуговування клієнтів, автомобілебудуванні, маркетингу, асистентах, навчанні, продажах, військовій справі тощо.

Створення програмного забезпечення з підтримкою машинного навчання або ШІ трудомісткий процес. Однак, PNN Soft має досвід у наданні подібних IT-рішень. Ми інтегрували кілька продуктів для цілей електронного навчання і в нашому портфоліо переважають проєкти інтеграції з IBM Integration Bus, для корпоративних клієнтів.

Програмне забезпечення анімації, 3D-технології, VR&AR займають весь світ

Відео-анімація є найбільш клікабельним способом для реклами, маркетингу та найпривабливішим інструментом для реалізації якісного дизайну цифрового продукту та взаємодії користувачів з ним. Користувачі віддають перевагу приємній-плавній та особливо інтерактивній анімації. Відеоматеріали з доповненою реальністю або 3D-технологіями є чудовим інструментом продажів.

На початку 2020 року в Лос-Анджелесі проходить щорічний захід Consumer Electronics Show (CES). Тисячі великих виробників і малих підприємств, а також стартапів представлять інноваційні технологічні продукти. Наприклад, 3D-дисплей від Bosch, призначений наразі для автомобілів. Bosch застосували пасивну технологію 3D, а це означає, що немає необхідності в окулярах, щоб взаємодіяти з екраном дисплея. Крім того, тут навіть немає камер стеження за очима. Важливо відзначити, що технології 3D AR/VR широко й обґрунтовано інтегруються в автомобільну промисловість.

До речі, ігрова індустрія не сповільнюється. Комп’ютерна анімація, цифрова 3D (CGI) анімація та захоплення руху дедалі частіше займають нішу в розвитку комп’ютерних ігор.

Віртуальна реальність і доповнена реальність — технології гідні окремої уваги, які також укріпилися в ігровій індустрії. Але компанії з розробки програмного забезпечення віртуальної реальності надають ефективні рішення для інших галузей промисловості. Ми присвятили цій темі окрему статтю в блозі. AR і VR-технології — це інструменти для навчання військових, пілотів, лікарів-хірургів тощо.

UX/UI завжди будуть важливими

Будь-який цифровий продукт, який використовується людиною, не може існувати без зрозумілого і приємного оформлення. UX/UI дизайнер надає програмному продукту вигляду та структури, з якою користувачеві легко взаємодіяти з інтерфейсом. Розробка дизайну UX/UI має одну ключову мету — збільшити відгук аудиторії та бути інтуїтивно зрозумілою. У цієї ніші є свої тренди, які поступово і дуже суттєво змінилися за останні роки.

Команда розробників програмного забезпечення PNN Soft завжди стежить за тенденціями ІТ і надає ефективні програмні рішення

PNN Soft хоч і не молода компанія з розробки програмного забезпечення, проте ми завжди стежимо за сучасними тенденціями у світі ІТ. Наші фахівці мають високу кваліфікацію та використовують ефективні інструменти для реалізації програмних проєктів. Ми надаємо такі послуги:

З повним переліком наших послуг ви можете ознайомитися на нашому сайті та в нашому портфоліо. Якщо Ви хочете реалізувати свій проєкт і дізнатися більше про наші пропозиції, будь ласка, заповніть форму нижче. Крім того, вже понад 15 років, ми надаємо аутсорсинг програмного забезпечення. Тому сфера знань та досвіду нашої компанії широка. Ми реалізували 1000 проєктів і не маємо наміру зупинятися на досягнутому.