Розробка UX-дизайну в PNN Soft

page main image

Спільно UX та UI дають змогу зробити цифровий продукт максимально зручним для користувача. Тому, якщо ви хочете, щоб ваш продукт був простим у використанні та ефективним, ви повинні приділяти особливу увагу дизайну. Ви не можете вибрати тільки один підхід між користувацьким досвідом або розробкою користувацького інтерфейсу, обидві гілки дійсно важливі для успішної реалізації. UX та UI-дизайн відіграє важливу роль у досягненні основної мети підвищення ефективності будь-якого бізнесу. Дизайн програми покращує користувацький досвід і задоволеність клієнтів, що в кінцевому підсумку збільшує кількість користувачів. Однак, для реалізації цих планів, ви маєте знати основні інструменти, правила та функції UX та UI окремо для кожного. Отже, це стаття про послугу розробки UX-дизайну.

Як оцінити UX-додаток і компоненти веброзробки UX?

Показники присутності на сайті та активності користувачів на ньому — це ознаки успіху та шанс потрапити в топ пошуку. У цьому випадку розробка UX є однією зі сходинок до цієї мети. Зручний вебсайт приваблює користувачів і робить їхню присутність на вебсторінці комфортною.

Ви можете оцінити свій цифровий продукт, чи то додаток, чи то сайт, за допомогою спеціальних метрик. Наприклад, показник успішності виконання завдання показує відсоток правильно виконаних завдань користувачем і їхні помилки під час взаємодії з продуктом. Таким чином, чим вище число, тим ефективнішим і результативнішим є сайт або вебдодаток. Сучасна компанія вебдизайну, для оцінки вебресурсу, аналізує час на виконання завдання. Відповідно він вказує на те, скільки часу відвідувач сайту витратив на здійснення цілеспрямованої дії на вебплатформі або в додатку. Крім того, враховуйте ефективність інформаційної архітектури та навігації. Ваш цифровий продукт не повинен змушувати когось почуватися загубленим у ньому: легко знайти + легко орієнтуватися — це правило для ідеального UX. Залежно від типу продукту та його цілей важливо визначити, у чому полягає помилка користувача, а потім з’ясувати частоту цих помилок. Шкала системи юзабіліті є одним з найбільш широко використовуваних і складних інструментів оцінки. Таким чином, кінцеві результати мають відображати як якість користувацького досвіду, так і цілі вашого продукту.

ux design, ux research, web design company

PNN Soft забезпечує ефективне дослідження користувацького досвіду та збирає якісну інформацію показників KPI для оцінки UX. Наші фахівці відстежують набір параметрів і навіть визначають нові залежно від виду продукту або послуги. Тож, що має включати вебдизайн UI/UX? Існує широкий спектр інструментів, функцій і правил, які використовуються професіоналами для ефективного UX. Наприклад, найкращий користувацький досвід для вебсайту містить у собі доступність, адаптивність до будь-якого пристрою, структурування, інтуїтивність, зручність використання тощо.

Відмінності в розробці дизайну UX для комп’ютерних систем Windows, macOS і мобільних iOS, Android

Розробка UX — це процедура поліпшення загального досвіду користувачів під час взаємодії з додатком або вебплатформою порівняно з UI, що підвищує презентацію та інтерактивність продукту.

Основні елементи UX для додатків включають таке:

Мобільний, десктопний та вебдизайн сильно відрізняються за своєю основою. Зокрема, мобільне середовище створює свої умови для дизайнерів. Розробка дизайну мобільного додатку залежить від його основного завдання та типу. Він має бути максимально зручним та ефективним з мінімальною кількістю кліків під час взаємодії. Крім того, дизайн мобільного застосунку для Андроїд та iOS відрізнятиметься, адже вже на етапі UX має переслідувати основні тенденції цих операційних систем. Звісно, десктопні додатки переслідують складніші завдання та цілі, що позначається на їхній UX-будові.

User experience design, ux moblile apps development, user friendly application

Розробка потужного корпоративного додатку для ПК охоплює розробку UX та UI для Windows і macOS. Одне з головних запитань полягає в тому, як зручність програми для ПК може просунути ваш бізнес уперед?

Насправді, правило аналогічне, як і в попередніх випадках. Що простіше та приємніше взаємодіяти з продуктом, то вищою є його ефективність, а отже, кращим буде результат. Під час розроблення дизайну застосунку необхідно враховувати його сферу застосування, призначення, основного споживача та операційну систему, на якій буде побудовано програму. Настільні додатки мають широкий спектр функцій, які мають бути розміщені раціонально, зрештою, не бути заплутаними для користувача. Однак, підприємства та їхні працівники не є звичайними споживачами, вони не прагнуть скоротити свій час або здійснювати завдання повсякденної життєдіяльності. Їм потрібно робити свою роботу якісно, ефективно та раціонально. Якісні UX та UI відповідають на цілу низку питань і задовольняють багато вимог для бізнес-додатків на ПК пристроях.

Розробка дизайну сайту та додатку в PNN Soft

PNN Soft — це компанія з величезним досвідом, яка реалізувала понад 1000 проєктів. У нас є команда дизайнерів із досвідом роботи над масштабними та складними проєктами. Компанія надає послуги з проєктування, а саме:

UX developer, ui and ux design

Наші фахівці приділяють увагу кожному елементу зовнішнього вигляду IT-продукту. Щоб закріпити все вищесказане, ми хочемо зазначити, що UX має бути відповідним, щоб задовольнити потреби користувачів. Розробник UX конкретизує стратегію додатка, відповідаючи на основні питання цілей продукту. Фахівець проводить дослідження та має чітке уявлення про різні ринки бізнесу. При створенні дизайну продукту ми враховуємо емпатію клієнта, будуємо стратегію продукту, реалізуємо ідею, прототипування і вивчаємо стратегію досвіду. Крім того, розробники PNN Soft надають ескізи варіантів, прототипні рішення та скрупульозне тестування продукту перед етапом програмування.