1. Головна
  2. Компанія
  3. Блог
  4. Десктопна розробка додатк...

Десктопна розробка додатків ─ Охорона здоров’я

page main image

Сучасна індустрія охорони здоров’я навряд чи може існувати без цифрових технологій у промислово-розвинених країнах, тому розробка софту на замовлення для системи охорони здоров’я користується попитом. Інтеграція цифрових технологій у цю сферу здійснюється на різних рівнях і переслідує різні цілі. Перші програми давали змогу зчитувати показники здоров’я і вести облік. Сьогодні під керуванням лікарів — роботизовані руки виконують надточні операції, алгоритми дають змогу друкувати частини органів, а штучний інтелект виявляє найменші зміни в медичних знімках і дає змогу запобігти захворюванню на найбільш ранніх етапах. Отже, спектр ІТ-послуг для сектору охорони здоров’я неймовірно широкий. Цю статтю буде присвячено основним факторам і функціям, необхідним для створення застосунків під Windows, macOS X для галузі медицини.

Десктопні медичні додатки виконують безліч завдань для індустрії охорони здоров’я

Винахід 1906 року заклав основу для загальної цифровізації охорони здоров’я. Це був табулятор перфокарт з автоматичною подачею. Карти Hollerith пізніше будуть називатися картами IBM. Перший електронно-цифровий обчислювач (Atanasoff-Berry) з’явився 1939 року. Чотири десятиліття потому (1979 року) було запущено першу десктопну комп’ютерну програму VisiCalc, що функціонувала на базі Apple IIe. Комп’ютерна програма виконувала аналітичні операції для адміністрування, зберігання та аналізу даних.

Нині розробка програмного забезпечення для охорони здоров’я задовольняє потреби лікарів, пацієнтів, інвесторів, страхових агентів та уряду. Продукти цифрової розробки для такої великої галузі включають мобільні додатки, технології AR/VR, настільні додатки і цілі програмні системи. З їхньою допомогою може бути вирішено низку різних завдань, наприклад:

healthcare-app-development

Деякі функції, такі як електронні картотеки, здаються цілком звичайними та звичними. Проте, в багатьох лікарнях світу, медичні працівники продовжують вести паперові медичні карти, файли в рукописній формі. Якщо говорити про передові IT-технології в охороні здоров’я, то штучний інтелект – одна з найперспективніших сфер. ШІ аналізує зображення із середньою точністю до 70%. Згідно зі статистикою, успіх передбачення ШІ залежить від галузі дослідження. У деяких випадках точність прогнозу досягала 90%.

Повертаючись до завдань моніторингу здоров’я, трекери, що зчитують базові показники вашого стану (пульс, фази сну) тощо, вже не є новинкою. Однак вони не втрачають своєї актуальності та продовжують розвиватися. Отже, існує зростаючий попит на рішення IoT. Наприклад, такі пристрої допомагають контролювати кількість цукру або вітаміну D у крові та навіть проводити портативну діагностику зору.

Послуги розробки десктоп-додатків для macOS X, Windows платформ для цифрової оптимізації галузі охорони здоров’я

Будь-яка просунута компанія розробник програмного забезпечення, яка спеціалізується на інноваційних ІТ-рішеннях. Характеристики, функціональність та архітектура таких застосунків істотно різняться. Десктопні додатки працюють на платформах Windows або macOS X. Вони не взаємодіють із веббраузером і мають свій графічний інтерфейс. Отже, існує велика кількість застосунків, що мають стосунок до роботи лікарів, мед. діагностики та охорони здоров’я.

Рішення для десктоп-додатків у медицині використовуються для автоматичної діагностики, аналізу показників, управління даними та їх структурування. Програмісти PNN Soft мають подібний досвід. Компанія розробила застосунок для психодіагностики в медичних установах. Цей десктоп-додаток використовується в галузі психології для аналізу та корекції поведінки користувачів. Програма створена для Windows з використанням технології .NET Framework.

Компанія з розробки програмного забезпечення для охорони здоров’я зазвичай пропонує величезний асортимент рішень для цієї галузі. Мобільні додатки, що зчитують ваші щоденні показники, використовуються вже давно. Однак ширші й точніші показники реєструються під час обстеження в лікарні. Такі програми зчитують не тільки показники серцевого ритму, а й нервові реакції, активність мозку, водний баланс організму тощо. Датчики збирають усі ці показники, а комп’ютерна програма аналізує їх, ранжирує та надає лікарям більш зручну для читання інформацію. Розробка десктопних застосунків для охорони здоров’я — галузь ІТ-рішень, що потребує інноваційних рішень.

Сучасні програми можуть слугувати зручним інструментом для надання медичних послуг, особливо для лікарів. Наприклад, метою такого застосування може бути поліпшення діагностики, підбір дозування лікарських засобів з урахуванням показників пацієнта тощо. Однак ці програми не призначені для заміни лікаря, а лише для оптимізації його роботи.

hybrid desktop app development, healthcare application, desktop app development

Оригінальні рішення для сектора охорони здоров’я включають розробку повного циклу ПЗ. Швидке зростання і динамічний розвиток технологій і медицини призводять до постійної потреби в оновленні. Кількість програм, стартапів і рішень у медицині з використанням комп’ютерних технологій, щороку веде до нових інновацій.

Десктопна розробка під замовлення включає в себе сучасні ресурси, методології та інструменти. Перш за все, додатки повинні володіти високою функціональністю, ефективністю і унікальним, зручним інтерфейсом. Інтерфейс для настільних програм у галузі медицини стриманий, структурований і зрозумілий, надаючи безліч опцій у роботі. По-друге, фахівці втілюють додатки з глибоким знанням macOS і Windows API.

У підсумку, все вище перераховане дає змогу створити якісний, гнучкий і надійний застосунок. Аутсорсингова розробка застосунків для Windows охоплює технології .NET, C#, C/C++ Winforms, WPF, Winrt, UWP. Зверніть увагу, що програма або додаток можуть мати гібридний характер. Кросплатформна розробка десктопних програм має свої переваги. Оскільки теоретично додаток можна використовувати у великій лікарні, і не в одній, його необхідно адаптувати до характеру будь-якої з двох популярних платформ. Крім того, це рішення дає змогу скоротити час розроблення з подальшим адаптивним інтерфейсом, який чудово працюватиме на macOS і Windows. У цьому разі розробник концентрується на функціональності, що знову ж таки дуже важливо для галузі медицини. Створення десктоп-додатків для macOS X здійснюється за допомогою Swift, Objective-C, JavaScript.

PNN Soft використовує потужні інструменти для розробки мультиплатформового застосунку

PNN Soft — компанія розробник ПЗ, за довгі роки роботи ми впровадили низку продуктів для індустрії охорони здоров’я. Деякі з них ви можете знайти в нашому портфоліо, до них належать десктопні та мобільні продукти, створені нашими програмістами:

RhythmGO – цей застосунок призначений для аналізу та проведення корекційних робіт у користувачів із порушеним сприйняттям ритму. Програма розроблена для платформи Windows з використанням технології .NET Framework;

Sport Gear Tracker – додаток для Android, що дає змогу відстежувати, записувати, аналізувати роботу вашого організму під час тренування;

Щоденник здоров’я – запис і зберігання параметрів свого організму та призначений для того, щоб допомогти уникнути або запобігти різним хронічним захворюванням;

Вебпортал E-doctor – віртуальна клініка для медичних консультацій онлайн;

Вебресурс Imed – інформаційний посібник з лікарських засобів і фармацевтичної продукції;

Ми пропонуємо професійні послуги повного циклу розробки ПЗ для сфери охорони здоров’я, розробку користувацьких аутсорсингових застосунків для платформ macOS X і Windows. Наша компанія має великий досвід у проєктуванні високоточних програмних рішень і користувацьких клієнт-серверних додатків для конкретних бізнес-потреб.