Майбутнє розробки Android-додатків для портативних пристроїв

page main image

Мобільні телефони та смартфони дуже щільно вкорінилися в нашому житті, коли з’явилися портативні пристрої, тому розробка додатків андроїд для портативних пристроїв набирає популярності. Останніми роками все більше людей носять розумні годинники на зап’ястях. Згідно з дослідженням споживчого ринку, 96% американців мають мобільні телефони, і трохи більше 11% дорослого населення США використовують не смартфон, а інші пристрої зв’язку. Сьогодні у світі налічується 5,15 мільярда осіб, які мають мобільні пристрої, отже, це означає, що всі вони є потенційними користувачами технічних гаджетів. З них, понад 2 мільярди користувачів використовують операційну систему Андроїд.

Така ситуація на ринку технологій призвела до зростання попиту на послуги розробки додатків для ОС Android Wear. Чому це так важливо, і якою буде майбутня ера портативних технологій?

Android wear os app development, Android Wearable App, Wearable devices

Яке майбутнє чекає на портативні електронні пристрої Android?

Розробка додатків та їхня адаптація для інших smart-пристроїв має величезне і світле майбутнє. Це твердження справедливе для обох відомих операційних систем, Android та iOS. Портативний пристрій охоплює широку частину споживачів від дітей до людей похилого віку, але основними користувачами є люди у віці від 20 до 34 років.

Носіння розумних гаджетів поглинає кожен дюйм вашого життя. Деякі гаджети все ще здаються нам трохи дивними і складними для розуміння, наприклад розумні шкарпетки. Проте, ми настільки звикли до швидко мінливих реалій технологій, що не можемо собі уявити, як раніше обходилися без, наприклад, розумних годинників.

Нині майже кожна компанія з розробки мобільних додатків пропонує послуги створення додатків для портативних пристроїв на операційній системі андроїд для повного асортименту smart-гаджетів: чіпи для імплантації, розумний годинник, розумні прикраси, наприклад, перстні для безконтактної оплати, фітнес-трекери, розумний одяг, розумні окуляри, а також, наголовний дисплей (шолом віртуальної реальності, окуляри віртуальної реальності та інші ґаджети).

Згідно з маркетинговим дослідженням найкращими додатками для smart-пристроїв 2020 року стануть:

Як сучасні smart-пристрої можуть змінити ваше життя?

Технології стали частиною повсякденного життя, і Інтернет Речей (Internet of Things) — це інструмент для з’єднання всіх гаджетів і технічних засобів, що використовуються щодня, в одному — нашому смартфоні.

Створення мобільних додатків з підтримкою портативних пристроїв не тільки дає змогу виконати побутові завдання, а й націлене на здійснення складних цілей у галузі виробництва або освіти. IoT-рішення для розумних годинників — це ключова тенденція, яка буде не тільки працювати як автономна технологія, а й взаємодіяти з іншими IoT-пристроями, щоб значно поліпшити якість життя користувача. Наприклад, трекер для бігу на андроїд платформі, дає змогу зчитувати пульс під час занять спортом, і складати режим тренувань. Крім того, додатки сумісні зі smart-пристроями – це інструмент контролю стану організму. Андроїд додатки для здоров’я можуть вимірювати кров’яний тиск, рівень глюкози, запобігти ризику серцевого нападу тощо.

Best wearable apps 2020, wearable devices app development, wearable android application

Портативні технології є частиною рішень IoT. Інтернет речей, зі свого боку, є ще однією сходинкою до персоналізованого і повсюдного використання цифрових гаджетів. Виходячи зі звичок і випадків використання смартфона користувачем, портативні пристрої ще більше мобілізують людину, даючи їй змогу виконувати кілька дій одночасно та знижуючи витрату енергії на виконання повсякденних завдань.

PNN Soft має досвід розробки IoT-додатків, ми створили власний продукт inCarDoc, який потрапив до топ-чартів завантажуваних додатків. Це додаток для діагностики параметрів автомобіля, що зчитуються через адаптер OBDII по Bluetooth/Wi-Fi. Додаток InCarDoc дає змогу аналізувати стан різних параметрів двигуна та автомобіля в режимі реального часу за допомогою смартфона: швидкість, температура, лямбда та інші різні датчики вашого авто.

Додатки Андроїд під бездротові пристрої — фокус на мобільність

Розробка андроїд додатку з підтримкою бездротового з’єднання — ще один важливий момент, необхідний для розвитку ринку портативних технологій. Наприклад, щоб під’єднати телефон до автомобіля або розумного годинника, необхідно розробити програмне забезпечення для використовуваної операційної системи.

Wearable technologies, Android wireless devices

Технологія Android wearable містить кілька інструментів і спеціальне середовище розробки для запуску проєкту Wear OS. Ринок портативних пристроїв широко відкритий для нових ідей у розробці додатків, і кастомізована розробка програмного забезпечення може стимулювати попит на smart-пристрої.

Розробка Android Wear додатків у Києві з PNN Soft

Програмісти PNN Soft використовують надійні та перевірені методології та інструменти розробки андроїд додатків для створення гнучких додатків і програмного забезпечення. Розробка мобільних додатків — послуга, яку ми надаємо вже понад 15 років. Наші спеціалісти реалізували широкий спектр проєктів з підтримкою портативних пристроїв. Дізнатися більше та ознайомитися з нашими проєктами можна, перейшовши на наше портфоліо.

Для розробки найкращих додатків під розумні пристрої на андроїд платформі ми використовуємо високопродуктивні технології — Java, C++, JavaScript; методології — DevOps, Scrum, RuP, TDD, CI; і фреймворки такі як Unity.

Компанія розробник андроїд додатків — PNN Soft створила власний додаток Sport Gear Tracker, що повністю сумісний зі smart-браслетом і надає дані з датчика вимірювань частоти серцевих скорочень та працює через Bluetooth 4.0 SMART (Bluetooth Low Energy-BLE).

Написати чуйний додаток для портативного пристрою на базі операційної системи андроїд — не просте завдання, яке потребує команди спеціалістів: розробників, архітекторів програмного забезпечення, спеціалістів з контролю якості, дизайнерів та PR-менеджера. Тому PNN Soft надає виділену команду для розробки офшорних додатків. Щоб дізнатися більше про наші послуги та вартість розробки андроїд додатків для портативних пристроїв, Ви можете заповнити форму нижче.