Причини для міграції вашого бізнесу в хмару

cloud computing

Сучасні сервіси хмарних сховищ, обчислень, додатків є ключовою особливістю для ведення бізнесу та особистого використання, проте хмарні сервіси в їхньому сучасному контексті з’явилися 9 серпня 2006 року, відтоді світ Інформаційних Технологій змінився, ставши найкращим рішенням для зберігання масивів даних. Тепер на будь-якому смартфоні є хмара, де користувачі зберігають та діляться важливою інформацією. Компанії з надання послуг хмарного обчислення прагнуть задовольнити широку потребу в операційних рішеннях із розвитком цифрового світу та бізнесу. Хмарні сервіси розробки програмного забезпечення та створення додатків також набули розвитку в галузі. Однак не всі розуміють, як це працює та що є ключовою перевагою хмари для будь-якого бізнесу.

Що хмарні рішення означають сьогодні?

Існує безліч бізнес-рішень для різних галузей промисловості, якими володіють софтверні компанії по всьому світу. Вони пропонують послуги з розробки користувацьких десктоп і мобільних хмарних додатків, які допомагають підвищити ефективність і безпеку роботи Розробка хмарних додатків це рішення для оптимізації бізнес-процесів. Хмара на сьогодні є поширеним інструментом обміну інформацією та зберігання даних, наприклад, коли ви використовуєте корпоративну електронну пошту, прокладаєте маршрут на карті, зберігаєте свої старі фотографії або обмінюєтеся важливими документами між двома великими корпораціями. Хмарні обчислення — це безліч різних обчислювальних концепцій, які включають в себе велику кількість комп’ютерів, під’єднаних через комунікаційну мережу реального часу, де хмара використовується для повноцінного аудиту даних вашого підприємства за умови фізичного розміщення інформації на сервері, який постійно перебуває в режимі онлайн.

Впровадження хмарних технологій дає змогу надати доступ до даних з будь-якої точки світу, що є значно причиною для поширення цієї ІТ-послуги. Глобальний ринок хмарних обчислень продовжує зростати, очікується, що до 2023 року він сягне $623,3 млрд. Саме тому бізнес повинен перейти в хмару.

cloud computing

Хмарне програмне забезпечення, як і будь-яка технологія, має сильні та слабкі сторони

Хмарне програмне забезпечення, а також SaaS швидко поширилося як одна з найбільш затребуваних IT-послуг. За даними дослідників Cisco, SaaS складе 75% всіх хмарних робочих навантажень до 2021 року. Це найкращий сегмент хмарної обробки, крім того, в поєднанні з іншими сервісами, такими як IaaS або Paas, він забезпечує надзвичайно високе зростання доходів.

Важливо зазначити, що це основні переваги хмарних обчислень. Інтеграція в хмарну платформу має особливі переваги для будь-якої галузі бізнесу. Отже, у цього рішення є свої слабкі сторони.

Питання безпеки та конфіденційності є одним із найбільш хвилюючих. Для підприємств, які здійснюють свою діяльність застосовуючи хмарні сховища, важливою є наявність персоналу з досвідом роботи в хмарі. Однак, малий бізнес і підприємства в невеликих містах стикаються з відсутністю кадрів, кваліфікованих у цьому питанні. Тому, оптимальне рішення в даному випадку — це хмарні сервіси для бізнесу, впровадження яких, навіть з навчанням персоналу, дасть змогу в довгостроковій перспективі заощадити кошти компанії.

У 2017 році 43% корпоративних даних зберігається в хмарі. До 2019 року, цей показник зріс ще більше. А отже, хмарні рішення для малого бізнесу виправдано використовують надійні методи шифрування та інші заходи безпеки в хмарі.

Імовірність втрати даних завжди існує. Проте, при використанні хмарного програмного забезпечення, дані захищені політикою конфіденційності. Хмарний провайдер надає послуги з відновлення в разі втрати даних. Навіть більше, відновити можна, як і зашифровані, так і пошкоджені файли, однак це процес вельми затратний. Усі ризики обговорюються вже безпосередньо з розробником хмарного ПЗ.

Хмарні сховища для бізнесу – рішення №1 для досягнення успіху підприємства

Оптимізація витрат є ключовою особливістю використання хмари. Хмарні обчислення не включають в себе витрати на налаштування, як це робить традиційний хостинг для бізнесу. Наступне питання, яке ви можете поставити: “Скільки ресурсів розробка хмарних застосунків дозволить заощадити?” Зокрема, завдяки переходу на хмару, підприємство збереже більшу частку фінансових активів у міру його зростання та розвитку. Особливо хмарні сервіси вигідні для сфер IT, логістики, роздрібної торгівлі, електронної комерції та банківської справи.

cloud solutions benefits

Хмарні рішення з кастомізованою розробкою для різних галузей промисловості переслідують відмінні цілі та завдання. Наприклад, будь-яка компанія може використовувати хмарну платформу для навчання та тестування персоналу. Також технологія широко використовується в маркетингу для інтерактивного просування і реклами як послуги для торгових компаній. Швидкість інтеграції хмари у виробництві просто приголомшує. За даними IDC, дискретне виробництво витратило нечувані майже $20 млрд. у 2018 року на загальнодоступні хмарні сервіси.

Приватна хмара, гібридна хмара або публічна хмара. Як зробити правильний вибір?

Бізнес і хмарні обчислення, схоже, стають єдиним цілим. У той момент, коли підприємство вирішило перейти в хмару, їм потрібно звернути увагу на тип хмари для хостингу. Створення приватної хмари, як процес і послуга, повинно враховувати завдання підприємства та нюанси управління ризиками, крім цього, прогнозувати можливості майбутніх технологій.

Існує три різні типи хмар:

Кожен тип має свої нюанси обслуговування. Наприклад, публічна хмара не підлягає жорсткій IT-експертизі, а також дає змогу замовникові планувати бюджет більш гнучко. Однак, фінансово вигідно це тільки для малих компаній, за відсутності широкомасштабного користування. Розробка приватних хмарних сервісів забезпечує вам високий рівень захисту, продуктивності та ефективності. Більш детально про різницю між трьома типами хмарних сервісів ми поговоримо в іншій статті.

public and hybrid clouds

Розробка хмарних додатків – Відмінні риси моделей послуги

Незважаючи на те, що технологія існує вже давно, уявлення про її можливості залишає бажати кращого. Підприємство має бути повністю готовим до таких змін. Наприклад, власник бізнесу зіткнеться з такими проблемами: які процеси мігрують у хмару, які пріоритети має компанія, які оптимальні строки інтеграції, чи потребує система підтримки й оновлень у майбутньому та що треба знати співробітникам, щоб використовувати нові процеси?

Компанія PNN Soft має величезний досвід роботи в цій галузі. Для розробки повнофункціональних хмарних застосунків ми використовуємо такі платформи, як Amazon Web Services (AWS), Microsoft Azure, Google engine тощо. Не менш важливим є те, що AWS і Azure є найпопулярнішими, їх використовує 93% новачків хмарних технологій.

Хмарний набір розробки включає в себе такі рішення, як REST або SOAP Web, а також технології, як Java, C#, .NET, JavaScript, Python, C++, Objective-C.

Хмарні обчислення для бізнесу містять кілька моделей послуг, призначених для різних цілей. Розташовані від найнижчого до найвищого рівня обслуговування:

Інформаційна безпека хмарних технологій з високим рівнем захисту

Безпека конфіденційності в хмарних обчисленнях завдяки використанню надлишкового мережевого сховища – це спосіб організації зберігання даних у хмарі з метою зниження ймовірності втрати або перехоплення призначених для користувача даних, поділу вихідної інформації на безліч елементів і розподілу цих елементів по різних незалежних мережевих сховищах.

Безпека хмарних обчислень містить заходи щодо запобігання несанкціонованому доступу. Усі дані, завантажені в хмару, кодуються за допомогою складного алгоритму шифрування. Доступ до таких даних можливий тільки за допомогою спеціального ключа доступу, який є тільки у користувача.

PNN Soft і хмарні послуги як ефективне рішення для бізнесу

Компанія PNN завершила безліч проєктів, заснованих на хмарних технологіях. Ми знаємо, як організувати створення хмарного сховища при цьому забезпечивши високий рівень безпеки ваших корпоративних даних. Крім того, розробка хмарних додатків від PNN Soft дають змогу досягти ІТ-доступності із задоволенням потреб підприємства, за більш низьких витрат і високої ефективності, а також розробити платформи для аутсорсингу та стратегічного партнерства, з можливістю зберігання з більшою безпекою даних, що зберігаються, тощо.

Постачальники хмарних сховищ пропонують послуги з розробки користувацьких настільних і мобільних хмарних додатків для створення ефективних і перевірених рішень, побудованих на провідних хмарних платформах.

Ви можете найняти спеціальну команду для створення власного хмарного сховища на основі платформ AWS, Azure, Google Engine в компанії PNN Soft. Наші програмісти використовують сучасні інструменти та надають повний спектр програмних і маркетингових послуг, які допомагають підвищити ефективність хмарних обчислень для вашого бізнесу.