Чому десктопна розробка досі залишається актуальною у 2021 році. Windows і macOS Х

page main image

За останні десять років популярність вебпродуктів і мобільних додатків стрімко зросла, тому може здатися, що ера розробки десктопних рішень добігає кінця. Фактично настільні рішення можуть похвалитися вищим ступенем конфіденційності порівняно з вебдодатками, адже всі важливі дані зберігаються на одному пристрої. Крім того, десктопні додатки, як і раніше, більше підходять для виробничих цехів або великих складів з обмеженим доступом до інтернету. Платформи швидко працюють і не залежать від мережі. Багато бізнес-центрів також використовують цей тип рішень для щоденної роботи з різними базами даних. А для компаній-розробників ігор десктопний формат і зовсім незамінний: саме він дає змогу реалізувати складний ігровий світ і просунуту графіку.  

Чи справді десктопні додатки — гідна альтернатива вебрішенням з погляду продуктивності та ефективності? Зупинимося на цьому питанні та докладніше розглянемо переваги десктопної розробки.

Переваги розробки десктопні рішення для macOS X/Windows на замовлення

desktop-application-development
  1. Легке налаштування

Перший плюс — просте налаштування десктопних додатків і можливість адаптації рішень до вашого робочого середовища. Під час розробки вебдодатків використовується більш універсальний підхід. Крім цього, співробітники отримують швидкий доступ до інформації без необхідності переглядати кілька екранів або девайсів.

  1. Відсутність регулярних платежів

Найчастіше десктопні додатки або безкоштовні для користувачів, або вимагають стартової оплати. Щойно ви купуєте додаток, він починає повноцінно працювати на пристрої. Користувачам десктопних рішень не варто переживати про втрату доступу до бази даних через оновлення або несвоєчасну оплату. Вебдодатки, навпаки, працюють за умови щорічної/щомісячної оплати.

  1. Висока продуктивність

Як ми вже згадували, десктопні рішення не залежать від підключення до інтернету, тому платформи Windows/mac OS X працюють швидше за вебдодатки. Виконання операцій, пов’язаних із передачею великих обсягів даних, не забере у вас багато часу.

  1. Відносно невисока вартість хостингу

Аутсорсингова розробка кастомних застосунків для Windows/macOS X вимагає мінімальних витрат; обслуговування сторінок і завантаження необхідних файлів — досить прості процеси. Вартість хостингу вебдодатків залишається порівняно високою.

Ще декілька десктопних переваг, про які варто згадати:

Популярність мови Python і свого роду відродження C++, затребуваність Big Data та штучного інтелекту стимулюють розвиток сучасних десктопних додатків.

Завдяки високому рівню безпеки, простому процесу налаштування та доступності звідусіль десктопні рішення, як і раніше, незамінні для задоволення потреб індустріальних підприємств. Десктопна розробка дає змогу підприємствам істотно розширити функціональність та архітектуру корпоративних порталів. Якщо ви не хочете розміщувати конфіденційні дані на серверах інших клієнтів, десктопні рішення особливо актуальні.

Яка ОС принесе більше переваг вашому бізнесу? Поговоримо про всі за і проти в наступній частині статті.

Розробка додатків для стаціонарних ПК і нескінченна битва за цифрову перевагу

Windows vs. macOS X

Безумовно, обидві ОС створили повноцінні екосистеми програмного забезпечення та послуг. Компанії часто обирають Windows для індивідуальних бізнес-додатків, тоді як mac OS X користується великим попитом у творчих сферах. Водночас Ви можете знайти високоякісне програмне забезпечення для бізнесу від Mac, а Windows відома своїми програмами для роботи з фотографіями та інструментами для редагування відео.

Функція «plug-and-play» допомагає швидко звикнути до Mac. Ця ОС вважається більш безпечною, оскільки кількість шкідливих програм для macOS X, як і раніше, відносно невелика. Ефективна інтеграція мобільних пристроїв і комп’ютерів Apple — особливість системи.

Однак панель завдань Windows більш функціональна, а процес встановлення додатка простіший. Крім того, розробники додали функцію, що дає змогу керувати комп’ютером за допомогою очей. Систему можна запустити завдяки голосовій команді, що дуже важливо для незрячих користувачів.

Можна також використовувати мікс із пристроїв обох ОС. Як правило, техніка Apple підходить для фахівців, які потребують високотехнологічних рішень, тоді як Windows ідеальна для виконання щоденних бізнес-завдань.

Послуги з розробки десктопні додатків від PNN Soft

Desktop software developers

PNN Soft постачає програмні продукти вже понад 20 років, ми вдосконалюємо вміння для втілення ідей у надійні додатки. Ми створюємо широкий спектр складного програмного забезпечення для Windows/macOS X з високим рівнем безпеки.

Ми націлені на глибоке розуміння потреб компаній, тому наші клієнти віддають перевагу довгостроковій співпраці.

PNN Soft використовує методології Agile, Scrum і RAD для ефективної взаємодії з клієнтами, задоволення очікувань замовників і досягнення більшої гнучкості. До наших груп експертів Agile входять розробники програмного забезпечення, дизайнери графічного інтерфейсу, тестувальники, технічні копірайтери та менеджери.

Якщо Ви зацікавлені в аутсорсинговій розробці десктопних додатків для macOS X/Windows, заповніть форму нижче.