Особливості ІТ-аутсорсингу для середнього бізнесу та виробничих компаній

page main image

Компанії середнього бізнесу, як правило, змушені витрачати чималі кошти на ІТ-підтримку, адже в міру зростання бізнесу збільшується та кількість вебрішень. Не всі підприємства можуть дозволити собі внутрішню розробку. Але чи дійсно послуги ІТ-аутсорсингу — гідна альтернатива, що дає змогу заощадити кошти та залишатися в курсі останніх трендів розробки? Як саме працює ця модель співпраці?

Оскільки постачальники послуг мають новітнє програмне забезпечення та обладнання, ви оплачуєте лише послуги. Водночас ідеальна команда розробників кваліфікована, навчена та має досвід реалізації різноманітних проєктів для бізнесу. Аутсорсингові компанії використовують спеціальні ІТ-інструменти для запобігання ризикам, пов’язаним із вторгненням шкідливих програм, збоями програмного забезпечення та пошкодженнями баз даних. Відповідно, замовнику не потрібно думати про усунення помилок ПЗ. Крім того, професійна віддалена команда постійно контролює цифрове середовище, запобігаючи появі серйозних проблем. Профілактичні огляди також допомагають істотно заощадити на обслуговуванні. Таким чином, переваги ІТ-аутсорсингу дають змогу компаніям зосередитися на основній діяльності та мобілізувати ресурси для досягнення основних бізнес-цілей. 

За даними Statista, обсяг ринку аутсорсингу в США в 2020 році сягнув 132,9 мільярда доларів. Для порівняння: у 2019 році світовий ринок аутсорсингу оцінювався в 92,5 мільйона доларів. Активно розвивається цей напрям також в східних країнах.  

Коли необхідний аутсорсинг? 

ця модель співпраці особливо корисна для середніх виробничих компаній, оскільки вона дає змогу керівникам автоматизувати, покращувати та модернізувати бізнес-процеси, не витрачаючи величезний бюджет на програмне забезпечення. Завдяки цифровізації підприємства також можуть скоротити виробничі цикли, a також підвищити інноваційність продуктів.

Інші випадки:

У цій статті ми докладніше розглянемо поточні тенденції аутсорсингу, поговоримо про ІТ-послуги та сучасні ІТ-рішення для виробництва.

Найбільш помітні тенденції ІТ-аутсорсингу

IT outsourcing in Ukraine, IT services for large businesses

Штучний інтелект, чат-боти та машинне навчання

Машинне навчання ШІ дає змогу постачальникам автоматично обробляти дані та запобігати численним помилкам. Технологія також покращує обслуговування клієнтів, створюючи карту подорожі сайтом з урахуванням мотивів і цілей потенційного покупця. Чат-боти — актуальний інструмент для консультування з питань купівлі послуг. Рішення RPI (автоматизація процесів роботів) необхідне для ERP-систем, логістики та платформ управління платежами. Які переваги ці тенденції приносять аутсорсингу? Перш за все, розробники підвищують продуктивність та отримують великі можливості працевлаштування.

Увага до безпеки

За статистикою, понад 70% підприємств, як і раніше, не готові до кібератак. Тому безпека корпоративних платформ залишається актуальним питанням. Замислюєтеся про впровадження відділу ІТ-аутсорсингу? Не забудьте включити моніторинг програмного забезпечення в реальному часі до списку своїх побажань. 

Безпосередня участь у процесах найму

Зараз клієнти воліють оцінювати працівників, спираючись на досягнення стратегічних цілей. Спеціальна модель, спрямована на залучення клієнтів до процесу найму, також набирає популярності. Це робить аутсорсинг більш міжособистісним та орієнтованим насамперед на цінності. 

Хмарні рішення

Використання хмари стало звичайним явищем серед ІТ-аутсорсингових компаній. Ми вже обговорювали переваги хмари в одному з попередніх постів. Коротко: хмарні рішення дають можливість автоматично інтегрувати програмне забезпечення та пропонують користувачам необмежену ємність сховища. Крім того, технологія має невисоку вартість. Однак хмара досить вразлива до кібератак і шкідливих програм, що повертає нас до другого пункту. 

Аутсорсинг основних бізнес-послуг

Кілька років тому аутсорсинг керівництва не був поширеною практикою. Сьогодні все більше малих і середніх підприємств наймають кваліфікованих керівників на неповний робочий день замість того, щоб співпрацювати з менш досвідченими кандидатами. 

Залежно від розташування команди можна виділити 3 аутсорсинг-моделі:

ІТ-аутсорсинг у Східній Європі

Ми включили цей пункт, тому що у Східній Європі зараз 5 із 30 провідних світових напрямків ІТ-аутсорсингу. В Україні пропозиція аутсорсингових підприємств навіть перевищує попит. Регіони вирізняються низкою переваг: географічна близькість, близька культурна спорідненість, висока якість послуг. Розробники мають великий досвід, а конкуренція на ринку підтримує стандарти кваліфікації на найвищому рівні. І статистика це підтверджує. Україна, наприклад, посідає 5-те місце серед країн із найкращими програмістами (середній бал 93,17%).

А що відносно моделей аутсорсингу? Якщо ви хочете повною мірою скористатися перевагами аутсорсингу в Україні або інших країнах Європи, час визначитися зі шляхами співпраці.

ІТ-рішення та послуги для промислових виробництв. Як діджитал-інструменти допомагають удосконалюватися компаніям?

it-softfare-for-manufacturing-companies

Подовження часу функціонування

Давайте почнемо з розгляду одвічної проблеми виробництва. Згідно зі статистикою, виробники автомобілів втрачають близько 3 мільйонів доларів на рік через те, що їхні системи не працюють належним чином. Знову ж таки, профілактичне обслуговування може заощадити ваш час і нерви. Наприклад, коли додатки інформують виробників про аномальний рівень навантаження механізму за допомогою повідомлень. 

Управління даними

У компаній-виробників накопичується величезна кількість даних, але іноді інформація не інтегрується в робочі процеси різних відділів. Наприклад, дані про поведінку клієнтів можуть не доходити до маркетологів у потрібний момент. Що ж, системи бізнес-аналітики — чудове рішення в цьому випадку. Досвідчені розробники відділу ІТ-аутсорсингу створять BI-платформу, яка дасть змогу зберігати внутрішні та зовнішні дані в одному місці, аналізувати продуктивність і прогнозувати ринкові тенденції. Рішення для управління запасами (ERP) підійде підприємствам для відстеження виробничого циклу.

Впровадження передових технологій та підвищення гнучкості

Промисловий Інтернет речей працює як мережа датчиків, які збирають виробничі дані. Він використовує хмарне програмне забезпечення, щоб перетворити цю інформацію на статистику ефективності виробничих процесів. Завдяки сучасним технологіям виробники можуть за потреби адаптуватися до вимог ринку. Застосування роботів є ключовим фактором підвищення ефективності багатьох процесів, від обробки сировини до пакування готових товарів. Навіть більше, розробники можуть налаштовувати додатки для виконання складніших завдань. Як наслідок, впровадження аутсорсингу здатне оптимізувати роботу компанії та надати підприємству більшої гнучкості. 

Інформаційна безпека

Новітні технології, а саме Інтернет речей і хмарні рішення, особливо вразливі для атак. Вам необхідно вивчити надійні інструменти кібербезпеки, включно з підходами, що розвиваються, до посилення захисту мережі, керованого резервного копіювання та створення політик безпеки.

Ми надаємо надійні ІТ-послуги для середнього та великого бізнесу

IT outsourcing department, outsourcing implementation

PNN Soft надає клієнтам якісні програмні рішення. Ми реалізуємо стабільні проєкти для різних галузей. Компанія має 20-річний досвід створення високоефективних рішень, ми постійно вдосконалюємо свої навички для надання передових технологій і продуктів. Коли йдеться про цифрову трансформацію, безпека — це головне завдання.

Наші розробники завжди в пошуку інноваційних рішень, що відповідають індивідуальним потребам компаній. Ось чому ми знаємо, які технології приносять успіх Вашому бізнесу.

PNN Soft використовує методології RAD, Scrum та Agile для забезпечення постійного зв’язку з клієнтами та побудови гнучкого процесу розробки. У наші Agile-команди професіоналів входять розробники програмного забезпечення, тестувальники, дизайнери графічного інтерфейсу, технічні письменники та менеджери.

Плануєте передати розробку на ІТ-аутсорсинг в Україні? Заповніть форму нижче.