Ефективні ІТ-рішення для бізнесу

page main image

Якщо ви керуєте компанією-виробником або підприємством, яке продає бізнес бізнесу, то B2B-рішення принесуть вашій компанії масу переваг. І, безумовно, багатофункціональність сучасних вебпродуктів робить їх стрижнем усіх бізнес-процесів. Оскільки платформи B2B зазвичай містять у собі широкий спектр послуг: сервіси приймання замовлень, системи бухгалтерського обліку, CRM або ERP, вони можуть задовольнити різні потреби клієнтів.

Концепція програмного забезпечення B2B заснована на чотирьох основних інструментах для обслуговування компанії або клієнтської бази, таких як програмне забезпечення для маркетингу, продажів, бухгалтерського обліку та підтримки. Але в чому саме полягають ключові переваги розробки B2B-платформ на замовлення? По-перше, ці рішення дають змогу користувачам вирішувати складні завдання на ходу. Крім того, ви можете самостійно спроектувати архітектуру вебпродукту та безпосередньо впливати на продуктивність сервісу. Електронна комерція B2B — ефективний інструмент для зберігання великих обсягів даних, оптимізації процесів продажів, а отже, розширення клієнтської бази. І на цьому список переваг не закінчується.

За даними Nuance Research, 2 з 3 опитаних віддають перевагу самообслуговуванню замість того, щоб звертатися по допомогу до інших. Саме тому рішення B2B актуальні для клієнтів, які бажають самостійно замовити товар. Будьте готові, що розробка гнучкого сервісу проходить поетапно, а вам, як замовнику, необхідно буде брати безпосередню участь у всьому процесі.

Управління замовленнями поряд зі створенням однієї інформаційної бази допомагає економити час і скорочувати робоче навантаження. Таким чином, співробітники можуть зосередитися на розв’язанні складніших питань, що вимагають творчого підходу. Завдяки сучасним ІТ-рішенням підприємства підвищують ефективність роботи команди. Ба більше, багато великих компаній, які перейшли в діджитал-формат, повністю готові до роботи в умовах пандемії.

Пам’ятайте, що організація роботи персоналу залежатиме від того, які функції платформи ви оберете. Зверніть увагу: захист особистої інформації обов’язковий для всіх типів вебпродуктів. Важливо, щоб і співробітники, і клієнти знали про особливості безпеки PCI та принципи її роботи. Основна мета розробників — ретельно оцінити, вивчити та протестувати програмне забезпечення для запобігання витоку даних.

Отже, давайте детальніше розглянемо новітні варіанти програмного забезпечення B2B, їхні плюси та мінуси. А ще обговоримо питання, які потрібно поставити собі перед цифровою трансформацією.

Чи здатна розробка програмного забезпечення B2B масштабувати бізнес?

Як ми вже згадували, рішення B2B особливо корисні для оптових, роздрібних компаній і виробників, оскільки вони дають змогу здійснювати покупки більш технологічно. Проте, різка цифровізація не повинна бути самоціллю. Перш за все, ваші клієнти та співробітники повинні відчувати себе впевнено при використанні платформи. Тому, якщо ви хочете, щоб користувачі швидко звикли до нових технологій, почніть з простого і зручного інтерфейсу. Безумовно важлива також мобільність системи, адже швидке відновлення даних економить час членів команди. Але як саме подібні сервіси оптимізують бізнес-процеси? Зараз пояснимо

B2B-software-development

Зменшення часу очікування доставки

Якщо ви часто стикаєтеся з труднощами під час складання та відстеження замовлень, спеціалізовані ІТ-рішення для бізнесу допоможуть вирішити ці проблеми. Система передає замовлення клієнтів прямо на склад і користувачі з легкістю відстежують статус замовлення в будь-який час.

Мінімізація витрат

Завдяки тому, що користувачі самостійно складають замовлення, команді не потрібно витрачати на це додатковий час. Відповідно, зменшуються і витрати. У цьому випадку вирішальну роль відіграє служба підтримки, яка цілодобово взаємодіє з клієнтом через платформу.

Налаштування цін, акцій і рекламних пропозицій

За допомогою рішень B2B ви встановлюєте критерії пошуку продуктів і фільтруєте, які користувачі бачать певний товар. Ще одна перевага — розрахунок можливих витрат з урахуванням витрат і знижок.

Зберігання поточних даних і залучення потенційних клієнтів

Платформи B2B також дають змогу користувачам зберігати інформацію на єдиній платформі та залучати випадкових відвідувачів. Розробка програмного забезпечення B2B допомагає підвищувати впізнаваність бренду день у день.

Аналіз уподобань

Google Analytics або інші платформи, створені для вимірювання відвідувань веб-сторінок, допомагають оцінювати товарообіг, проводити ефективні маркетингові кампанії та розробляти стратегії продажів.

b2b-software-developmet

Я хочу створити B2B-рішення. З чого почати?

Визначте основну мету розробки

Складання детального плану — перший крок на шляху до ідеальної бізнес-платформи. Для кращого планування просто запитайте себе: Які проблеми гальмують розвиток компанії? Які переваги B2B особливо актуальні для вас? Роботу яких відділів підприємства важливо оптимізувати?

Programming-services-for-business

Подумайте про особливості платформи

Найбільш затребувані елементи системи — каталог ціноутворення та обслуговування клієнтів, автоматизація замовлень, організація рекламних кампаній, акцій і знижок, а також альтернативні способи оплати. Додатковий функціонал теж слід враховувати під час розробки. І не забувайте про інтеграцію платформи з CRM і ERP-сервісами.

Виберіть необхідний формат

Хмарний B2B-сервіс зазвичай працює за передплатою і надає клієнтам швидкий доступ до інформації в будь-який час. Крім цього, хмарні рішення відносно дешеві. Внутрішні платформи, зі свого боку, безпечніші, хоча й дорогі. Якщо ви обираєте хмарну розробку, варто звернути увагу на конкретні методи забезпечення безпеки та механізми захисту, які пропонує компанія-постачальник.

Ви можете запитати, у чому ж різниця між хмарними платформами та SaaS-сервісами. По суті, хмарний варіант містить послуги та інфраструктуру, доступну для оренди, а SaaS пропонує готові додатки для кінцевих користувачів. Тобто користувачі отримують доступ до системи за API або через браузер, а постачальник послуг бере на себе техпідтримку. Одна з головних переваг такої бізнес-моделі — гнучкість і економія на послугах ПЗ. 

Яскраві приклади B2B SaaS-компаній — Yahoo і G-mail, послугами яких ми користуємося регулярно. Netflix також працює як одна з найуспішніших бізнес-моделей SaaS завдяки стабільному серверу AWS. Компанія створена для потокового передавання ліцензійних фільмів і власного оригінального контенту в Інтернеті. Відповідно, це один із яскравих прикладів провайдера медіа-послуг B2C. І статистика підтверджує неймовірно високий попит: у компанії Netflix близько 182 мільйонів платних підписок по всьому світу.

Salesforce, SAP, Oracle, Adobe і Microsoft постачають хмарні послуги для користувачів різного рівня підготовки. Amazon Web Services містить понад 70 додатків і займається інтеграцією додатків, аналітикою, управлінням витратами тощо. І це ще один із найвідоміших представників SaaS-компаній.

Якісні та масштабовані вебрішення від PNN Soft

B2B e-commerce platform

Ми — команда експертів, які віддають перевагу роботі з ентузіазмом. PNN Soft має достатній досвід, щоб надавати нашим клієнтам новітні розробки програмного забезпечення. Хоча компанія створює корпоративні рішення впродовж 20 років, ми налаштовані постійно вдосконалювати навички. Ось чому PNN Soft  знає, які технології принесуть успіх вашій галузі.

Якщо Ви хочете створити надійний вебпродукт, заповніть форму нижче.