Цифрові технології для розвитку ринку нерухомості

page main image

Реалізувавши понад 1000 проєктів, розробка програмного забезпечення стала експертною сферою для PNN Soft. Ми впровадили десктоп та мобільні застосунки, програмне забезпечення для різних галузей промисловості та сфер бізнесу. Наші фахівці достатньо кваліфіковані, щоб створити ефективний цифровий продукт для індустрії нерухомості.

Раніше, люди зверталися до друзів і використовували газети як джерело інформації, щоб знайти нове житло. Зараз понад 50% покупців користуються інтернетом. Покупці тепер мають застосунки, які дають змогу шукати будинок за місцем розташування та районами. Вони заощаджують час і гроші, особливо якщо шукають житло для переїзду з іншого міста/країни, використовуючи 3D-тури або відеоогляди. Тому сфера нерухомості була кардинально змінена.

Ключові моменти, які роблять додатки для нерухомості успішними

Неможливо уявити собі рієлторську компанію, яка не має свого цифрового продукту (вебсайту/додатку) або не представлена на жодній з інтернет-платформ. Агентство нерухомості без сайту має дуже низькі конкурентні шанси. Типовий покупець використовує смартфон для пошуку нерухомості в інтернеті. Лише 5% фірм США та Канади не мають вебсайту, порівняно з 93%. Додатки в цій індустрії адаптовані під різні групи користувачів, а саме необхідні: покупцям, агентствам нерухомості, третім особам.

Розробка мобільних додатків для нерухомості та подальша успішна реалізація насамперед базується на первинних потребах замовника. Тобто, «Для чого цей додаток потрібен?». Ви маєте подумати про функції, цілі та можливості, які надає додаток для нерухомості або вебсайт. Як приклад наведемо основні з них.

Отже, розробка вебдодатку десктопного або мобільного додатку веде до необхідності найняти професійного програміста. Цифрові продукти індустрії нерухомості краще будувати на хмарних платформах, оскільки вони надають можливість зберігати великі обсяги інформації та підтримувати динамічне оновлення даних. Для зберігання інформації, зображень та візуальних 3D-реалізацій об’єктів потрібен необмежений обсяг пам’яті на сервері. Нарешті, розробка вебдодатку залежить від виду продукту та його призначення.

Вебсайт для агентства нерухомості

Компанії з нерухомості в усьому світі замовляють розробку мобільного додатку, проте мати вебплатформу, як і раніше, важливо. Головне питання полягає в тому, як побудувати вебплатформу та що вона має включати, щоб бути актуальною. Більше того, щоб купити таку дорогу річ, як квартира або будинок. Потенційні клієнти та продавці перевіряють усю інформацію про рієлторську компанію та брокерів, з якими вони збираються мати справу. Отже, вебплатформа має бути зрозумілою та інформативною. Щоб справити сильне перше враження, вебплатформа нерухомості повинна працювати бездоганно та бути зручною для агентів, брокерів, продавців житла та покупців житла. PNN Soft — компанія веброзробник — виділяє основні елементи успішного вебсайту в цій галузі. Платформа повинна мати кілька основних функцій, таких як:

Web development

Підбиваючи підсумок, можна сказати, що задовольнити потреби всіх ринкових груп досить складно. Крім того, сайт може надати будь-які послуги з благоустрою будинку для вищого рівня актуальності. Але зверніть увагу, чим складнішою буде вебплатформа, тим вищою буде вартість розробки вебсайту. Якщо ви хочете оновити функціональність вебсайту або розробити користувацький інтерфейс, ви можете найняти спеціальну команду в PNN Soft.

Розробка десктопних додатків на смартфон

PNN Soft, як компанія-розробник додатків, слідкує за ринком і знає, які функції повинні мати додатки для пошуку нерухомості. Досить часто агентства нерухомості замовляють розробку користувацького десктопного додатку або застосунку для iOS/Android. У цьому випадку цифровий продукт може бути призначений як для організації пропозиції та продажу споживачеві, так і бути внутрішнім, використовуватися безпосередньо працівниками галузі.

Одне з головних завдань додатка нерухомості — надати користувачеві дійсну інформацію про доступні об’єкти продажу, щоб він не пропустив цінну пропозицію або клієнта. Мобільні додатки для рієлторів допомагають їм керувати відносинами з клієнтами або налагодити CRM-системи, планувати розклад, налаштовувати звіти та управляти маркетинговими програмами. Розробка мобільних додатків для індустрії нерухомості допомагає ріелторам в управлінні лідами. Програмісти різних софтверних компаній надають сучасні рішення для iOS і Андроїд додатків. Професія рієлтора дуже динамічна, тому наявність ресурсів для розв’язання завдань з аналізу ринку, цінової аудиторії, оформлення пропозицій і постійного контакту з потенційними клієнтами дають змогу неймовірно оптимізувати вашу роботу. Нещодавно ми писали про те, скільки коштує розробка спеціалізованого мобільного додатку. Крім того, існують мобільні додатки, які призначені виключно для пошуку купівлі/оренди житла. Теоретично, за стандартних умов, його створення буде дешевшим, оскільки функціональність додатку простіша.

Desktop application

Розробка desktop-додатків часто призначена для реалізації ресурсів з організації роботи ріелторів, нотаріусів, брокерів і забудовників. Для покупця або орендаря необхідність встановлювати додатки з пошуку житла на ПК — відсутня, або просто на рентабельна. Найчастіше, desktop-додатки містять комерційні інструменти, систему звітності, аналітичні інструменти тощо. Дуже важливо створити робочу архітектуру і забезпечити якісний UX/UI дизайн, який не гальмуватиме роботу професіоналів.

Які інструменти використовує компанія розробник програмного забезпечення

Для задоволення потреб у сфері ринку нерухомості розробники стикаються з різними проблемами реалізації проєктів. Повернемося до питання про розробку вебплатформи. Завдання програміста — зробити сайт зрозумілим для всіх користувачів, врахувати всі необхідні опції та при цьому забезпечити його швидке завантаження та реакцію.

Є кілька кроків для досягнення цієї мети, деякі з них прискорюють час завантаження, інтегруючи канали лістингу IDX і CRM-системи. PNN Soft має великий досвід роботи з CRM та ERP-сервісамии, докладніше про це дивіться в нашому портфоліо.

Аудиторія заявок на нерухомість досить велика, включаючи найрізноманітніших людей. Тому важливо використовувати мультиплатформний підхід, де вам знадобиться Java для розробки додатків нерухомості для Android та Swift для версії iOS.

Десктопна розробка на замовлення для macOS X, платформ Windows є популярними послугами, на основі 15-річного досвіду ми надаємо різноманітні бізнес- та сервісні додатки, рекламні додатки товарів або послуг і, звісно, додатки для індустрії нерухомості.

Крім того, ми використовуємо найкращі інструменти для реалізації віртуального туру. PNN Soft — провідна компанія з розробки доповненої та віртуальної реальності. Наші фахівці досить досвідчені в передових AR/VR технологіях, а також створюють реалістичні 3D-моделі, відео високої роздільної здатності та інші складні графічні кастомізовані проєкти.

Найм команди розробників, Україна, Київ

PNN Soft — це компанія, що надає послуги з розробки програмного забезпечення та рішення для проєктів різного масштабу та складності. Уже на самих ранніх стадіях розробки, ви вивчаєте та обговорюєте з нашими фахівцями технічні та бізнес-логічні аспекти цифрового продукту. У партнерстві з PNN Soft ви отримуєте широкий спектр послуг і програмних рішень. Наші програмісти готові до розробки: