1. Головна
  2. Компанія
  3. Блог
  4. IoT в автомобільній проми...

IoT в автомобільній промисловості: за межами інформаційно-розважальних засобів для водіїв

IoT for cars

Інтернет речей дозволяє автомобільній промисловості отримати численні переваги, включаючи підвищену ефективність транспортування, комфортне водіння та покращені можливості керування автомобілем. Тож не дивно, що все більше компаній прагнуть дізнатися більше про можливі сфери впровадження IoT в автомобільній промисловості. Це передбачає широку інтеграцію різноманітних датчиків, гаджетів, програм, хмарних обчислень та інших пристроїв у транспортні засоби, тому він працює як складна система. Складність цієї системи пояснюється її здатністю вирішувати кілька завдань: керування автопарком, підключення до автомобіля, прогнозне технічне обслуговування, страхування, OEM-виробники тощо. У цій публікації ми збираємося детальніше розібратися, як саме IoT трансформує автомобільну індустрію. промисловості в наш час.

Переваги, що лежать на поверхні

iot industry

Серед переваг для виробників ми, по-перше, повинні відзначити покращений збір даних і більш глибокий аналіз, оптимізований виробничий процес, моніторинг крадіжок обладнання та вищі стандарти промислової безпеки.

Що стосується користувачів автомобілів, прогнозний аналіз також допомагає підвищити безпеку автомобіля та зменшити експлуатаційні витрати. Крім того, це допомагає отримати доступ до параметрів автомобіля, не заглядаючи під капот (контроль рівня палива, запуск двигуна або активація окремих функцій автомобіля). IoT в автомобілях, як очікується, також надає більше можливостей для інформаційно-розважальних систем.

Як компанія, яка завжди була зацікавлена у створенні рішень для автомобільної промисловості, PNN Soft залишається в курсі інноваційних технологій, зокрема дізнаючись більше про впровадження Інтернету речей.

Трансформаційна роль IoT в автомобільній промисловості: деякі випадки використання

iot use cases

Автономні транспортні засоби

Автономні транспортні засоби підвищують безпеку, зменшуючи людські помилки, допомагаючи комерційним водіям і пасажирам. Любителі автомобілів можуть використовувати відповідне програмне забезпечення для оптимізації водіння, зміни смуги руху або гальмування. Одним із яскравих прикладів таких рішень є додаток Robotaxi, анонсований Tesla, який дозволяє власникам автомобілів позичати свої транспортні засоби іншим і забезпечувати їм комфортне водіння. Мета програми — зменшити кількість автомобілів, що використовуються, і таким чином зменшити забруднення повітря транспортними засобами.

Прогнозне обслуговування

Транспортні засоби, що включають Інтернет речей у виробництві автомобілів можуть збирати дані про продуктивність, які допоможуть пролити світло на певні операції з деталями автомобіля. Потім усі дані передаються в хмару, де в дію вступають інструменти прогнозного аналізу. Завдяки прогнозній аналітиці ви можете отримати уявлення про стан окремих компонентів автомобіля, оцінити ризик несправності, визначити, які деталі потребують модернізації чи ремонту тощо. Прогнозне технічне обслуговування передбачає різноманітні корисні функції, від моніторингу продуктивності автопарку до швидкого інформування водіїв про необхідність ремонту.

Рішення для моніторингу драйверів

Цей вид програми відомий своїми передовими технологіями зору та малопотужними автомобільними камерами. Отже, головна мета IoT у цьому прикладі — сповіщати водіїв про аварії та постійно контролювати поведінку водіїв у дорозі. Крім того, примітно, що такі рішення зосереджені не лише на виявленні сонливості водія чи нагадування про пристібання ременів безпеки, а й на емоціях водія. Щоб допомогти водіям бути пильними, програма використовує різноманітні сповіщення: візуальні, звукові (вібраційні) та SMS. Це рішення затребувано компаніями, які займаються довгостроковими пасажирськими та вантажними перевезеннями.

Допомога в навігації та аналіз стану доріг.

IoT у поєднанні з інструментами на основі штучного інтелекту також дозволяє аналізувати стан доріг у реальному часі та надає водіям інформацію про будівельні роботи, обмеження швидкості, перекриття доріг або аварії. Як наслідок, краще поінформовані водії можуть вибрати альтернативні маршрути або найбільш оптимальний на даний момент шлях, що є виключно вигідним для водіїв треку.

Підсумок: найочевидніші переваги автомобільного Інтернету речей

IoT advantages

Компанія PNN Soft знає, як покращити ваш досвід водіння

Нашим пріоритетом у роботі з автомобільною промисловістю та приватними клієнтами є забезпечення більш безпечного, більш розумного та більш взаємопов’язаного поводження з транспортними засобами. При цьому фахівці PNN Soft приділяють особливу увагу комплексним проектам. Ми оцінюємо потреби проекту та його цілі. наші спеціалісти готові запропонувати інтеграцію інструментів прогнозного аналізу AI для спрощення процесу обслуговування.

PNN Soft має додаток inCarDoc OBD2 для Android та iOS, що дозволяє користувачам діагностувати двигуни автомобіля за допомогою простого мобільного додатку. Рішення отримало понад 10 мільйонів завантажень у Google Play і App Store.

Якщо ви плануєте розробляти автомобільні рішення IoT, зв’яжіться з нашими розробниками за допомогою форми нижче.