Яким чином розробка додатків NFC може бути корисною для бізнесу?

page main image

Технологія NFC з’явилася ще в 2003-2004 роках, проте для широкої аудиторії додатки NFC стали відомі з їхньою появою на смартфонах і поширенням безконтактних платежів. NFC відкриває унікальні можливості у сфері фізичного контролю доступу, туризму, медицини, автотранспорту та багатьох інших. У цій статті мова піде про особливості розробки застосунків з Near Field Comunication, їх застосування та переваги для різних галузей діяльності.

Більше, ніж додаток для безконтактної оплати

Визначення NFC ідентифікує технологію як спосіб бездротового передавання даних на близькій відстані, а саме в радіусі 10 см. Природно, що поширення NFC набула у сфері банкінгу та фінансів, а саме у вигляді безконтактної оплати. Близько 27% користувачів смартфонів мають додаток, щоб розплачуватися телефоном. Окрім універсальних додатків банки пропонують своїм клієнтам встановлювати власні. Однак, перш ніж говорити про її переваги для бізнесу, слід вивчити базові технічні аспекти.

Як і будь-яка технологія, NFC має спеціальну стандартизацію ISO/IEC. Наша компанія гарантує відповідність застосунків NFC усім вимогам стандартів. У режимі емуляції картки на смартфоні технологія має бути захищена, для цього система передає унікальний ідентифікаційний номер наявному зчитувачу радіочастотного обміну даними (RFID). Сучасна розробка мобільних додатків включає підтримку всіх режимів і типів безконтактної комунікації. Крім того, стандарти дають змогу контролювати і координувати схеми ініціалізації та умови, необхідні для контролю над конфліктними ситуаціями під час ініціалізації як для пасивних, так і для активних режимів NFC.

Крім емуляції банківської картки, пристрої NFC можуть працювати ще у двох режимах, а саме для читання або запису даних та однорангового зв’язку — P2P.

mfc-mobile-application-development

P2P дає змогу двом пристроям із підтримкою NFC взаємодіяти один з одним з метою обміну контактами, файлами та конфіденційними даними. Режим читання та запису застосовується в побудові та зчитуванні даних дорожніх маршрутів у сфері туризму, транспорту та інше. Розробка програми для зчитування NFC користується попитом, в цьому режимі пристрій має доступ до інформації в NFC-тегах, інтегрованих в інтелектуальні плакати та дисплеї.

IT-консультація в PNN Soft дасть вам змогу визначити, який тип комунікації та режим NFC необхідний вашому бізнесу. Повертаючись до безконтактної оплати, врахуйте, що світ платежів змінюється. Якщо більшість ваших клієнтів оплачує товар через NFC-систему певного банку, можливо, варто замислитися про додатки, які вдосконалять досвід безконтактної оплати.

Мета впровадження та використання застосунків з підтримкою NFC на смартфоні полягає в заощадженні часу на транзакції, простоті використання та захисті від шахрайства для споживача. Прискоренні процесу оплати та збільшенні суми середнього чека для торгових точок. А для банку це заміщення готівки, зростання обороту та конкурентної переваги.

Технічні аспекти NFC про які потрібно знати

Не вдаючись у нюанси про те, як працює технологія, ми зазначимо, що це багаторівневий процес. Розробка NFC-додатку iOS або для Андроїд підтримує два типи комунікацій — активну та пасивну. В активному режимі обидва пристрої генерують власне електромагнітне поле, в той час як при пасивному підключенні це завдання виконує один пристрій, до яких відносяться NFC-теги. Обладнання NFC включає:

Етикетки NFC виготовляються на паперовій або пластиковій основі та містять цифрову інформацію. Вони активно використовуються в системі “Розумний будинок” або туристичних центрах як спосіб спрощення пересування туристів містом. Крім того, ці цифрові мітки знайшли своє застосування в інтерактивних іграх і системі інтерактивної освіти.

software-development-solutions

NFC і бізнес. Розробка мобільних додатків Україна

Додатки NFC адаптовані під багатозадачність та використовуються не тільки в галузі банкінгу та фінансів. Галузеві рішення використання NFC охоплюють різні сфери бізнесу. Транспортна інфраструктура, інтерактивні рішення в ігровій індустрії та багато іншого. Кілька прикладів будуть наведені нижче, вони допоможуть вам визначитися, який тип бізнес-рішення з використанням NFC необхідний вам.

Маркетинг

Технологія NFC у маркетингу застосовується для електронних гаманців і можливості прив’язати до них дисконтні або банківські картки. Інтеграція карт лояльності в застосунок — це оптимальне рішення, яке значно спрощує замовлення та оплату товару. Процес списання та нарахування бонусів, у такому разі, проходять автоматично, а сповіщення про доступні знижки дають змогу вчасно сповістити клієнта та спонукати його на покупку. Рекламні пропозиції та купони поширені в кастоматизованих застосунках для магазинів і супермаркетів. Замовити розробку мобільного додатку в PNN Soft можна заповнивши форму нижче.

Контроль якості

Для того щоб ідентифікувати справжність товару, виробники використовують NFC-мітки, які можна зчитати за допомогою спеціального мобільного додатку. Застосунок зчитує дані тега, який містить інформацію, укладену виробником, що підтверджує справжність товару. Це рішення поширене серед виробників елітних вин, брендового одягу та аксесуарів, а також лікарських препаратів і обладнання.

Ідентифікація та доступ

NFC забезпечує контроль доступу до автомобіля, певних приміщень або груп приміщень. Також дає змогу підтвердити справжність посадкових талонів, квитків тощо.

Великі готелі пропонують замість карток використовувати смартфон з підтримкою NFC для доступу в номер. Готельєри повинні мати програмне та технічне оснащення, що дасть змогу запрограмувати смартфон відвідувача на час його перебування.

Ідентифікація особистості необхідна на міжнародних виставках, конференціях та інших заходах, які включають десятки тисяч учасників. Оформлення спеціальних карт і перепусток — це додаткові витрати, а використання NFC-технологій у такому разі заощаджує кошти.

IoT development services

Як ми писали вище, технологія NFC у телефоні за допомогою міток надає додатковий захист даних, дає змогу перевіряти їхню автентичність без підключення до хмари та створити цифровий підпис. Контроль доступу на основі NFC неймовірно зручний для управління фізичним доступом для великої кількості територіально розподілених об’єктів. Наприклад, для підприємств комунальних послуг, енергетики тощо. Фахівці PNN Soft мають досвід у роботі з цією технологією та готові надати мобільний додаток на замовлення, адаптований під потреби вашого підприємства.

Медицина та IoT

Усі вищенаведені приклади можуть бути застосовані до сфери медицини — як захист даних або доступ до приміщень. Однак, IoT або інтернет речей все міцніше інтегрується з охороною здоров’я. Чудовим прикладом, як ці дві галузі пов’язує NFC, служать інтелектуальні ідентифікаційні браслети. Вони призначені для людей з хронічними захворюваннями, такими як діабет, алергії та проблеми з серцем. В екстреному випадку цей браслет надасть детальну інформацію про захворювання та алергії лікарям швидкої допомоги. Крім того, застосунок моніторингу здоров’я з підтримкою NFC — це інструмент більш точного контролю стану пацієнта вдома, що за потреби дає змогу передати показники лікарю.

NFC-додатки та досвід PNN Soft

Андроїд та iOS-розробники PNN Soft реалізували сотні мобільних рішень для різних сфер бізнесу. Детальніше про наш досвід ви можете дізнатися на сторінці портфоліо. Фахівці використовують передові технології та методології для створення NFC-застосунку для Андроїд та iOS. Крім того, ми надавали послуги із забезпечення безпеки корпоративних інформаційних систем шляхом застосування електронно-цифрового підпису (ECC), що ґрунтується на стандартах RSA, ДСТУ.

Для того щоб отримати консультацію про те, яке NFC-рішення є оптимальним для Вашого бізнесу, та/або замовити його розробку, заповніть форму нижче, наші фахівці зв’яжуться з Вами.