Ефективні хмарні сервіси та периферійні обчислення: як технології вдосконалюють бізнес-рішення

page main image

Хоча ефективні хмарні рішення, як і раніше, користуються великим попитом, потенціал хмарних платформ все ще дуже обмежений. Клієнти та лідери ринку не завжди можуть налаштувати програмне забезпечення під індивідуальні потреби компаній. Чи перевершують переваги хмари можливі ризики? І чи можна вважати edge computing гідною альтернативою? Сьогодні поговоримо саме про це. 

Edge computing — це вид обчислень, які виконуються поруч із джерелом даних або на його території, тоді як хмара обробляє дані віддалено. Зазвичай для передачі інформації потрібен певний час, тому все більше і більше компаній вважають за краще розташовувати обчислення ближче до джерела даних. Крім того, вам не потрібно підключатися до інтернету, щоб обробляти дані за допомогою edge computing. Переваги обчислювальних рішень EDGE такі:

Настав час розглянути бізнес-переваги технології більш детально.

П’ять переваг обчислювальних послуг EDGE

edge computing benefits

1. Нульова затримка під час передавання даних і підвищена швидкість обчислень

Навіть мілісекунди мають значення, коли йдеться про передачу даних автономних транспортних засобів. Швидкість важлива і для сучасного заводу з технологією інтернету речей. Крім того, аналіз даних лише на периферії призводить до мінімальної затримки та відносно короткого часу очікування. Технологія edge computing також корисна, якщо ваша мета — зниження загального навантаження на трафік.

2. Підвищена безпека

Коли важливі дані надходять до хмарного аналізатора по каналу, основні бізнес-процеси стають дуже вразливими. Наприклад, одна DDoS-атака може порушити найближчі плани та діяльність усієї компанії. Хоча вважається, що edge computing збільшує ризик потенційних атак, проте технологія знижує вплив на все підприємство. Під час аналізу даних локально ви отримуєте покриття безпеки. На відміну від рішень хмарної аналітики Edge дозволяє підприємствам вирішувати питання місцевої відповідності інформації та конфіденційності.

3. Значна економія витрат

Граничні обчислення допомагають компаніям класифікувати всі доступні дані. Коли ви розумієте, яка інформація важлива, це дає змогу швидко оптимізувати потік даних. Цей процес призводить до максимального збільшення експлуатаційних витрат, а також до зниження надмірності даних.

4. Надійність

Завдяки збірним мікроцентрам обробки даних переривчасті проблеми з підключенням не вплинуть на роботу інтелектуальних пристроїв. Варто пам’ятати, що кожен вебсайт має вбудовані обмеження, якщо ми говоримо про передачу даних.  

5. Масштабованість

Дані пересилаються в єдиний центр обробки даних, навіть якщо ваша компанія працює на основі хмарної архітектури. Як модифікація, так і розширення спеціалізованих центрів можуть бути досить дорогими. Замість того, щоб працювати над координацією персоналу з різних майданчиків, ви можете відразу розгорнути пристрої IoT з інструментами управління даними.

Надійний розвиток Інтернету речей з використанням периферійних обчислень

IoT development

Численні виробничі потужності розташовані в районах з обмеженим доступом до Інтернету. Зменшення пропускної здатності та використання edge computing дає змогу пристроям працювати в інтегрованій системі Інтернету речей. У результаті ваша компанія отримує набагато менший попит на мережу та нижчі ціни.

Крім того, периферійні обчислення — запорука підвищення продуктивності підприємства та усунення несправностей. Коли гаджети можуть оптимізувати процеси без використання хмари, ефективність машин підвищується. Крім того, технологія незамінна для здійснення аналізу в реальному часі. 

Говорячи про повнофункціональне обчислювальне рішення, не можна не згадати Microsoft Azure IoT Edge. Ця система пропонує клієнтам різні готові програмні модулі з різноманітним набором функцій. А отже, фахівці з розробки програмного забезпечення можуть інтегрувати різні модулі відповідно до потреб бізнесу.

Підбиваючи підсумки, можна сказати, що периферійні обчислення спрямовані на оптимізацію можливостей управління даними. Сьогодні технологія широко використовується в різних сферах: від центрів обробки даних до розумних міст та індустрії охорони здоров’я. А у 2016 році Nokia і фонд «Сколково» почали спільну роботу над технологією Mobile Edge Computing. Вона заснована на перенесенні частини аналізу даних ближче до кінцевих користувачів, щоб якість з’єднання не знижувалася під час масових заходів. Проте периферійні та туманні обчислення не замінять cloud computing, а скоріше допоможуть істотно розширити можливості хмари. 

Кастомні периферійні обчислення від PNN Soft

Custom edge computing

PNN Soft створює програмні продукти вже понад 20 років, ми вдосконалюємо навички, щоб втілити наші ідеї в новітні рішення та послуги. У цьому процесі особлива увага приділяється безпеці та ІТ-підтримці як під час, так і після розробки.

Ми орієнтовані на глибоке розуміння особливостей та потреб окремих компаній, тому наші клієнти віддають перевагу довгостроковому співробітництву.

PNN Soft віддає перевагу методологіям Agile, Scrum і RAD для ефективної взаємодії з клієнтами, задоволення потреб клієнтів і отримання більшої гнучкості. До наших груп експертів Agile входять розробники програмного забезпечення, дизайнери графічного інтерфейсу, тестувальники, технічні копірайтери та менеджери.

Якщо Ви розмірковуєте над розробкою програмного забезпечення на замовлення, заповніть форму нижче.