Електронне навчання в бізнесі: хто не ризикує, той не виграє!

page main image

Навчання персоналу стає модним трендом, але крім цього, які ще існують причини зростання популярності E-Learning?

У цій статті ви зможете ознайомитися з порадами, які дають розробники E-Learning.

Насамперед, важливо не забувати про конкретні цілі навчання співробітників кожного бізнес-напрямку: “чому” і “що” вивчатиме персонал? Спочатку HR-менеджери, які відповідають за навчання персоналу, часто використовують зайві матеріали: від докладної історії компанії до базових і спеціальних знань із суміжних професій. У цьому випадку, електронне навчання стає баластом або частиною “загальної освіти”, яка доречна для шкіл та інших освітніх закладів.

Навчання персоналу – це тренування ваших професійних навичок, необхідних саме для Вашого бізнесу. Електронне навчання буде ефективним лише тоді, коли логіка курсів електронного навчання ґрунтується на реальних бізнес-цілях Вашої компанії.

Система освіти в Україні побудована таким чином, що випускник, як правило, володіє загальними, поверхневими знаннями. Вона допомагає розширити кругозір. Це впливає і на підхід до навчання співробітників. Ідея всебічного розвитку людини є, безумовно, значущою, але не для бізнес-тренера.

У зв’язку з цим, навчання повинно виключати все, що може бути виключено і тренувати тільки те, що дійсно необхідно. Не турбуйтеся про те, щоб розширювати горизонти Вашої команди. Ваші студенти, як правило, мають вищу освіту, а якщо це не так, можливо, цей ресурс і не є таким необхідним для бізнесу.

Мета навчання персоналу – дати можливість стажеру стати хорошим фахівцем на практиці, щоб отримати можливість прийняти правильне самостійне бізнес-рішення. Співробітник може знайти реальну підтримку на вузькоспеціалізованому курсі електронного навчання.

Зміст електронного навчального курсу має створюватися висококваліфікованими фахівцями з великим досвідом ведення бізнесу. Як показує практика, для сфери ПЗ це має бути зроблено професійними ІТ-фахівцями, такими як співробітники компанії PNN Soft. Ми маємо великий досвід у розробці електронних навчальних курсів.