Як інформаційні технології вплинуть на сферу освіти в майбутньому? Рішення для електронного навчання у 2021 році

page main image

Поєднання технологій— це потужний інструмент для підвищення зацікавленості студентів. Оскільки навчання не обмежується лише книгами, важко уявити сучасну освіту без розробки платформи електронного навчання. Крім того, викладачі шукають індивідуальні рішення, які будуть інноваційними та доступними з усіх пристроїв.

Говорячи про сучасні освітні тенденції, не можна не згадати про Big Data, Інтернет речей та машинне навчання. Незважаючи на відновлення роботи шкіл, коледжів та університетів, дистанційне навчання збережеться і в 2021 році.

Якщо ви віддаєте перевагу бути інноваційним педагогом, цей пост буде вам корисним. Давайте почнемо з розгляду поточних тенденцій «edtech». Ми також зупинимося на типах надійних рішень для сфери освіти. Продовжуйте читати, щоб дізнатися більше про інтеграцію технологій у процес навчання.

Сучасні тенденції платформ електронного навчання

Ми підготували для вас цей список, щоб допомогти вибрати найбільш підходящі технології для онлайн-навчання:

Відео-уроки

Завдяки цифровим пристроям та інтернету ви можете ділитися відео з учнями, що особливо цінно в умовах дистанційного навчання. Наприклад, викладачі можуть використовувати анімовані відео, щоб роз’яснювати учням теорію та підвищувати зацікавлення.

Технологія Blockchain

Зберігання даних — це основна причина, через яку вам необхідно впровадити технологію розподільчого реєстру. Він додає блоки у вашу систему щоразу, коли ви ділитеся новою інформацією, тому інструмент технічно безмежний. Якщо ваша програма для електронного навчання має проблеми з аутентифікацією та масштабуванням, DLT може стати рішенням. Крім того, технологія допомагає учням публікувати досягнення у відкритому доступі, що важливо під час пошуку роботи. Дедалі більше і більше підприємств схильні використовувати DLT для перевірки знань та навичок студентів.

Розвиток Big Data

Онлайн-навчання розвивається, тому різке збільшення кількості даних стає наслідком розвитку цієї тенденції. Проте, удосконалення персоналізованого інтерфейсу, залишається актуальним. Розробники навчальних програм використовують дані користувачів, щоб підібрати правильний формат навчання та задовольнити потреби студентів.

Штучний інтелект

Очікується, що до кінця 2021 року штучний інтелект зростатиме більш ніж на 45%. Заслуга технології полягає, зокрема, в автоматизації освітньої діяльності та атестації. Більше того, вебплатформи для онлайн-шкіл із програмами, заснованими на AI, дають вчителям та учням важливий зворотний зв’язок. Технологія також підвищує інтерактивність офлайн-уроків.

Надійні рішення для електронного навчання

Платформи електронного навчання

Саме надійність освітніх платформ — є запорукою успішного онлайн-навчання. Платформи електронного навчання спрямовані на те, щоб надати студентам усі інтерактивні види діяльності та інструменти для онлайн-занять. Базові активності, зокрема дискусії, спільні проєкти та ігри, запитання та відповіді, взаємодія викладача та студента, доступні для аудиторії онлайн. Skillshare, Linkedin learning та MasterClass — є одними з найяскравіших прикладів рішень для онлайн-навчання. Сучасні платформи чудово працюють через різні пристрої.

Хмарні освітні платформи

З огляду на популярність хмари, не дивно, що хмарні платформи посідають одне з перших місць у нашому списку. Основні переваги системи: багатокористувацька співпраця, спільний та безперешкодний доступ. Рішення сумісне з різними пристроями, такими як ноутбуки, планшети або настільні комп’ютери. Завдяки динамічним і гнучким системам керівники можуть вільно використовувати освітній контент з численних доступних джерел та отримувати користь від краудсорсингу.

Онлайн-системи управління навчальними закладами

Вони необхідні для забезпечення ефективної взаємодії на всіх рівнях школи. Наприклад, італійські вчителі використовують Argo, тоді як їхні польські колеги віддають перевагу Librus. Програмне забезпечення для шкіл — допомога в оптимізації кількох процесів:

  1. Спілкування. Використовуйте систему як основний інструмент взаємодії між зацікавленими сторонами.
  2. Електронна реєстрація. Зберігайте дані учнів, інформацію про оцінки та нотатки в одному місці.
  3. Обмін контентом. Простір для спільної роботи доступний для всіх користувачів.

Онлайн-екзаменаційні системи

Комп’ютерні тестові системи дозволяють викладачам оцінити успішність студентів і забути про складання списків запитань на папері. Якщо ви прагнете оперативно вимірювати прогрес і відстежувати слабкі сторони студентів, додайте екзаменаційну систему у вебплатформу для онлайн-школи. Іспити починаються з надсилання особистого посилання або запрошення. Завдяки функції біометричної аутентифікації, вам не потрібно турбуватися про перевірку особистих даних. Крім того, розробники можуть додати віддалений прокторінг у ваш функціональний пакет.

Реалізуйте потенціал ІТ-послуг для шкіл та освіти

IT services for schools

PNN Soft має достатній досвід у створенні програмних рішеньдля сектору освіти. Ми надаємо програмні продукти протягом 20 років і вдосконалюємо досвід, щоб втілювати ідеї в новітні рішення та послуги. Особлива увага приділяється безпеці та ІТ-підтримці як під час, так і після розробки.

Ми націлені на досягнення глибокого розуміння особливостей і потреб окремих компаній. Саме тому наші клієнти віддають перевагу довгостроковій співпраці.

PNN Soft віддає пріоритет методологіям Agile, Scrum, RUP і RAD для ефективної взаємодії з клієнтами, задоволення їхніх потреб та отримання більшої гнучкості. Наші команди експертів складаються з кваліфікованих розробників програмного забезпечення, дизайнерів графічних інтерфейсів, тестувальників, технічних копірайтерів і менеджерів.

Якщо Ви розмірковуєте над розробкою платформи електронного навчання, заповніть форму нижче.