RUP ─ раціональний уніфікований процес

page main image

Rational Unified Process (RUP) — це гнучка методологія розробки програмного забезпечення. Життєвий цикл RUP складається з чотирьох фаз: початку, розвитку, конструювання та передачі. У кожної з фаз є обов’язкові завдання. Навіть більше, розробники можуть за необхідності проводити додаткові ітерації доти, доки вимоги не будуть задоволені. Повноцінне створення ПЗ у середньому складається з 10-15 ітерацій; тривалість однієї ітерації з них — від 2 до 6 тижнів.  

Методологія RUP охоплює шість дисциплін: бізнес-моделювання, аналіз і проєктування, аналіз вимог, реалізація, тестування та розміщення. Ці процеси зазвичай здійснюються на кожному з етапів розробки. Однак важливість окремих дисциплін варіюється залежно від конкретного етапу. Наприклад, бізнес-моделювання та обговорення загального образу системи, як правило, проводяться під час двох перших фаз.

Rational Unified Process спрямований на створення надійних вебпродуктів у визначені терміни та з прогнозованим бюджетом.

Розглянемо чотири етапи ефективної методології RUP:

Rational Unified Process

Початок

Першочергове завдання — оцінити складність проєкту. На цьому етапі всі члени команди мають обговорити масштаб розроблення, включно з графіками та бюджетом. Однак завжди можна скоригувати бюджет або розширити часові рамки.

Розвиток

Необхідно скласти план розвитку, оцінити наявні ресурси та потенційні ризики, визначитися з архітектурою системи.

Конструювання

Команда розробників приступає до безпосереднього створення архітектури системи. Фахівці із забезпечення якості та тестувальники вивчають функціональність рішення та особливості інтерфейсу. Розробка операційного програмного забезпечення — кінцева мета етапу конструювання.

Передача

Кінцеві користувачі тестують програмне забезпечення. Отримавши відгуки від аудиторії, ІТ-команда вносить необхідні коригування. Розробка формально завершується, але ІТ-підтримка та постійні оновлення продовжуть бути актуальними.

Чому методологія RUP дає чудові результати?

Outsourcing development

В PNN Soft ми використовуємо Rational Unified Process для задоволення потреб клієнтів та вдосконалення вебпродуктів. Структурована методологія дозволяє команді послідовно вирішувати складні завдання. Крім того, RUP допомагає правильно розподілити ресурси та зменшити непередбачені витрати.

Задумуєтесь про аутсорсингову розробку? Зв’яжіться з нами, заповнивши форму нижче.