AR-технології в бізнесі

page main image

Сучасні реалії такі, що ми не можемо уявити собі успішний бізнес без цифрових процесів, а розробка додатків доповненої реальності – це один із сучасних інструментів ефективного просування бізнесу. Протягом останніх кількох років, технологія AR набирала популярності, і тепер вона міцно проникає в промислове виробництво і повсякденне життя. Мета цієї статті – відповісти на запитання: “Як доповнена реальність вплине на ваш бізнес”?

Бізнес-клієнти та виробники повинні розуміти, яким чином AR-технології можуть бути ефективнішими, швидшими, кращими та прибутковішими, і чому це оптимальна альтернатива традиційним методам залучення споживача.

Доповнена реальність і мобільні технології — це важливий елемент в урівнянні успішного бізнесу

Згідно зі звітом міжнародної юридичної фірми Perkins Coie, VR/AR технології, а також XR/MR будуть настільки ж поширеними, як мобільні пристрої та смартфони на споживчому ринку, вже в найближчі 5 років. Північна Америка має найпотужніший інвестиційний і технологічний потенціал для AR. Понад 62% інвесторів віддають перевагу цьому регіону в даному контексті теми, 21% впевнено інвестують в AR-технології, на європейському ринку і 13% — в Азіатсько-Тихоокеанському регіоні.

AR-development-company

Сфера, де застосовується доповнена реальність, розширюється і включає в себе:

ігрову індустрію та відеоігри, соціальні мережі, кіно та відеорозваги, рекламу та маркетинг, охорону здоров’я, освіту, управління персоналом, військову та оборонну промисловість, виробництво та автомобілебудування, живі заходи (концерти), роздрібну торгівлю та інші.

Мабуть, не дивно, що геймінг продовжує залишатися найперспективнішим напрямком. Проте загальний розвиток технологій стимулював розвиток систем охорони здоров’я, медичних виробів та освіти. Приватні підприємства та державні установи в цих галузях дедалі частіше звертаються до ІТ-компаній, чиє завдання створення AR-додатку. Захоплююче зростання технологій триває, і щороку інвестиційні внески б’ють торішні рекорди.

Яким чином будь-яка бізнес-індустрія може впровадити додаток доповненої реальності, щоб досягти успіху?

Новий тип користувацького досвіду та споживання контенту розвиваються на базі технологій доповненої реальності, які останніми роками стають повсюдними. Навіть сьогодні цей інструмент досяг приблизно 1 мільярда користувачів, і 37% населення світу має доступ до AR через Facebook і Snapchat. Ба більше, 46% американців використовували додаток доповненої реальності і знають, що технологія Доповнена Реальність представляє в сучасних реаліях.

Крім використання AR-додатків у повсякденному житті, програмне забезпечення і технологія доповненої реальності знайшли широке застосування на масштабних виробництвах і концернах машинобудування. Наприклад, Hyundai, Audi — автомобільні компанії — використовують доповнену реальність на стадії моделювання, виробництва і тестування. Крім того, Volkswagen-Group тестує свої комерційні автомобілі в AR-центрах ремонту. Доповнена реальність в освіті та для навчання персоналу один із найефективніших інструментів підвищення кваліфікації.

AR Development Services for Businesses, AR Development Services

Нещодавнє зростання ринку AR-послуг, показало високий коефіцієнт ККД, як засобу залучення клієнтів. Додатки доповненої реальності спрощують здійснення побутових завдань і підвищують користувацький досвід. Для смартфонів існують такі додатки, як: стримінговий AR app для дизайну квартири, віртуальні дзеркала для шопінгу та підбору одягу, або більш складні додатки доповненої реальності, що застосовуються в усьому світі в навчанні солдатів або допомозі водієві за кермом. Важливо відзначити, що 48% споживачів, найімовірніше, будуть робити покупки в магазині, який використовує AR.
 

ai-solutions-imtegration

Технології AR переслідують не тільки корисні цілі, а й ті, що несуть розважальний характер. Сучасний світ life-заходів або музичних концертів неможливо уявити без елементів доповненої реальності. Індустрія кіно та відео-виробництва використовує ці технології для більшого враження аудиторії. Доповнена реальність як інструмент маркетингу, є знаряддям, що дає змогу будь-якому бренду побудувати міцний зв’язок зі споживачем, через тісніший і вражаючий контакт.

Розробка AR-додатків у Києві, PNN Soft — реалізація проєктів будь-якої складності

Розробка доповненої реальності в PNN Soft здійснюється висококваліфікованими та досвідченими спеціалістами, які володіють передовими інструментами AR/VR розробки, та реалізують реалістичні 3D-моделі, відео високої роздільної здатності та інші складні графічні індивідуальні проєкти.

Основні напрямки, яких ми дотримуємося, є: AR/VR/MR, відео та фото в 360°, 3D-моделювання, 3D-візуалізація, 3D-віртуальні тури, комп’ютерний зір, анімаційний дизайн та VFX.

У PNN Soft працюють досвідчені програмісти з розробки додатків доповненої реальності для Android та iOS.

Згідно зі звітом Perkins Coie LPP за 2019 рік, то широко поширеними платформами для AR-розробки є Google ARCore, Oculus Rift, HTC Vive, PlayStation VR, Samsung Gear VR, Google Cardboard, Oculus Go, Apple ARKit та інші.

Програмісти PNN Soft використовують сучасні та ефективні рішення в розробці програмного забезпечення, а саме:

Розробка доповненої реальності — головні переваги для просування бізнесу

Доповнена реальність андроїд і доповнена реальність для iphone – це послуги, які користуються високим попитом, і більшість великих і середніх ІТ-компаній надають рішення та послуги AR.

ISACA стверджує, що серед американських споживачів головними чотирма перевагами AR у роботі є: краща співпраця (72%), підвищена ефективність (69%), нові бізнес-моделі/пропозиції (68%) і кращий маркетинг (61%). Щоб підсумувати все вищесказане, наведемо список переваг для бізнесу.

Саме це, відповіді на питання: “чому доповнена реальність найкраще рішення для бізнесу”. У PNN Soft ми надаємо аутсорсингові послуги програмістів, які працюють над реалізацією проєкту в галузі розробки доповненої реальності. Виділена команда розробників веде проєкт від самого початку до його виходу на ринок. Дайте нам знати, як ми можемо реалізувати та підтримати Ваш проєкт AR, заповнивши форму нижче.