Переваги SaaS-сервісів і шляхи оптимізації хмарних платформ

page main image

Згідно з даними Flexera, 20% компаній у США щорічно витрачають понад 12 мільйонів доларів на платформи на базі хмарних обчислень. Тоді як у 2019 році лише 13% компаній виділили таку саму суму на рішення подібного типу. Саме модель «програмне забезпечення як послуга» (SaaS) дає змогу користувачам користуватися всіма перевагами хмарних обчислень, не створюючи платформи з нуля. Іншими словами, клієнт працює з уже готовим рішенням онлайн. 

У той час як PaaS і IaaS орієнтовані насамперед на власників/розробників програмних продуктів, продукти SaaS мають ширшу клієнтську базу. У контексті B2B програмне забезпечення як послуга надає компаніям додаткові переваги. Ось короткий список деяких із них:

Технічні аспекти переходу до SaaS-моделі

SaaS-business-models

Припустимо, ви вирішили здійснити перехід з наявного рішення на модель SaaS. Якими мають бути ваші наступні кроки та які технічні нюанси обов’язково варто врахувати?

Ретельно сплануйте цифрову трансформацію

Насамперед, важливо розбити наявне рішення на складові, які ви збираєтеся інтегрувати в нову модель. По-друге, ви маєте представити фреймворки та інструменти своїй команді цифрової трансформації. Будь ласка, розгляньте всі необхідні інструменти, необхідні для міграції.

Модернізуйте архітектуру застосунку та налаштуйте доступ до бази даних

Руйнування наявної архітектури — ще один необхідний крок, який вам необхідно зробити. У моделі SaaS вебрівень доставляє ресурси програми, а балансувальник навантаження розподіляє трафік між вебсерверами. Подбайте також про настроюваний доступ до баз даних.

Зупиніться на моделі міграції, яка відповідає потребам бізнесу

Відповідно до специфіки компанії вам необхідно визначити, які моделі (однокористувацька, багаторівнева міграція або міграція даних) працюватимуть найкраще. Ми коротко опишемо найпоширеніші варіанти нижче:

Створіть точний алгоритм перенесення даних

Дуже важливо вибрати правильний розмір і форму для ваших програмних сервісів (за аналогією з кубиками лего). Процес декомпозиції сервісів, спрямований на досягнення оптимальної деталізації, має бути ретельно спланований. Було б корисно, якби ви створили точний план перенесення даних, що допомагає підтримувати баланс між технічними поліпшеннями ПЗ і потребами бізнесу.

Виберіть рішення для зберігання даних

Успішний перехід на нову модель неможливий без належного представлення даних, подальшої міграції та оптимізації. Розгляньте найнадійніші рішення для зберігання даних,, зваживши всі «за» та «проти». Плавність міграції повністю залежить від рішення, яке ви оберете.

Кілька порад про те, як зробити перехід вигідним і примножити дохід

Cloud-solutions

Статистика говорить сама за себе: підприємства збільшують прибуток з 5% до 125% (залежно від галузі бізнесу) після підвищення коефіцієнта утримання клієнтів на 5%. Тому, якщо у вас уже є база постійних клієнтів, зосередьтеся на тому, щоб зробити їх «друзями» вашої компанії.

Крім того, важливо використовувати метрики для відстеження ефективності бізнесу. На основі отриманого результату ви можете обговорити шляхи розвитку вашої компанії з командою інвесторів і всіма зацікавленими особами. Зверніть особливу увагу на такі показники:

За даними Jellymetrics, імовірність продажу товарів новому покупцеві становить приблизно 5-20%, тоді як у разі наявного клієнта цей показник варіюється від 60 до 70%. Дані підтверджують, що продаж дорожчих продуктів і послуг лояльним клієнтам — потужний інструмент підвищення задоволеності аудиторії та її кількісного зростання. Проте техніка додаткових продажів повинна виконуватися з урахуванням потреб користувачів.

Відкрийте для свого бізнесу нові ринкові можливості

Services-and-solutions

PNN Soft надає клієнтам надійну розробку програмного забезпечення. Компанія має 20-річний досвід створення високоефективних рішень, що швидко реагують, і ми постійно відточуємо навички для втілення ідей у передових технологіях. Ми розробляємо платформи SaaS з нуля, а також надаємо клієнтам можливість налаштування наявних рішень SaaS. Особливу увагу ми приділяємо безпеці хмарних платформ.

Ми впроваджуємо ефективні технології, що відповідають індивідуальним потребам компаній. Саме тому наші клієнти віддають перевагу довгостроковій співпраці.

PNN Soft використовує методології Scrum і Agile, щоб забезпечити постійний зв’язок із замовниками та організувати гнучкий виробничий процес. Наші команди Agile-фахівців складаються з розробників програмного забезпечення, тестувальників, дизайнерів графічного інтерфейсу, технічних письменників і менеджерів.

Якщо Ви хочете створити або кастомізувати платформу SaaS, заповніть форму нижче.