Розробка нативного додатку на базі iOS

page main image

Маючи багаторічний досвід розробки нативних додатків, компанія PNN Soft досконало вивчила його особливості та переваги. Нативний додаток є рідним для кожної платформи, чи то iOS, чи то Android, і пишеться спеціально для нього відповідною мовою. iOS — це мобільна операційна система Apple, яка працює на пристроях iPhone, iPad, iPod Touch. Apple надає інструменти та ресурси для створення додатків і аксесуарів для пристроїв iOS. Якщо ви вже визначилися з ОС додатка, важливо визначити параметри його інтегрування, які допоможуть йому виділитися серед інших в App Store.

Отже, нативні додатки працюватимуть тільки на певній операційній системі, під яку були розроблені. У цьому випадку мова піде про iOS. Нативні додатки мають високий захист, тому якщо ви хочете створити ефективний додаток, його необхідно будувати як рідний для кожної платформи окремо.

З чого почати – IT-консалтинг у Києві

Консалтинг. Проконсультуйтеся з фахівцями кількох IT-компаній, вивчіть їхню сферу діяльності, портфоліо, досвід роботи з проєктами аналогічними вашому застосунку. Послуги консультації з IT-фахівцями охоплюють не тільки питання ціна + час, а також обговорення бізнес-логіки, наповнення додатку, його функціоналу, тематики та мети. Не рідко, в процесі дискусії кваліфіковані розробники та менеджери можуть запропонувати більш оптимальні ІТ-рішення для бизнесу, та зберегти ваші кошти. IT-продукт, особливо такий як мобільний додаток, потребує підтримки та технічного оновлення. Отже, свідома компанія-розробник ПЗ, буде завжди залучена до ваших інтересів та вигоди співпраці на майбутню основу.

Hire iOs developers

Замовити розробку iOS-додатку можна у вигляді повного пакета послуг, або звертатися до окремих фахівців і студій. Другий підхід може бути дешевшим, за первісною оцінкою, проте має високі ризики. Небажано розривати розробку програмного продукту між різними фріланс програмістами або IT/Дизайн студіями. Банально тому, що виконавці не матимуть зв’язку один з одним. У підсумку, остаточний продукт може мати низьку якість, або вам доведеться постійно витрачатися на виправлення помилок. Однозначно, замовляти розробку нативного застосунку краще в одній IT-компанії з повним стеком послуг.

Аналітика та Методологія. Створення застосунку починається з обговорення бізнес-логіки та написання технічного завдання. Після консультації з фахівцями з’ясовуються основні моменти, і вже до цього етапу під ваш проєкт зібрана команда. У процесі розробки та реалізації може бути підключено більше фахівців, залежно від складності продукту. Оформлення технічного завдання, правильний вибір методології розробки і створення якісної бізнес-логіки для додатку — це запорука успішності процесу. Усі три фактори допоможуть визначити вартість розробки застосунку і кількість співробітників, включених до команди розробників.

Етапи створення застосунку на базі iOS

Успішність проєкту багато в чому залежить від правильного вибору методології розробки та управління проєктами. Залежно від специфіки якого, ми використовуємо гнучкі методології та практики розробки ПЗ і застосунків, що ґрунтуються на Agile, DevOps, та CI, Scrum, RUP.

Якість. Вузькоспеціалізований розробник нативних додатків напише вам чистий, унікальний код. Багаторічний досвід розробки і чіткі стандарти нативних iOS-додатків допоможуть зробити якісний продукт із широким функціоналом і знизити ризик появи помилок практично до мінімуму.

Розробка. Безпосередньо створення програми починається з написання коду. PNN Soft реалізувала безліч нативних iOS-застосунків, що варіюються за складністю. Ми маємо досвід у створенні програмних продуктів для сфер електронної комерції, банкінгу, торгівлі, навчання, відпочинку та спорту. Під час процесу розробки за замовчуванням використовуються мови Swift или Objective-C. Найняти iOS-розробника або команду, до складу якої входять тестувальник, дизайнер, PR-менеджер — можна в нашій компанії.

Розробка дизайну для iOS-додатків нативного характеру,  спрощена наявністю готових елементів UX і UI. Однак, при цьому важливо привнести унікальність, неповторність, зробити застосунок гармонійним з його тематикою і зручним для користувача. Саме в нативній розробці UX-дизайн використовується на всі 100%, що дає змогу зробити якісний і цікавий застосунок.

Тестування додатків проводиться на різних пристроях Apple і різних версіях операційної системи. Основне завдання тестувальників – перевірити адаптивність застосунку на різних екранах, і перевірити всі аспекти його роботи. Наприклад, моделювати ситуації з роботою кількох вікон, відображення на екрані двох застосунків одночасно, відмічати помилки, реєструвати дані та перевіряти їхню безпеку. Цей процес має свої нюанси, бо залежить від самого застосунку, хто ним користуватиметься і з якою метою.

Останній крок – правильний вихід на ринок застосунків

Розміщення та оновлення. Відзначається низька ймовірність відмови в розміщенні в App Stores для нативних застосунків. З цією проблемою часто стикаються гібридні застосунки, через особливості розробки та безпеки. Крім іншого, перед потраплянням у магазин, застосунок проходить ретельну перевірку на наявність якісного опису, чинної політики конфіденційності, наявність скріншотів продукту у високій якості та вірно зазначених технічних характеристиках. Якщо додаток платний, то цей процес ще більше ускладнюється і краще довірити його професіоналам.

У нативних додатках нововведення можна додавати одразу після їхнього анонсування. Кожне оновлення проходить усі попередні етапи, іноді за винятком дизайну. Буває, що оновлення стосуються переважно тільки дизайну деталей того чи іншого екрана, що не сильно вплине на технічну особливість продукту.

Розробка iOS-застосунку Київ, PNN Soft – гарантія якості

Компанія PNN Soft пишається тим, що вже близько 20 років стабільно й успішно працює на ринку IT. Ми співпрацюємо з міжнародними компаніями з Німеччини, Ізраїлю, США та Франції. Для створення мобільних додатків iOS ми використовуємо сучасні методології та технології розробки.

Технології

Компоненти

Послуги

Найняти iOS-розробника, або професійну команду програмістів, дизайнерів і тестувальників можна зв’язавшись з нами по e-mail або заповнивши форму нижче.