Розробка додатків для портативних пристроїв у 2022 році. Які рішення доступні на ринку

page main image

Глобальна мобілізація стимулює зростання індустрії мобільних розробок. Переносні технології з’явилися в 1950-х роках зовсім не так, як сучасні впізнавані пристрої. Технологія знайшла своє застосування у 2000-х роках, з появою Bluetooth-гарнітур, Nike iPod, Fitbits і багатьох інших. Переносні технології почали набирати обертів, починаючи з 2013 року, коли з’явилися Apple Watch і Google Glass.  Ринок носимих технологій неухильно розвивається, регулярно впроваджуючи нові функції. У такому динамічному та новому технологічному середовищі розробники створюють нові ІТ-рішення для користувачів. Компанії, що розробляють додатки для iOS і Android для портативних пристроїв, успішно визначають керівні принципи для технології Інтернету речей і виводять її на новий рівень. Портативні прострої набирають популярності серед користувачів по всьому світу. Популяризація розроблення застосунків для портативних пристроїв спонукає підприємства розглянути шляхи розвитку для масштабування та підвищення конкурентоспроможності.

Портативні пристрої: і що це таке?

Переносна технологія — це будь-який портативний електронний пристрій, призначений для повсякденного використання. Такі пристрої можуть бути представлені на ринку в різних формах. Наприклад, розумні годинники, розумні окуляри, ювелірні вироби, лічильники або предмети одягу.  Сьогодні вони застосовуються для:

App development for Wearable Devices | PNN Soft

Переваги використання портативних пристроїв

Останній приклад належить до групи портативних медичних пристроїв. Слід зазначити, що це має особливе значення в медицині. Вони розраховані на більшість населення і дають змогу стежити за станом організму, а також підтримувати його роботу. Пристрої збирають дані, дають змогу прогнозувати, підтверджують діагноз. Наразі вони варіюються від простих пульсометрів і глюкометрів до пристроїв, що дають змогу знімати показання ЕКГ протягом кількох днів.

Модернізована побутова електроніка

Сучасні портативні пристрої призначені для повсякденного використання. Служби розробки переносних додатків змогли синхронізувати електронні пристрої вдома з повсякденною діяльністю клієнта. Так, як сьогодні модернізована побутова електроніка займає особливе місце на ринку технологій.

Дослідження, інновації та виробництво

Носимі технології можуть надати компаніям кілька можливостей у контексті дослідження ринку. У майбутньому дослідники зможуть використовувати дані з пристроїв споживачів у режимі реального часу для відстеження та вивчення поведінки. Тому компанії розробляють альтернативні та індивідуальні рішення для різних клієнтів. 

Сьогодні дослідники збирають інформацію за допомогою портативних пристроїв на базі GPS. Вони можуть використовувати ці дані під час розповсюдження та розміщення зовнішньої реклами, розподілу площ магазинів і торгових центрів.

android-app-development

Поточні та майбутні основні характеристики портативних пристроїв

Нині на ринку існує кілька товарних категорій. Давайте розберемося з основними з них:

Сьогодні це найпопулярніший продукт на ринку портативної електроніки. Розумні годинники управляються мобільними операційними системами і мають розширену функціональність. Вони можуть приймати телефонні дзвінки, SMS-повідомлення та електронну пошту. Крім того, розумні годинники можуть підтримувати сторонні додатки, які швидко розширюються. Наразі доступно кілька автономних розумних годинників, яким не потрібне сполучення зі смартфоном. Нещодавні інновації значно поліпшили та вдосконалили взаємодію з користувачем і користувальницький інтерфейс UX.

Розумні окуляри пропонують унікальний, абсолютно відмінний досвід від усіх розумних пристроїв, що носяться вручну. Розумні окуляри можуть використовувати навігацію для відстеження місця розташування і надання користувачеві інформації. Наприклад, інформація про оптимальний маршрут, запис відео, фотозйомка і пошук за голосовими запитами. Розумні окуляри можуть використовуватися в найрізноманітніших ситуаціях, від звичайних споживчих додатків до високотехнологічних і промислових завдань. Чудовим прикладом є ремонт обладнання. Технік міг бачити обладнання через розумні окуляри і додаток доповненої реальності (AR).

Фитнес-трекер — це гаджет, який підходить вашій руці та має вбудовані датчики. Вони можуть відстежувати активність протягом дня, включно з кількома кроками, пульсом, сном, спаленими калоріями тощо. Він також виконує корисні та зручні функції, як-от сповіщення про дзвінки та повідомлення і нагадування про дії. Перші моделі таких приладів призначалися переважно для вимірювання пульсу. Пізніше були додані функції підрахунку кроків і спожитих калорій. Але, прогрес не стоїть на місці, і сучасні фітнес-браслети можуть виконувати практично ті самі функції, що й розумні годинники.

Wearable App Development

Цей переносний пристрій надає прекрасну можливість побачити прогрес сучасних технологій. Гарнітури віртуальної реальності дійсно можуть забезпечити користувачеві захоплюючий досвід. Одним із таких напрямків є симуляційне навчання. Роботодавці можуть використовувати гарнітури віртуальної реальності та імітувати віртуальні завдання. Це допомагає знизити витрати й отримати ефективний зворотний зв’язок про продуктивність.

Інноваційні технології та розробки дають змогу зробити все розумним, зокрема й одяг. Він здатний виконувати безліч корисних функцій. Інтелектуальний одяг — це тип одягу, в який вбудовано електронні елементи (мікрокомп’ютери та різні датчики). Як правило, вони управляються за допомогою смартфона. Користувачі можуть носити такий унікальний одяг, як звичайний повсякденний.

Погляд на майбутнє портативних пристроїв у технологічному секторі

Носимі додатки впливають на майбутнє мобільних додатків. Відкриваючи абсолютно неіснуючий сегмент ринку, носимі додатки продовжують розвиватися. Попит на спеціальні мобільні додатки для цих розумних гаджетів швидко зростає. Очікується, що носяться додатки, які використовують творчий підхід, виконуватимуть унікальні та актуальні функції. 

Мобільні додатки зазнали безлічі поліпшень з моменту появи носимих технологій. Додатки для портативних пристроїв мають деякі відмінності. Вони розрізняються за своїми:

Мобільні додатки стають дедалі зручнішими для повноцінної взаємодії з портативними пристроями. Розробка застосунків нового покоління для портативних пристроїв дає змогу використовувати їх у режимі реального часу. Ці особливості переносних застосунків можуть підвищити ефективність і результативність роботи. Загалом, додатки для портативних пристроїв мають у своєму розпорядженні всі ресурси. Але, їхній розвиток не припиняється, відкриваючи нові можливості для користувачів.   

PNN Soft — компанія-розробник, що надає послуги з розробки програмного забезпечення на замовлення. Маючи багаторічний досвід роботи на IT-ринку, ми вже створили авторський застосунок Sport Gear Tracker, який актуальний і донині. Це сучасне рішення для моніторингу стану організму.  Додаток відстежує, записує та аналізує роботу вашого тіла під час тренування. Трекер спортивного спорядження допоможе вам тренуватися, відстежувати серцебиття, калорії та рахувати час. Ми готові та здатні надати вам послуги з розроблення додатків для натільних технологій, які будуть актуальними не тільки сьогодні, а й у майбутньому.

Заповніть форму нижче, і ми обов’язково зв’яжемося з Вами.