1. Головна
  2. Компанія
  3. Блог
  4. Як оцінити вартість розро...

Як оцінити вартість розробки мобільних додатків?

page main image

Мобільні додатки дозволяють просувати бізнес в інтернеті та ефективніше спілкуватися з користувачами та клієнтами, тому такі рішення актуальні для безлічі сфер бізнесу, від електронної комерції до готельно-ресторанного бізнесу та медіа. Чому варто розрахувати вартість програми та розпочинати процес розробки? Мобільні програми підвищують лояльність клієнтів, транслюючи різні бонусні пропозиції, розпродажі та акції. Крім того, цей канал взаємодії з клієнтами дозволяє познайомити користувачів із цінностями та філософією бренду, вибудувати довгострокові та лояльні стосунки між компаніями та клієнтами. Зрештою, бізнеси можуть створювати цілісні маркетингові стратегії, адаптуючи їх під функціональність рішення та потреби аудиторії.

Скільки коштує розробка програми у 2024 році? На ціну рішення впливають безліч чинників, насамперед — рівень складності програми та її тип. У цій статті ми поговоримо про ці фактори визначення ціни рішення у рамках моделі Fixed Price. Дана модель передбачає вивчення вимог та побажань замовників, аналіз основних етапів розробки та встановлення термінів та бюджету проєкту. Але спершу давайте коротко розглянемо основні питання, що впливають на вартість програми:

Залежно від ваших відповідей, програми можна класифікувати як прості, середні та складні. Час, витрачений на розробку, буде відрізнятися в цих трьох випадках; відповідно до цього варіюватиметься і ціна.

Бюджет розробки мобільного додатку: прості, середні та складні рішення

Програми цього типу відрізняються простим дизайном і лише парою наявних функцій.

Такі рішення мають від 3 до 5 функцій, серверну частину та особистий користувальницький кабінет. Подібні програми мають функцію авторизації, бронювання товарів чи послуг, систему лояльності та можливості зворотного зв’язку, а також інтегруються з різноманітними платіжними системами.

Багатофункціональні та високонавантажені додатки належать до третьої групи. Середня вартість розробки мобільного додатку даного типу буде вищою. Такі рішення мають складнішу структурута можуть включати  задачі з інтеграції анімації та додаткові опції інтеграції (наприклад, з державними сервісами).Складні програми також оснащені інструментами аналітики, для якої завжди необхідна інтеграція відразу кількох інструментів (наприклад, Google Firebase). Ця група рішень найчастіше розробляється для банкінгу та фінтех-індустрії, а також електронної комерції.

Крім того, окремі функції впливають на вартість програми незалежно від типу програми. Зупинимося на цих функціях докладніше:

Розробити програму: ціна залежно від типів додатків

Щоб визначитися із типом рішення, необхідно вивчити звички цільової аудиторії. Наприклад, якщо клієнти компанії використовують систему Android, не потрібно створювати кросплатформне рішення або рішення для iOS. PWA-рішення, своєю чергою, підходять для користувачів ноутбуків та смартфонів.

Найпопулярніші типи додатків та вартість рішень.

Скільки коштує зробити програму на телефон? – відповідь також залежить від вартості роботи фахівців. В середньому, година роботи розробників оплачується від $15 до $45 (залежно від досвіду спеціаліста). UX дизайнери заробляють від $25 до $60 за годину. А погодинна оплата роботи QA-фахівців варіюється від $10 до $40.

Розробка додатків від експертів PNN Soft з більш ніж 20-річним досвідом роботи

Ми створюємо програми для багатьох галузей бізнесу, від охорони здоров’я, електронної комерції та індустрії краси до фінтеху та енергетики. Створення рішення відбувається у кілька етапів:

Сподіваємося, цей пост допоміг вам дізнатися вам про те, скільки коштує розробка. Якщо ви плануєте створити програму для оптимізації роботи бізнесу, зверніться до нашої досвідченої команди за формою нижче.