Пірингові мережі: що потрібно знати про розробку peer-to-peer додатків?

page main image

Майбутнє без готівки вже не звучить як щось екстраординарне, оскільки цифрові гаманці для iOS та Android за останні роки стали справді популярними. І офіційна статистика це підтверджує. eMarketer стверджує, що у 2018 році в США було 82 мільйони користувачів мобільних P2P-платежів. Більше того, прогнозується, що до 2022 року кількість людей, які здійснюють транзакції щонайменше раз на місяць, досягне 52,5%. Тож чи можуть бути більш переконливі причини заглибитися в специфіку P2P-платіжних додатків?

Перш за все, давайте почнемо з основ. Платформи P2P базуються на принципі передачі даних від одного клієнта мережі до іншого користувача. Незаперечна перевага подібних мереж — їхня висока працездатність за будь-якої кількості та поєднання вузлів. Платіжні сервіси, побудовані на системі P2P, дають змогу оперативно переказувати кошти, використовуючи банківські рахунки та кредитні картки. І до того ж, за допомогою P2P-додатків ви можете оплачувати численні послуги: замовляти квитки, орендувати автомобілі або нерухомість, оплачувати доставку. Цей вид транзакції доступний як для клієнтів різних банків, так і для власників різних платіжних систем. Створення P2P-акаунта — є досить простий процес, що складається з двох основних кроків.

peer-to-peer-app development

Після створення акаунта ви зможете знайти інших користувачів за іменами, адресами електронної пошти або номерами телефонів. Таким чином, за допомогою всього пари кліків P2P-системи дають змогу своїм клієнтам надсилати та отримувати кошти. По суті, вам просто потрібно вибрати одержувача, суму грошей і мету переказу, якщо це необхідно. Але майте на увазі: за перекази може стягуватися комісія, а на суми транзакцій буде встановлено ліміт. Коли ви підтверджуєте пароль, активується додатковий рівень безпеки. Час очікування транзакції зазвичай залежить від конкретного типу послуги та варіантів переказу, яким ви віддаєте перевагу. Щойно гроші доставлено, користувачі можуть виводити кошти на свої рахунки. Окремий плюс — цілодобова робота платформ.

У цій статті ми також розглянемо сучасні види платіжних рішень, їхню специфіку, а також ключові переваги. Крім того, що ви краще познайомитеся з можливостями P2P-платіжних додатків, ви дізнаєтеся більше про модель отримання прибутку. Але про все по порядку.

Найпоширеніші типи P2P-платформ

Ви, напевно, чули такі гучні імена, як Venmo або Zelle. Однак кожен із типів P2P-додатків має свій принцип дії та плюси.

payment-system-integration

Необхідні функції платіжних додатків та способи їх монетизації

Дискретні та банківські послуги, безумовно, є ще двома популярними рішеннями. Якщо ви думаєте про розробку платіжних додатків, вам варто зануритися у вивчення цих типів рішень. Ще один короткий розділ допоможе вам зрозуміти більше про важливі особливості P2P. Отже, невід’ємними елементами є наступні:

web payment app development, web app development

Тепер, коли ви знаєте про основні елементи P2P-систем, ви можете подумати над унікальними функціями вашого майбутнього додатку.

Монетизація — наступний важливий крок у розвитку пірінгових мереж та вебдодатків для онлайн-оплати. Є декілька варіантів отримання доходу; про них і поговоримо далі.

web app development

Крім того, ваше рішення може поєднувати в собі можливості декількох видів монетизації. 

Складність розробки проєкту P2P зазвичай залежить від самої концепції, ваших бізнес-цілей і функціональності продукту. І єдиний вірний спосіб оцінити вартість проєкту на ранній стадії — це провести аналіз витрат. Перш ніж приступити до планування етапів створення платформи, опишіть загальну концепцію сервісу, оцініть фактичні та фінансові трудовитрати. Залежно від вихідного матеріалу, а також підготовчої роботи замовників підсумкова вартість проєкту може варіюватися. Проте, приблизний розрахунок допоможе зрозуміти, чи варто наймати команду розробників iOS та Android додатків чи вигідніше буде поєднати роботу програмістів вашого підприємства з аутсорсингом. 

Українська компанія-розробник програмного забезпечення PNN Soft

Компанія PNN Soft розробляє передові корпоративні рішення вже понад 20 років. Ми створили понад 1000 ефективних і стабільних вебпродуктів для різних галузей, включно з піринговими застосунками для здійснення платежів. Наша компанія надає клієнтам повний цикл розробки, надаючи професійну підтримку, а ще просуває вебрішення. Ми дійсно віримо, що бути новаторами — значить постійно вдосконалювати свої навички.

Розробляючи P2P, ми фокусуємося на безпеці програми. І точно знаємо, який набір функцій забезпечить успіх вашої інновації.

Перегляньте портфоліо для кращого розуміння наших вебпродуктів. 

Якщо Ви розглядаєте український аутсорсинг програмного забезпечення для розробки додатків, заповніть форму нижче.