Переваги та можливості розробки додатків для батьківського контролю

page main image

Зараз, як ніколи раніше, діти захоплені гаджетами. Вони активно використовують мобільні додатки та щодня створюють контент. Однак використання інтернет-ресурсів нерозривно пов’язане з великою кількістю загроз загроз: кібербулінгом, публікацією особистих даних, шахрайством і фішингом. Саме тому батьки змушені шукати надійні додатки з вебзахистом.

Згідно зі статистикою, 70% дітей бачили в Інтернеті матеріали про насильство або файли сексуального характеру, виконуючи домашнє завдання. Крім того, 65% дітей віком 8-14 років стикалися з кібербулінгом. До списку найбільш поширених загроз потрапили контакти з незнайомими людьми, завантаження вірусів, перегляд неприйнятного контенту. Якщо ваша дитина зіткнулася хоча б з однією з цих проблем, слід дізнатися більше про рішення батьківського контролю. Програми або додатки цього типу дають змогу обмежити функціонал гаджетів, убезпечити дітей від тривалого перебування в мережі та відвідування несприятливих ресурсів.

У цій статті ми детально зупинимося на основних перевагах подібних додатків. Давайте почнемо з розгляду необхідних функцій, без яких складно уявити розробку вебпродукту для батьківського контролю.

Розробка додатків для батьків: чотири основні функції додатків

perental-control-apps

Обмеження часу 

Замість того щоб сперечатися про те, коли час припинити використання смартфона, ви можете встановити певні часові рамки на пристрої. Наприклад, застосунок не дасть змоги вашій дитині увійти в браузер під час обіду або перед сном. Крім того, ви можете налаштувати загальний час, який дитина може проводити за мобільним телефоном або ноутбуком, скоротивши його до кількох годин на день.

Оптимізовані сімейні акаунти

Як правило, у дітей є пара пристроїв, наприклад, планшет і смартфон. Створення програми буде неповним без оптимізованих сімейних облікових записів, особливо якщо у вас кілька дітей. Облікові записи допомагають батькам відстежувати історію пошуку й оперативно керувати часом, проведеним дітьми біля екрана. Оптимізовані записи входу в систему батьківського контролю на Android і iOS легко запам’ятовують десять або більше логінів і паролів.

Блокування додатків

Ще один важливий момент — можливість блокування потенційно небезпечних додатків або сервісів, з якими у вашої дитини можуть виникнути проблеми, наприклад, маркетплейсів. Вам також може знадобитися функція тимчасового блокування розважальних вебсайтів. Уявіть, що ваші діти використовують соціальні мережі в шкільні години. Не дивно, що зосередитися на уроках стає набагато складніше. Блокування соцмереж і мобільних ігор — ключ до підвищення ефективності під час навчання. Водночас освітні вебпродукти працюють з усіх пристроїв вашої дитини. Додатки легкодоступні, практичні та зручні у використанні.

Блокування неприйнятного контенту

Очевидно, одна з найкорисніших функцій комплексних застосунків батьківського контролю для Android та iOS. З її допомогою легко фільтрувати інтернет-активність дитини в режимі реального часу. Використовуючи батьківський контроль, ви можете блокувати потенційно небезпечні вебсайти. Ця функція також дає змогу блокувати доступ до контенту, пов’язаного з насильством, фотографій і відео порнографічного змісту. Додатковий варіант — обмеження доступу до певної категорії платформ.

Переваги розробки додатків батьківського контролю

Apps for kids, security

Ми вже згадували деякі переваги в попередній частині статті. Але це ще далеко не всі плюси.

Запобігання кібербулінгу

Статистика підтверджує, що діти, як правило, стають жертвами кіберзалякування під час використання соціальних мереж. Набір функцій, включно з моніторингом повідомлень і переглядом активності в соціальних мережах, рятує дітей від подібних загроз.

Побудова якісної комунікації

Застосунки БК допомагають батькам дізнатися більше про інтереси дітей і побудувати довірчі стосунки. По-перше, це чудова можливість проаналізувати, які платформи найбільш запитувані. По-друге, використання сервісів спонукає встановлювати правила безпеки в Інтернеті. Співпраця з дітьми — величезна частина побудови довірчих стосунків і підвищення комп’ютерної освіченості.

Батьківський спокій

Коли ви розумієте, що в дитини немає доступу до сумнівного контенту, тоді немає причин для переживань. З іншого боку, діти можуть повною мірою використовувати девайси для навчання та розваги.

Ефективне управління часом

Що ж, сьогодні не тільки дорослі відчувають відсутність балансу між роботою та особистим життям. Іноді діти та підлітки доходять до крайнощів. Вони проводять години, намагаючись виконати домашнє завдання або, навпаки, витрачають багато часу на кумедні додатки. Численні додатки з функціями тайм-менеджменту перетворюють домашнє завдання на захопливу гру. Таким чином, у дітей з’являється мотивація виконувати роботу швидше та проводити більше часу з родиною.

Вебпродукти від досвідчених мобільних розробників

Security, team of developers

PNN Soft надає найкращі аутсорсингові послуги з розробки програмного забезпечення. Компанія має 20-річний досвід створення високоефективних рішень, ми постійно вдосконалюємо свою майстерність для створення передових технологій. 

мобільними та десктопними додатками. Коли йдеться про цифрову трансформацію, безпека є головним завданням.

PNN Soft використовує методології Scrum і Agile для забезпечення постійного зв’язку з клієнтами та побудови гнучкого виробничого процесу. В Agile-команди професіоналів входять розробники програмного забезпечення, тестувальники, дизайнери графічного інтерфейсу, технічні копірайтери та менеджери.

Якщо ж Ви потребуєте розроблення додатку батьківського контролю, для iOS та Android, заповніть форму нижче.