MACH-архітектор: сучасний підхід до збільшення продажів в електронній комерції

page main image

У сучасному світі розробка рішень електронної комерції стала першорядним бізнес-завданням. Тому якщо ви хочете, щоб клієнти безперешкодно здійснювали онлайн-покупки на будь-якому пристрої, подбайте про якісне ПЗ. 

Уявіть, що ви можете поєднати 4 ефективні стратегії на одній платформі. Таким чином, бізнес стає клієнтоорієнтованим, набуває гнучкості та стійкості до змін. І це далеко не всі переваги рішення MACH. Давайте поговоримо про сучасний інструмент докладніше.

Найкращі у своєму роді сучасні рішення функціонують разом як єдине ціле. А ось короткий опис кожного з компонентів:

Ці чотири елементи дають змогу компаніям з легкістю замінювати та коригувати компоненти рішення, не зачіпаючи його основу. Крім того, ПЗ для електронної комерції на основі MACH допомагає прискорити процес розробки вебпродукту без шкоди для якості.

П’ять основних переваг MACH-архітектора

  1. Оперативність та мінімізація ризиків. Завдяки технології розробники та замовники можуть використовувати прототипи для пояснення основних концепцій проєкту. Прототипування також корисне для тих, хто хоче уникнути виснажливих процедур запиту пропозицій, заощадити час і кошти.
  2. Розробка власної дорожньої карти. Ви можете замінити наявні елементи інфраструктури більш досконалими додатками з API-підключенням. У результаті ваш бізнес не залежатиме від дорожніх карт технологічних лідерів ринку. Рухаючись у своєму власному темпі, ви отримуєте шанс швидко збільшити ринкову вартість і запобігти можливим невдачам. Контроль над дорожньою картою має чимало переваг. Наприклад, він дає змогу суттєво заощадити на ресурсах для оновлень.
  3. Перехід на перспективні технології. Стандарт MACH збільшує гнучкість програмних рішень ритейлу. Це допомагає продуктам відповідати новітнім технологічним вимогам. Крім того, якщо клієнти захочуть замінити деякі елементи налаштування або використовувати окремі функції, вони завжди можуть підключитися до іншого постачальника MACH. Як ви вже знаєте, немає необхідності повністю змінювати системне ядро.
  4. Оплата тільки використовуваних функцій. Модель підписки зазвичай вимагає комісій від 10 до 30%. Це одна з основних причин зростаючої популярності хмари. Дедалі більше компаній переходять до безсерверної моделі, коли постачальники несуть відповідальність за створення надійної та безпечної інфраструктури. Крім того, з архітектурою MACH вам більше не потрібно турбуватися про пікове навантаження та погане обслуговування інфраструктури.
  5. Отримання автоматичних оновлень. Ризик збоїв інфраструктури відносно високий, якщо підприємства впроваджують кілька інструментів для задоволення своїх бізнес-потреб. Іноді проєкти оновлень, які працюють тижнями та місяцями, недостатньо ефективні для поліпшення користувацького досвіду. Навіть більше, використання оновлень від розробників потребує часу, якщо сама компанія ще не оновилася до нової версії. І тільки завдяки автоматичним і постійним оновленням клієнти отримують сучасні функції в найкоротші терміни.

Розробка архітектури MACH: необхідні уточнення

Зупинимося на факторах, які неодмінно варто враховувати під час розроблення системи MACH, та актуальних питаннях. 

1. Правильна реалізація мікросервісів

Чи зможете ви масштабувати рішення?

Проєктування фінансової ІТ-системи — це лише початок на шляху до успішної цифрової трансформації. Ви повинні мати можливість час від часу масштабувати та оновлювати свої послуги, не ризикуючи всім вебпродуктом. MVP і легкі прототипи пропонують ітеративний метод реалізації, залишаючись невід’ємною частиною робочого процесу.

2. Api-first, створений за допомогою API з нуля

Таке рішення дає клієнтам більшу безпеку та повний контроль над усією платформою.

Чи можете ви отримати доступ до документації?

Необхідним є наявність великого та легкодоступного сховища знань із високоякісною технічною документацією та покроковою демонстрацією функцій системи. Запитайте про це в розробників.

Чи є можливість скористатися готовими інтеграціями?

Якщо ви перебуваєте на тому етапі, коли компанії необхідно розробити онлайн-сервіс для оплати, вибирайте API-інтерфейси та вебперехоплювачі для взаємодії між різними платформами. Як правило, готові інтеграції або з’єднувачі доступні для технологій цього типу.

3. Хмарне середовище з функцією масштабування

Оновлення постійні та застосовуються автоматично?

Оновлення повинні доставлятися безперервно, без комісій, простоїв і додаткових зусиль. Ще один важливий момент — постійне вдосконалення інфраструктури та функцій.

4. Headless без зовнішнього інтерфейсу

Якщо ви прагнете розробити користувацький інтерфейс швидше, можете пошукати готові шаблони та використовувати їх у роботі.

Як саме створюється UI?

Як ми вже згадували, ці технології Headless не потребують front-end інтерфейсу. Наприклад, команда експертів може впровадити будь-які технології при розробці ІТ-рішень для багатоканальних продажів. Те ж саме стосується інтерфейсної структури і мови програмування.

Гіганти е-commerce, такі, як Amazon і еBay, встановили досить високу планку користувацького інтерфейсу, онлайн-платежів і доставки продуктів. Згідно зі статистикою, інтуїтивно зрозумілий і зручний користувацький інтерфейс відіграє сьогодні особливу роль. Компанія Kroger, наприклад, лише за рік збільшила продажі в електронній комерції на 58%. Через те, що підприємство інвестувало в цифровий клієнтський досвід, і це швидко окупилося. При цьому продажі в магазинах зросли приблизно на 1,8%.

У наш час, коли мобільні покупки б’ють усі можливі рекорди, запуск ефективних вебпродуктів має величезне значення для процвітання бізнесу.

Надійні ІТ-рішення від PNN Soft 

PNN Soft надає клієнтам найкращі аутсорсингові послуги з розробки програмного забезпечення, зокрема створення архітектора ПЗ для електронної комерції. Компанія має 20-річний досвід створення високоефективних рішень, ми постійно вдосконалюємо свої навички для створення передових технологій. 

Ми розробили понад 1000 ефективних і стабільних вебпродуктів для різних галузей. Коли йдеться про цифрову трансформацію, безпека — наше головне завдання.

Ми прагнемо шукати рішення, що відповідають індивідуальним потребам компаній. Ось чому ми знаємо, які технології принесуть успіх вашому бізнесу.

PNN Soft використовує методології Scrum і Agile для забезпечення постійного зв’язку з клієнтами та побудови гнучкого виробничого процесу. У наші Agile-команди професіоналів входять розробники програмного забезпечення, тестувальники, дизайнери графічного інтерфейсу, технічні письменники та менеджери.

Ознайомтеся з портфоліо, щоб краще зрозуміти, які вебпродукти ми створюємо. 

Якщо Ви потребуєте розробки якісних ІТ-послуг для онлайн-торгівлі, заповніть форму нижче.