Тенденції хмарних рішень у 2022 році

page main image

Популярність рішень для хмарної розробки значно зросла в період з 2020 по 2022 рік, коли багато підприємств шукали шляхи для оптимізації робочих процесів і досягнення більшої гнучкості комунікації співробітників. Більше того, очікується, що до кінця 2022 року майже всі світові компанії використовуватимуть хмару. З початком пандемії та самоізоляції хмарні сервіси сприймаються як ефективні та потужні інструменти для організації робочих процесів.

Проте світ ІТ швидко розвивається, тому важливо залишатися в курсі новітніх рішень, заснованих на хмарній архітектурі. У цьому пості ми розглянемо основні хмарні тенденції, які заслуговують на вашу увагу, і список тенденцій хмарних обчислень, особливо актуальних у 2022 році. Але спершу давайте звернемося до статистики, щоб зрозуміти сучасний ринковий контекст.

Хмара в цифрах

Cloud computting

Ми зібрали важливу статистику щодо хмарних рішень для тих, хто хоче вивести свої компанії на передові позиції на ринку. Отже, яке місце хмарних рішень у сучасній ІТ-екосистемі?

66 сучасних тенденцій хмарних рішень

cloud trends

Тут ми зібрали 6 хмарних трендів для забезпечення швидкого зростання бізнесу та зростання його економічної ефективності в сучасних ринкових умовах.

Мультихмара

Ця організаційна стратегія передбачає створення ІТ-інфраструктури з використанням декількох хмарних платформ без прив’язки до одного провайдера. Це дає змогу користувачам домогтися незалежності від єдиного джерела: є можливість розміщувати дані в публічній хмарі, орендувати VPS/VDS в одного постачальника, а інші частини інфраструктури — в іншого. Multicloud не вимагає використання приватної хмари, а також координації між кількома хмарними платформами. 

Гібридна хмара

Модель включає приватні та загальнодоступні хмарні платформи, тож користувачі можуть вільно комбінувати рішення, що працюють у віддалених або локальних середовищах. Якщо у вашій компанії динамічне робоче навантаження, то для більшості додатків компанії краще використовувати загальнодоступну хмару, а звернення до приватної хмари буде корисним для обміну конфіденційною інформацією про клієнтів або фінансовими обліковими даними. Крім того, гібридна хмара допомагає спростити і захистити операції з великими даними.

Хмарна автоматизація

Цей підхід ґрунтується на використанні оркестрації для автоматичного узгодження різних робочих навантажень та їхнього розподілу за ресурсами. Основна перевага полягає в можливості швидкого розгортання нових проєктів (немає необхідності купувати спеціальне обладнання). Співробітники можуть отримати вигоду з хмарних інструментів автоматизації, особливо коли системним адміністраторам потрібен доступ до телеметрії та сповіщень, щоб прийняти рішення про оптимізацію продуктивності.

Хмарний агностицизм

Цей підхід має у своїй основі відв’язку хмари від конкретного сценарію клієнта і конкретного користувача. Іншими словами, компанія обирає хмарну модель, яка містить у собі функції IaaS, PaaS або SaaS. Як правило, хмарний агностицизм передбачає моделі гібридного розгортання, програмно-визначувані технології та наскрізну автоматизацію. Система працює в контексті — всі етапи від резервного копіювання до розробки платформ вирішуються відповідно до конкретної ситуації. 

Хмара доповненої реальності

Модель надає компаніям контекстуальний цифровий контент, орієнтований на користувача, який доповнюється фізичними об’єктами через гарнітури, HMD або телефони клієнтів. Хмара доповненої реальності використовує граничні обчислення, 5G і мобільні технології, щоб допомогти споживачам ухвалювати зважені рішення про покупки. Наразі AR закрита для широкого загалу, проте очікується, що технологія буде доступною для малих і середніх підприємств протягом 5 років.

Безсерверні обчислення

Ця стратегія зараз переживає нову хвилю популярності. Особливість безсерверних обчислень полягає в тому, що вони дають змогу підприємствам розробляти нові додатки без базової інфраструктури. Відповідно до безсерверних обчислень самі обчислення здійснюються автоматично в певній кількості, необхідній для успішного вирішення конкретної проблеми. Технологія розподіляє ресурси між компаніями і постачає кожну команду низкою сервісів — у результаті скорочується час виходу на ринок і збільшується прибутковість.

Зв’яжіться з нами, і ми допоможемо модернізувати роботу вашої компанії.

The team of developers

Наша команда має достатньо досвіду для надання клієнтам високоефективних хмарних обчислень. PNN Soft створює корпоративні рішення вже 20 років, але ми постійно вдосконалюємо свої навички, щоб розуміти, які технології найактуальніші для різних галузей бізнесу.

PNN Soft використовує методології RAD, Scrum та Agile, щоб забезпечити постійний зв’язок із клієнтами та побудувати гнучкий виробничий процес. До нашої Agile-команди професіоналів входять розробники програмного забезпечення, тестувальники, дизайнери графічного інтерфейсу, технічні письменники та менеджери.

Якщо Ви готові зробити перший крок до цифрової трансформації бізнесу, заповніть форму нижче.