1. Головна
  2. Компанія
  3. Блог
  4. Веб-додаток проти веб-сай...

Веб-додаток проти веб-сайту: розкриття переваг кожного рішення

Web application vs. website

Одним із основних кроків для компаній, які прагнуть створити веб-присутність, є розгляд відмінностей у веб-програмі веб-сайту. Визначення веб-додатків і веб-сайтів, здавалося б, легко зрозуміти: перше — це програма, заснована на веб-браузері, а друге — це цифрові сторінки, до яких користувачі отримують доступ через веб-браузер. Однак може виникнути плутанина через нещодавнє стирання межі між цими двома.

Питання не таке складне, як здається

Спочатку більшість сайтів являли собою так звані колекції зображень і текстів. З епохою розвитку Інтернету більшість веб-сайтів почали надавати користувачам інтерактивні функції. Питання стає ще складнішим, оскільки деякі бренди використовують термін «веб-сайт», щоб вказати на свою присутність в Інтернеті, включаючи всі цифрові платформи, які вони мають.

У PNN Soft є кваліфіковані співробітники, які розробляють цифрові екосистеми, які містять численні веб-рішення, клієнтів, постачальників, сторонніх постачальників даних, програми та різноманітні набори технологій. Однак, якщо ви хочете дізнатися більше про різницю між порталом і веб-програмою та вибрати ідеальний варіант для вашої компанії, ми допоможемо вам. У цій публікації ми зупинимося на відмінностях між веб-рішеннями та веб-додатками, щоб допомогти вам отримати більше переваг від майбутньої цифрової трансформації.

Чудова онлайн-присутність: веб-сайт чи веб-додаток?

Зазвичай доступ до веб-сайту здійснюється за допомогою URL-адреси (уніфікованого покажчика ресурсів), оскільки він зазвичай складається з груп веб-сторінок. Іншими словами, численні окремі файли працюють над відображенням вмісту на екрані. Користувачі Інтернету звикають до основних розділів веб-сайтів, таких як домашня сторінка компанії або «Про нас», або поширені запитання тощо. Ну, ви читаєте цю статтю на веб-сайті.

Таким чином, структура веб-сайту передує питанню веб чи додаток. Якщо ваша мета — надавати потенційним клієнтам чітку інформацію про послуги/продукти або послідовно розвивати бачення бренду, перший варіант більше відповідатиме вашим намірам. На веб-сайті також простіше запропонувати складнішу та узгоджену підтримку клієнтів і продемонструвати тематичні дослідження вашої компанії. Веб-сайти, як правило, більше асоціюються з настільними рішеннями, адаптованими до мобільного перегляду.

Навпаки, веб-програми є більш гнучкими системами, які можна легко модифікувати або оновлювати відповідно до масштабування. Зазвичай вони створюються на основі Java, PHP або Perl, з використанням баз даних PostgreSQL або MySQL. Веб-програми пов’язані з міжплатформними рішеннями. Таким чином, найчастіше вам знадобиться веб-додаток, щоб розробити готове рішення, отримати більш привабливий UX/UI та налагодити особисті зв’язки з клієнтами. Ще одна мета, яку прагнуть досягти компанії, що розробляють веб-програми, — скоротити зусилля з організації даних.

benefits of web app development services

Крім того, ми можемо виділити більше відмінностей за такими параметрами.

Мета

Веб-програма в першу чергу розроблена для взаємодії з кінцевими користувачами, тоді як веб-сайт більше стосується статичного вмісту без обмежень доступу. Таким чином, користувачі веб-додатків маніпулюють даними, а відвідувачі веб-сайтів переглядають і читають сторінки, не впливаючи на функції системи.

Аутентифікація

Ваша відповідь на питання веб-програма чи веб-сайт приведе до наявності/відсутності функції автентифікації. Оскільки перше передбачає більше простору для взаємодії, автентифікація програми є обов’язковою. Користувач може або не може пройти автентифікацію на веб-сайті, залежно від того, чи бажає (вона) мати додаткові функції.

Складність

Структура веб-програм складніша порівняно з веб-сайтами. Веб-сайти надають користувачам статичний вміст, відображаючи зібрані дані на своїх конкретних сторінках. Веб-додаток також є частиною веб-сайту, а останній є повним програмним продуктом.

Компіляція та розгортання

Ваш ІТ-постачальник повинен буде попередньо скомпілювати програму, а не веб-сайт. Що стосується перекомпіляції, то в перших випадках її потрібно робити з усіма змінами. Якщо вам потрібно внести невеликі зміни до вашої системи для веб-сайту, ви можете оновити HTML-код.

Яке рішення вибрати, знаючи різницю між веб-сайтом і веб-додатком?

Універсального підходу не існує. Коли йдеться про розробку будь-якого програмного рішення, завжди потрібен індивідуальний підхід. Проте є маркери, які допоможуть клієнту зорієнтуватися та тісніше й ефективніше співпрацювати з постачальником ІТ-послуг.

Плюси і мінуси сайту

–  Обмежена інтерактивність: веб-сайти часто пропонують обмежену інтерактивність порівняно з веб-додатками, що ускладнює надання комплексної взаємодії з користувачем або інтерактивних функцій.

Плюси та мінуси веб-програми

–  Залежність від третіх сторін: веб-програми можуть покладатися на зовнішні служби та API, що може створювати залежності та можливі збої, якщо ці служби мають проблеми.

–  Вищі початкові інвестиції: розробка багатофункціональної веб-програми може призвести до вищих початкових витрат через потребу в спеціалізованому досвіді розробки та передових технологіях.

difference between a website and a web app

Веб-сайти проти веб-додатків? Незалежно від вибору, ми допоможемо вам

Команда PNN Soft має понад 20 років досвіду створення веб-рішень на основі JavaScript, Angular, React, C, Rails та інших перевірених стеків технологій. Крім того, ми пропонуємо нашим клієнтам гейміфіковані послуги контролю якості та тестування, тож ви завжди можете вдосконалити своє існуюче рішення, співпрацюючи з нами.

Протягом повного циклу розробки веб-сайтів або додатків ми підтримуємо наших клієнтів від ідеї до етапів після розробки та надаємо пріоритет довгостроковим партнерствам. Тому, якщо ваша мета — створити індивідуальне та легко масштабоване рішення, ми можемо допомогти вам вирішити всі проблеми на цьому шляху. Якщо ви націлені на безпроблемну модифікацію існуючого рішення, ми з радістю допоможемо.

Щоб отримати додаткові ІТ-консультації або поділитися ідеєю трансформаційного проекту для вашої компанії, зв’яжіться з нами за допомогою форми нижче.