Розробка мобільного додатку для діагностики автомобіля OBD Car Doctor для користувачів iPhone через OBD II Wi-Fi адаптер

page main image

Компанія PNN Soft продовжує успішно розвивати власні корисні продукти, одним з яких є програмне рішення для автомобілів – додаток для діагностики авто OBD Авто Лікар

На початку квітня 2013 року ми анонсували вихід pro-версії Android-додатку OBD Car Doctor PRO, що пропонує розширені можливості для водіїв: запис параметрів в режимі реального часу, читання, відображення та запис кількох параметрів одночасно, запис параметрів у фоновому режимі, перегляд і відсилання збережених трас параметрів, підтримка GPS для прив’язки параметрів до траси.

Тепер скористатися популярним сервісом для комунікації з бортовим комп’ютером машини зможуть і користувачі iPhone, водночас заощаджувати час і кошти на відвідування СТО та самостійно виявляти головні несправності автомобіля, щоб визначити план робіт із технічного обслуговування.

Додаток безкоштовний і доступний для завантаження на App Store: за посиланням.

Можливості програми OBD Авто Лікар для iPhone:

Під час під’єднання застосунку до бортового комп’ютера авто в iPhone версії використовується OBD-II Wi-Fi кабель або Wireless OBD2 адаптер, який потрібно під’єднати до OBD-II роз’єму автомобіля (зазвичай він розташований під кермом), налаштувати з’єднання Wi-Fi на мобільному телефоні, запустити застосунок і завести двигун машини. Також, ми пропонуємо коротку відео інструкцію з налаштування програми для користувачів – за посиланням.   

Хочеться відзначити, що в iPhone версії реалізовано основний функціонал Android-додатка, а саме – зчитування параметрів у реальному часі, тобто за увімкненого двигуна автомобіля. Цим iPhone версія трохи поступається версії застосунку під ОС Android, яка дає змогу зчитувати та розшифровувати помилки (DTC пам’ять), стирати помилки (погасити лампочку MIL – Check Engine), будувати графіки параметрів і багато інших функцій, а в доповненні з pro-версією надає автомобілісту потужний діагностичний інструмент. Усі ці функції ми маємо намір втілити в наступній версії iPhone-додатку.