1. Головна
  2. Компанія
  3. Блог
  4. Unreal Engine у відеоігра...

Unreal Engine у відеоіграх та неігрових рішеннях: концепція рушія та приклади використання

unreal engine рішення

Що таке Unreal Engine? Unreal Engine був розроблений Epic Games насамперед для створення відеоігор; однак він активно використовується для створення інтерактивного досвіду у різних сферах бізнесу. Наприклад, універсальність рушія Unreal Engine високо цінується в кіно та архітектурній індустрії. Ігровий рушій відрізняється потужною графікою, яка допомагає досягти реалістичної та захопливої графіки. Ще одна прикметна особливість Unreal Engine – вдосконалена система рендерингу з глобальним освітленням, моделювання фізичних матеріалів та динамічним освітленням.

Спеціально для зручності розробників ігор запропоновано Blueprint – систему візуальних сценаріїв, що дозволяє розробляти складні механізми ігрового процесу без використання традиційного кодування. У цьому пості розглядаються переваги Unreal Engine, його використання в ігрових та неігрових умовах, а також загальні особливості. Але спершу поговоримо про його історію і знайдемо відповідь на запитання: “Для чого Unreal Engine?”

Частина 1. Двигун Unreal Engine: як почалася і розгортається його історія

Перший випуск двигуна Unreal Engine відбувся в 1998 році, коли гра Unreal продемонструвала можливості технології. Згодом він зазнав безлічі оновлень, і Unreal Engine 5 став основою найцікавіших і знакових ігор (наприклад, імерсивного BioShock, Fortnite або Gears of War). Віртуальна реальність сприяла черговій модернізації Unreal Engine, що дозволило розробникам програмного забезпечення створювати по-справжньому захопливі клієнтські досвіди. Одна з ігор нетрадиційного сегмента, яка стала широко популярною завдяки своїм функціям — Beat Saber.

Unreal Engine мова програмування, та маркетплейс

Не дивно, що Unreal Engine багато в чому розширив межі того, що можна проєктувати у цифровому світі. Основою Unreal Engine є C++, тоді як інші мови програмування можуть бути корисними для покращення конкретних аспектів розробки. GLSL або HLSL часто використовуються для отримання передових графічних ефектів. Python, своєю чергою, корисний для написання сценаріїв. Отже, одна з головних сильних сторін Unreal Engine полягає у розширеній підтримці кількох мов. Розробники можуть збагачувати різні компоненти свого проєкту, тим самим підвищуючи креативність при проєктуванні досвіду користувача.

Unreal Engine має окремий маркетплейс, на якому інженери-програмісти можуть купувати або продавати плагіни та інші ресурси (звукові ефекти, оточення, персонажів, анімації та багато іншого). Якщо розробнику потрібен додатковий набір функцій на основі системи поведінки штучного інтелекту або підтримки віртуальної реальності, вони також доступні на ринку. Таким чином, творцям не доведеться виконувати всю роботу з нуля: готові ресурси дають змогу оптимізувати процес розробки. Маркетплейс можна розглядати як платформу для співробітництва, що сприяє навчанню інших експертів.

Частина 2. Ключові особливості та переваги Unreal Engine для ігрової індустрії

Unreal engine геймдев

Частина 3. Двигун Unreal Engine та неігрові рішення

Unreal Engine як універсальний набір інструментів, безперечно, може принести користь неігровим рішенням. Тут ми наведемо лише деякі приклади його реалізації за межами розробки ігор:

Сподіваємось, публікація допомогла відповісти на питання: «Для чого використовується Unreal Engine?» Якщо ви хочете створити відеогру або неігрове рішення зі штучним інтелектом/віртуальною реальністю в основі, зверніться до команди PNN Soft. Наш досвід роботи з Unreal Engine допоможе впровадити новітні технології, що ідеально відповідають цілям вашого бізнесу.