Ближче до майбутнього: IoT-розробка для інтелектуальних пристроїв

page main image

Менше ніж 10 років тому ви могли читати розповідь у жанрі наукової фантастики, де люди звикли керувати всім навколо за допомогою одного цифрового пристрою. Сьогодні це реально, щось приголомшливе! За допомогою одного смартфона ви можете керувати всім — автомобілем, телевізором, аудіосистемою, сигналізацією та навіть холодильником. Тому, відклавши обговорення ідеї про те, що роботи завоюють світ, давайте з’ясуємо, як же це насправді працює. Перше, що варто усвідомити, реалізувати цю мету під силу не кожному. “Розумна розробка” — це завдання для компанії-розробника ПЗ та Інтернету речей.

BLE Connection — дуже близька з технологіями інтернету речей

Існує два способи бездротового підключення до інших пристроїв через смартфон, Bluetooth і Wi-Fi. Цікаво зазначити, що Wi-Fi зазвичай вважається кращим за з’єднання BLE, однак це не завжди так. Громадський Wi-Fi недостатньо безпечний та може мати високе енергоспоживання. Хоча, низька швидкість — це проблема і для приватного Wi-Fi, особливо коли його використовує безліч пристроїв.

Це стало підставою для використання Bluetooth, який доступний скрізь. Розробка технології, пізніше названої Bluetooth, почалася в 1989 році в компанії Ericsson. На сьогодні всі мобільні пристрої та смартфони підтримують BT-з’єднання, а розробка IoT-додатків включає його за замовчуванням. Окрім того, Bluetooth заощаджує енергію акумулятора.

Підключені прилади використовуються як у конкретних сферах, так і в повсякденному житті. Під час розробки додатків Bluetooth існує низка особливостей, але наявність таких протоколів є обов’язковою:

Будьте в курсі розробок для розумного будинку

Система “Розумний дім” виникла як автоматизація централізованих систем управління житловими будинками. В результаті розвинулася до локальної точки у вигляді вашої особистої квартири (навіть якщо вона дуже маленька), де ви можете контролювати практично кожен об’єкт у кімнаті. Іншими словами, налаштувати автоматизацію всіх пристроїв у будинку. Деякі послуги “розумного будинку” доступні далеко не всім. Однак управління освітленням або опаленням за допомогою смартфона у квартирі є відносно поширеним рішенням.

Компанії-розробники програмного забезпечення IoT надають послуги з розробки додатків для управління розумним будинком або навіть складними системами. З обох боків (бізнесмен з ідеєю стартапу та ті, хто її просуває) розробка програмного забезпечення для розумного будинку вигідна. Особливий попит помітний на розробників Android та IOS.

Однак існує тільки два типи додатків — однозадачний і багатозадачний. Розробка iOS-додатків охоплює цілу низку завдань. Кінцевий результат повинен включати ряд основних функцій

Питання безпеки даних завжди актуальне. Під час розробки програм Інтернету речей необхідно зашифрувати дані передачі та налаштувати процес автентифікації користувачів та пристроїв. Крім того, він потребує постійної підтримки та оновлення функціональності відкритої бібліотеки.

Як розумні роботи можуть змінити ваше повсякденне життя та бізнес

Суть використання Інтернету речей полягає у спрощенні процесу. IoT Android app або iOS — це ще один інструмент у бізнесі, що допомагає знизити витрати та збільшити прибуток. Його головна риса — універсальність. Інтернет речей може бути адаптований для великого виробничого сектора (сільське господарство, охорона здоров’я) та для відносно вузької ніші, такої як мода та стиль.

Вище ви читали про розумні будинки, а ви коли-небудь чули про Розумне місто? Це чудове поле для ділової активності. Багато систем того самого міста автоматизовані. Прикладом є міста, оснащені розумними парковками, інформаційними стендами та іншими пристроями з датчиками, які дозволяють будь-якій людині взаємодіяти з об’єктом.

IoT-development-solutions

На малюнку показано 20 сфер для використання Інтернету речей, і це лише половина. Пропозиція пристроїв, що підключаються, і інтелектуальних додатків незабаром досягне десятків напрямків для кожної існуючої області і, безумовно, проникне в галузі, де воно ще не отримало широкого застосування: військова техніка, космос, повністю автономне керування транспортними засобами тощо.

Очевидно, що, обравши свою нішу, ви можете почати успішно просувати додаток Internet of Things.

PNN Soft досить розумний, щоб це зробити

Розробка програм ІоТ та задоволення ваших бізнес-потреб — те, що ми робимо. Pnn Soft має 20-річний досвід роботи, і ми реалізували додатки для android, iOS, Windows та багатофункціональне масштабоване програмне забезпечення для промислових підприємств. Крім того, наші розробники завершили кілька IoT-додатків, і ми надаємо послуги з розробки багатозадачних додатків з підтримкою Wi-Fi та Bluetooth-з’єднань з іншими пристроями.

Бажаєте замовити розробку програм IoT для Android, iOS? Заповніть форму замовлення нижче, і ми зв’яжемося з Вами для консультації та подальшої співпраці.