7 бізнес-переваг мобільних додатків. Можливості додатків у вашому смартфоні, які допомагають просувати ваш бізнес

page main image

Однією з фундаментальних особливостей сучасного цифрового середовища є багатоканальність. Додатки для смартфонів стали невід’ємною частиною життя сучасних людей. Різноманітні типи мобільних додатків допомагають організувати роботу, відпочинок, читати новини або спілкуватися з друзями. Щодня на ринку додатків з’являються нові програми для iOS, Android, Java та інших операційних систем. Створення унікальних рішень стає пріоритетом для бізнесу. Мобільні додатки стають потужним маркетинговим інструментом. Вони дають змогу бізнесу вирішувати різні завдання, що стоять перед ним:

За попередніми оцінками, майже в кожного є мобільний пристрій. Таким чином, ринок додатків продовжує швидко набирати попит. Це досить вагомий аргумент на користь того, щоб зосередитися на створенні мобільних бізнес-додатків. Перш ніж наймати мобільних розробників, ознайомтеся зі списком переваг бізнес-додатків.

business-app-for-android-and-ios

Що означає термін “мобільний додаток” і його значення сьогодні?

Мобільний додаток – це програмне забезпечення, спеціально розроблене з урахуванням функціональності сучасних гаджетів. Мобільні додатки допомагають відстежувати, керувати, контролювати та організовувати практично будь-який бізнес. Наприклад, підприємство може створити інтернет-магазин в одному додатку.  

Для яких цілей створюються додатки? Створення високоякісних послуг вигідно всім учасникам бізнес-ринку. У цій галузі є три сторони – ділова людина, ті, хто працює на ділову людину, замовник. Користувач визначає свою мету. Це означає, що бізнес-користувачу потрібно більше інструментів контролю та аналізу. Клієнт зацікавлений у функціональності застосунку, дизайні та можливостях замовити й отримати товар або послугу.

Наступне питання полягає в тому, як залучити мільйони користувачів. За винятком ідеї, що відповідає потребам попиту, творці розробляють ефективний, стабільний, надійний додаток зі зручним дизайном

commerical-application-development

Сім переваг використання мобільних додатків для бізнесу

Підвищення впізнаваності Бренда

Мобільні додатки вважаються ефективним рішенням для підвищення обізнаності. Вони забезпечують більшу помітність і привертають увагу цільової аудиторії. Люди щодня користуються смартфонами і потребують цифрових бізнес-інструментів.

Власник бізнесу може досягти бажаного рівня впізнаваності бренду за допомогою професійного мобільного застосунку. Шлях до досягнення цієї переваги лежить у дизайні. Якщо у ділової людини є бренд, додаток має представити його в тій самій колірній гамі. Заявка має бути хорошої якості. Для бізнесу важливо отримувати прибуток від споживачів. І така проста річ, як стабільні застосунки, ще один крок до мети. Споживач розуміє, що бренд вклав кошти в розробку застосунків, і вірить, що так буде і в інших аспектах.

Третій аспект – це залучення аудиторії. Існує короткий список функцій, які допомагають взаємодіяти з користувачами.

Додаток надає потенційним клієнтам можливість бути в курсі всієї інформації та новин, пов’язаних з бізнесом і послугами.

Зручний інтерфейс, заснований на звичках користувача

Згідно з дослідженнями, користувачі проводять більшу частину свого часу в мобільних додатках. Вони виконують у них більш унікальні дії, наприклад, переходять на сторінки, переглядають детальну інформацію про представлені товари тощо. Тісна інтеграція з операційною системою смартфона робить інтерфейс додатка інтуїтивно зрозумілим і простим у використанні. 

Більше можливостей для маркетингу 

Серед усіх переваг мобільного застосунку однією з найважливіших є те, що він містить повну інформацію. Доступний для клієнтів у будь-який час. У цьому контексті цінною є можливість отримувати відгуки від користувачів. Наприклад, ви можете проводити опитування серед користувачів. Вони повідомлять про плюси і мінуси сервісу. 

Додаток – це рекламний інструмент. За допомогою повідомлень бізнес оголошує про продажі, нові продукти або події. Це призведе до підвищення конкурентоспроможності та масштабованості бізнесу.  

Використання функцій пристрою

Додатковою перевагою застосунків є доступ до вбудованих функцій смартфона і підключених периферійних пристроїв. Наприклад, застосунок обчислює геолокацію пристрою, прокладає маршрут до найближчого банкомату або сканує QR-код за допомогою камери, яка підкаже вам усе, що вам потрібно. 

business-app-development

Безконтактна оплата через Apple і Google Pay

Ця перевага безпосередньо пов’язана з попередньою, але заслуговує на окрему згадку. Безконтактні платежі вже стають частиною повсякденного життя людей. Це дає змогу легко оплачувати покупки або послуги.

Оплата через системи Apple та Android Pay надійніша та безпечніша, ніж традиційний платіж. В умовах жорсткої конкуренції дорога кожна секунда – для оплати потрібен один клік.

Оптимізація бізнес-процесів

Вивчення їхнього стану дає змогу власникам бізнесу формулювати цілі. Оптимізацією бізнес-процесів у компанії називається перегляд послідовності етапів з метою скорочення часу виконання, зниження витрат і реалізації дій, спрямованих на досягнення поставлених перед бізнесом завдань. Власник бізнесу може створити додаток для взаємодії співробітників у команді. Тепер ділова людина може віддавати накази, більше спілкуватися з персоналом тощо. Думаючи про співробітників, ви думаєте про бізнес.

Аналітичні інструменти в застосунку також дають змогу оптимізувати бізнес. Наприклад, для обміну файлами і даними та збору статистики. Мобільні додатки можна ефективно використовувати для організації та автоматизації різних бізнес-завдань.

Безпечний доступ до корпоративних даних

Корпоративна хмара – це традиційний центр обробки даних, побудований з використанням хмарних технологій. Мобільні додатки можуть слугувати надійним каналом для безпечного обміну даними. Застосунки дають змогу користувачам швидко передавати, переглядати, завантажувати, редагувати та обмінюватися корпоративними даними безпосередньо з мобільних пристроїв. Водночас користувачі дотримуються корпоративних політик безпеки даних. Це підвищує їхню безпеку під час віддаленої роботи. Це рішення дає змогу централізовано керувати доступом і конфігурацією застосунку.  

Підприємства користуються нескінченними можливостями для бізнесу, доступними на цифрових платформах, включаючи бізнес-сайти, платформи електронної комерції та мобільні додатки. Ці переваги сприяють досягненню бажаного зростання бізнесу.

7 reasons why businesses need mobile apps | PNN Soft

Де можна замовити розробку мобільних додатків?

Розробка мобільного застосунку проходить у кілька етапів і починається з бізнес-аналізу. Це дасть вам змогу зрозуміти особливості вашої цільової аудиторії та її потреби. Тривалість розробки залежить, як правило, від специфіки бізнесу та побажань клієнта. Крім того, це залежить від типу мобільної платформи. Сьогодні найактуальнішими є мобільні застосунки для Android та iOS. 

PNN Soft – надійна компанія з розробки програмного забезпечення. Ми надаємо:  

Провідна команда розробників спеціалізується на різних технологіях, мовах програмування, методах і методологіях розробки. Наша компанія використовує переваги методологій RAD, Scrum, Java та Agile для забезпечення постійного зв’язку з клієнтами та побудови виробничого процесу. Маючи багаторічний досвід роботи на сучасному ринку, ми надаємо нашим клієнтам послуги зі створення призначеного для користувача програмного забезпечення, автоматизації бізнес-процесів, розробки вебзастосунків і мобільних додатків. 

PNN Soft надає повний спектр послуг. Якщо ви зацікавлені в розробці мобільних бізнес-додатків, заповніть форму нижче.