Реалізація відтворення візуальних графіків на Android та iPhone-пристроях у режимі реального часу

page main image

Фахівці компанії PNN Soft мають досвід розробки корпоративних інтернет-додатків з використанням широкого спектру технологій, а також розробки мобільних додатків для Android, iPhone.

Під час реалізації проєкту з розробки мобільного застосунку OBD Car Doctor, а саме, функції побудови графіків, перед нашими фахівцями постала необхідність реалізувати механізм малювання графіків у режимі реального часу.

Динамічний графік, як правило, будується на підставі «щойно» отриманих даних, а на екрані монітора він виглядає, як анімація. Цей механізм забезпечує графічне представлення даних, отриманих з якогось приладу, в реальному часі – точка надійшла, і тут же відображається на графіку. Таким чином, у процесі виконання циклу потрібно наносити кожну отриману точку з певним інтервалом.

Водночас, нашим програмістам потрібно було розв’язати проблему продуктивності – у разі, якщо екран містить велику кількість точок, а також передбачається висока інтенсивність надходження нових даних, то реалізація плавної анімації руху графіка в стилі осцилографа вимагала деяких «хитрощів». Наприклад, графік відмальовується «на віртуальній замкнутій поверхні» за аналогією зі старовинними механічними реєстраторами, які записували показання на циліндрі.

Таким чином, на кожній ітерації отримання даних відмальовуються тільки нові значення, тоді як передісторія вже представлена в готовому для відображення на екрані вигляді. Далі віртуальна поверхня «розрізається» і моментально відображається на екрані комп’ютера або мобільного пристрою.

Цей механізм можна застосовувати для побудови всіляких графіків даних, зчитуючи інформацію в режимі реального часу з різних приладів.

Якщо ви хочете розробити додаток, мобільне рішення або програму – звертайтеся до наших спеціалістів, ми проконсультуємо Вас щодо термінів та умов реалізації проєкту і розробимо для Вас оптимальний механізм.