Принципи розроблення аналітичного програмного забезпечення

page main image

Незважаючи на великі обсяги даних і різноманітність показників, як і раніше, складно прогнозувати і реалізовувати програмні проєкти. Розробники визначають загальну роль і вимоги до програмного забезпечення в системі в процесі проєктування. Тому, необхідно дотримуватися набору фундаментальних концепцій і принципів аналітичних додатків.

Сучасне ПЗ надає нові можливості для аналітики. Розширена аналітика дає змогу створювати нові варіанти використання й ухвалювати обґрунтовані рішення на основі даних, чи то надбудови машинного навчання, чи то розробка штучного інтелекту. 

Що таке аналіз даних? І як просувається його оцифрування?

Аналіз даних — це процес перетворення первинних даних на корисні знання, які можуть бути використані в майбутньому. Сучасне аналітичне програмне забезпечення полегшує цей процес і його завдання. Динамічна оцінка, потоковий збір даних та інші операції допомагають фахівцям отримувати найактуальніші та найвідповідніші показники. Аналіз даних необхідний для підвищення ефективності виробництва, продукту, продажів і просування. Важко уявити сучасну компанію, яка не використовує додаток або програмне забезпечення, що аналізує її дії.

Великі виробничі підприємства і невеликі приватні компанії використовують системи аналізу даних. У цьому разі під системою мається на увазі будь-яке програмне забезпечення або функція в мобільному застосунку. Аналіз даних сприяє оптимізації багатьох процесів. Більшість компаній створюють нові виробничі стратегії та розробляють продукти з використанням аналітичного ПЗ. Методи аналізу даних можуть бути використані для підвищення ефективності та результативності бізнесу, систем медичного обслуговування або промислового виробництва.

Масштабованість аналізу даних – аналіз великого обсягу

Як згадувалося раніше, ПЗ записує, зберігає і обробляє дані операції, в яких зацікавлена компанія-користувач.

Масштабованість таких програм відіграє значну роль, оскільки необхідно брати безліч показників у динаміці та працювати з ними. Ця ситуація особливо характерна для бізнесу, пов’язаного з роздрібною торгівлею, телекомунікаціями, банками та Інтернетом. У їхніх базах даних накопичується інформація, пов’язана з транзакціями: чеки, платежі, дзвінки, логіни тощо.

Для впровадження такого складного програмного забезпечення необхідно ретельно вибирати ІТ-компанію. PNN Soft спеціалізується на створенні комплексних рішень, складного аналітичного ПЗ і високонавантажених систем. Вражаючим досягненням є розширені аналітичні можливості з функцією штучного інтелекту для більш детального прогнозування результатів.

Перехід від традиційних до цифрових форм аналітики допомагає організаціям краще розуміти поведінку клієнтів, процеси та продукти. Бізнес-аналітика (BI) і прогнозне моделювання полегшують вивчення нових підходів і стратегій.

different ways to analyse data

Чому важлива бізнес-аналітика?

Бізнес-аналітика — це процес аналізу процедурної та технічної інфраструктури. Він збирає, зберігає та аналізує отримані дані. BI (Business Intelligence) спрямована на отримання цінної аналітичної інформації для прийняття стратегічних бізнес-рішень. Процес включає аналіз даних, процеси, порівняльний і виробничий аналіз.

Аналітичне програмне забезпечення, що надається користувачам, також представляє результати у звітах, інформаційних панелях, графіках, діаграмах і картах. Можливість автоматизації процесу візуалізації показників значно полегшує їхню роботу фахівцям.

Термін бізнес-аналітика часто відноситься до кількох інструментів, які забезпечують швидкий і легкий в освоєнні доступ до інформації. Наприклад, про поточний стан організації на основі наявних даних. Сьогодні бізнес-аналітика охоплює великий набір підходів і рішень. Відсутність стратегії BI може призвести до неправильного аналізу даних. Що, своєю чергою, призведе бізнес до проблем зі структуруванням і вилученням даних, неефективних продажів і поганого досвіду роботи з клієнтами.

Можливості аналізу даних

Системи призначені для аналізу великих обсягів даних у будь-якій предметній області. Високошвидкісна взаємодія, підтримка технологій у пам’яті та GPU, зберігання та стиснення даних.

  1. Доповнення для програми, яка дає змогу користувачам створювати, аналізувати та досліджувати мережеві моделі.
  2. Програмні платформи для візуальної розробки сценаріїв аналізу даних і тексту. Побудова інтерактивних звітів, які не потребують навичок програмування для аналітики.
  3. Онлайн-сервіси, які вирішують завдання аналізу даних, медіа-аналітики та бізнес-аналітики в єдиній системі. Вони надають можливості для вилучення бізнес-інформації з різнорідних джерел даних.
  4. Платформа аналізу даних, яка розгортає прогностичні моделі, моделі машинного навчання і розв’язує аналітичні завдання.
  5. ПЗ для візуалізації даних і досліджень з відкритим вихідним кодом, що спеціалізується на графіках і мережах різних видів.

Основні переваги аналітичних програмних платформ

PNN Soft, як надійна компанія з розробки програмного забезпечення

PNN Soft постійно вдосконалює розробку своїх рішень, включаючи програмне забезпечення практично для всіх областей. Для максимального використання переваг аналізу даних необхідний підхід, заснований на оптимізації. Таким чином, ми надаємо передові можливості підприємствам у багатьох країнах. Провідні фахівці з розробки ПЗ створюють і впроваджують надійні рішення. Якщо Ви шукаєте надійну ІТ-компанію для створення програмного забезпечення або замовлення розробки вебдодатку, заповніть форму нижче.