Розробка компонентів для створення веб і десктопних користувацьких інтерфейсів з візуалізації даних і доступу до сховищ даних

page main image

Наші фахівці мають великий досвід у розробці ергономічних користувацьких інтерфейсів для візуалізації та забезпечення доступу до даних:

Залежно від вимог замовника ми застосовуємо різні технології для створення компонентів  

Компоненти для Веб.

Вебпублікації даних і контролю доступу до баз даних

Динамічний об’єкт керування схемами

Цей елемент керування підтримує динамічну генерацію карт (JPEG і GIF-файлів) та/або подібних навігаційних карт. Дані, що виходять із цього об’єкта, можуть бути включені у вебсторінки. За допомогою карти ми можемо перехопити дані, що вводяться користувачами (кліки на об’єктах діаграм), а також забезпечити відповідну реакцію системи. Наприклад, ретельна перевірка (зміна рівня деталізації) обраних даних.

Доступні різні типи діаграм. Об’єкт побудовано з використанням бібліотеки StingRay ObjectiveChart.

Таблиця (зведена таблиця) контролю

Цей елемент керування підтримує динамічну генерацію HTML і/або Java-скриптів відформатованих таблиць. Вихідні дані є динамічно генерованим HTML-кодом, який може бути вставлений у вебсторінки. Java-скрипт дає змогу захоплювати дані, які вводять користувачі (клацання, перетягування та вставка, переміщення тощо), і надати відповідні реакції системи. Наприклад, обмін або видалення даних осей або перевірка (зміна рівня деталізації) обраних даних.

Регулятор 3D-графіка (VRML)

Цей елемент керування підтримує динамічну генерацію 3D VRML-схем (як WRL-файлів). Вихідні з регулятора дані можуть бути включені в вебсторінки. VRML-візуалізатор дає змогу перехоплювати дані, що вводяться користувачами (кліки по 3D-об’єктах) і викликати відповідну реакцію системи. Наприклад, ревізію (зміну рівня деталізації) обраних даних.

Ієрархічне представлення структури

Цей елемент управління підтримує динамічну генерацію Java-скрипта відформатованих структур. Вихідними даними є динамічно генерований HTML-код, який можна вставити у вебсторінки. Java-скрипт здатний захопити введення користувачів (клацання, перетягування і падіння, переміщення, тощо) і надати відповідні реакції системи. Наприклад, згортання/розгортання вузлів дерева, вибір вузлів дерева тощо. Взаємодіючий Java-аплет дає інтерактивну відповідь на дії користувача на прикладі технології AJAX, наприклад завантаження додаткових вузлів “на льоту”, без перезавантаження всієї структури дерева.

Регулятор побудови запитів

Цей елемент керування використовується для спрощення побудови MDX-запитів в OLAP-сховищі. Це допомагає обирати розміри та рівні, які містять відповідні ключові слова, а потім генерувати запит багатовимірних виразів у зазначеному сховищі OLAP.

Експертна система контролю області визначення даних

Ці регулятори використовуються для підтримки бізнес-логіки. З одного боку, ці елементи відповідають за створення, наповнення належною форматованою інформацією та “прислуховування” до універсальної візуалізації та маніпуляції даними контрольної групи (перераховані вище). З іншого боку, експерти мають зв’язок із послугами доступу до даних

Сервіси доступу до даних

Сервіс доступу до даних є проміжним програмним забезпеченням, що надає спеціалізовані інтерфейси для експертного контролю доступу до даних і дозволяє конфігурацію різних аспектів доступу до даних.

Підтримуються обидва типи конфігураційної панелі CPL і MMC.