Розробка програмного забезпечення на замовлення — популярна послуга у сфері ІТ

page main image

Послуги з розробки програмного забезпечення на замовлення охоплюють безліч проєктів, таких як розробка програмного забезпечення з нуля, інтеграція з іншими ІТ-рішеннями, цифрова трансформація або проєктування ІТ-інфраструктури. Іншими словами, це процес безперервних інновацій та впровадження модних технологій і структур для створення надійних рішень. Згідно зі статистикою, світовий ринок програмного забезпечення для бізнесу перевершить 600 мільярдів доларів до 2025 року.

Сучасні програмні продукти мають найважливіші переваги: вони надійні, зручні у використанні, інноваційні та сумісні з багатьма пристроями. Крім того, у разі кастомного розроблення компанії отримують набір функцій, що ідеально відповідає специфіці бізнесу та довгостроковим цілям. Однак коли підприємство приймає неправильне рішення на будь-якому етапі розробки ПЗ, це негативно впливає на результат. Якщо ви хочете докладніше дізнатися про основні фази створення рішення на замовлення, ознайомтеся з коротким керівництвом від PNN Soft. 

П’ять етапів кастомної розробки програмного забезпечення

Custom software development

Перш за все, варто провести аналіз ринку, щоб виявити основні потреби клієнтів. Слід також подумати про найефективніші канали комунікації з розробниками та способи оптимізації розробки. Після вирішення цих питань, саме час перейти до наступних етапів:

Ідея

В епоху стрімкого розвитку інновацій менеджери з продуктів прагнуть створювати унікальні продукти. Планування ідеї рішення — невід’ємна частина процесу розробки. Зберіть команду, обговоріть ідеї розробки, складіть концепції та створіть “дорожню карту”, яка допоможе вам орієнтуватися в етапах роботи.

Дизайн

Створення технічної архітектури вашої платформи неможливе без бізнес-специфікації з командою розробників: експерти починають зі створення робочого процесу, набору технологій, діаграм і дизайну БД. Не забудьте розділити глобальні завдання на модулі, які необхідно виконати, і зайнятися плануванням спринту.

Розробка

Після затвердження ідей щодо дизайну і функціональності починається найвідповідальніша частина: команда ІТ-фахівців розпочинає написання коду з урахуванням SRS і вимог бізнесу. Неважливо, який підхід ви використовуєте — Agile, прототип MVP або Waterfall — обов’язково звертайте увагу на вимоги до програмного забезпечення. 

Інтеграція та тестування

Для того щоб здійснити тестування, команда випускає рішення для бета-тестувальників і адаптує інструменти UX, щоб визначити, як клієнти використовуватимуть продукт. Інженери QA застосовують різні методології та методи тестування для усунення помилок. Тестувальники та QA-команди оперативно звітують про тестові кейси для виправлення всіх недоліків.

Реліз

І останнє, але не менш важливе: етапи випуску Alpha- і Beta- версій продукту. На підставі відгуків клієнтів команда розробників вносить необхідні зміни. Фаза пост-розробки триває: постійний моніторинг рішення та його розвитку — першочергові завдання команди.

Software development impact

Масштаби економічного впливу програмного забезпечення складно переоцінити: тільки в Сполучених Штатах загальний ВВП із доданою вартістю 2014 року становив 1,07 трильйона доларів. У 2020 році програмне забезпечення внесло 1,9 трильйона доларів у загальний ВВП США з доданою вартістю.

Середня зарплата розробника програмного забезпечення у США становить 110 638 доларів, тоді як в Ізраїлі — 76 791 долар, у Великій Британії — 68 462 долари, у Нідерландах — 54 025 доларів і в Німеччині — 60 162 долари.

Говорячи про інвестиції в НДДКР компаній-розробників програмного забезпечення, дані по ринку США в 2014 році склали 52 мільярди доларів. У той час як Amazon посіла лідируюче місце у 2020 році за витратами на НДДКР, інвестувавши 42,7 млрд доларів, що на 18,95% більше, ніж роком раніше. 

Чи потрібна вашій компанії розробка програмного забезпечення на замовлення?

Software products

Розробка програмного забезпечення не обмежується кількома спеціалізованими посадами: ІТ-фахівці можуть працювати в галузі кібербезпеки, інтеграції програмного забезпечення, адміністрування баз даних, створення API або дизайну вебсайтів.

Сьогодні неможливо уявити галузь бізнесу, в якій були б не затребувані програмні рішення. У роздрібній торгівлі, наприклад, функції відстеження наявності товарів на складі та обробки платежів — основні інструменти, які оптимізують робочий процес і підвищують задоволеність клієнтів. Компанії впроваджують їх у системи автоматизованого проєктування (САПР) або платформи планування ресурсів підприємства (ERP). У галузі охорони здоров’я спеціалізовані інформаційні системи допомагають компаніям у дослідженнях, діагностиці та медичній візуалізації. Говорячи про управління бізнесом, не можна не згадати ПЗ для вирішення обмежених за часом робочих завдань.

Без відстеження перевезень у режимі реального часу транспортні послуги не можуть отримати конкурентної переваги. Один із найяскравіших прикладів додатків для транспортної галузі — відомий Uber API з великою клієнтською базою даних.

Послуги з розробки програмного забезпечення від PNN Soft

Solutions for business

PNN Soft постачає програмні продукти для бізнесу понад 20 років. Ми невпинно відточуємо навички, щоб втілювати ідеї в надійні сервіси та послуги. Команда PNN Soft створила широкий спектр складного програмного забезпечення для Windows/macOS X. У процесі розробки ми приділяємо особливу увагу безпеці рішень. 

Ми зосереджені на досягненні глибокого розуміння цілей і потреб замовників, тому наші клієнти віддають перевагу довгостроковій співпраці.

PNN Soft приділяє пріоритетну увагу методологіям Agile, Scrum і RAD для ефективної взаємодії з клієнтами, задоволення вимог замовників і отримання більшої гнучкості. Спеціалізовані команди Agile-експертів складаються з розробників програмного забезпечення, дизайнерів графічного інтерфейсу, тестувальників, технічних письменників і менеджерів.

Якщо Ви плануєте розробку програмного забезпечення на замовлення, заповніть форму нижче.