Використання технології LINQ для організації доступу до баз даних MySQL, Oracle при створенні корпоративних вебдодатків, CRM і ERP-систем

page main image

Наші фахівці постійно стежать за розвитком нових технологій. Ми використовуємо новітні методи і технології для реалізації проєктів різного рівня складності та підбираємо відповідні інструменти, ретельно дослідивши вимоги замовника для отримання оптимального результату.

Наразі розробники компанії займаються створенням інтернет-аукціону, який забезпечує користувачам з будь-якого куточка світу купівлю-продаж різних мультимедійних продуктів, без посередництва торгової мережі або магазину, в режимі реального часу.

Під час реалізації деяких проєктів, нашим розробникам доводиться використовувати дві (або більше) мови програмування:

Для ефективної роботи розробник повинен добре володіти кількома мовами, окрім того, виникають невідповідності між мовами в середовищі розробки.

Так, під час реалізації системи інтернет-аукціонів наші фахівці використовували мову LINQ (Language-Integrated Query). LINQ – це мова структурованих запитів, інтегрована в контекст звичних усім циклів, умовних операторів і процедур. Якщо SQL – це мова структурованих запитів до реляційної бази даних, то LINQ – це мова структурованих запитів до будь-яких масивів і колекцій об’єктів, керованих вашою програмою.

LINQ – це не реалізація SQL у контексті C# або Visual Basic, а перенесення його концепцій на будь-які дані, з якими має справу програмний код. Ця технологія дає змогу розробникам формувати в програмному коді запити, засновані на наборах, без використання додаткової мови запитів. Незважаючи на те, що джерела запитів даних реалізовано різними способами, у всіх них використовується однаковий синтаксис і мовні конструкції.

Вбудовування запитів у мову програмування дає змогу програмістам, які використовують середовище Visual Studio, бути більш продуктивними. Ці функції зменшують витрати на налагодження запитів і пошук помилок.

Існують три окремі технології ADO.NET LINQ (Language-Integrated Query):

Технологія LINQ to Entities, яку використовують розробники компанії PNN, дає змогу запитувати EDM (модель). Модель Entity Data Model (модель EDM) є концептуальною моделлю даних, яку ми використовуємо для моделювання даних певного домену, щоб додатки могли взаємодіяти з даними як із сутностями або об’єктами.

За детальною інформацією та з приводу розробки програмного забезпечення звертайтеся: PNN, Київ, Україна.