1. Головна
  2. Компанія
  3. Блог
  4. Серверний рендеринг у Rea...

Серверний рендеринг у React: переваги, можливі труднощі, особливості

рендеринг на стороне сервера

React — це відома бібліотека Javascript, яка допомагає створювати адаптивні й привабливі інтерфейси користувача. За замовчуванням відбувається рендеринг на стороні клієнта, коли система завантажується у браузері користувача. Таким чином, HTML-контент динамічно створюється компонентами React. Однак для деяких цілей, включаючи SEO, рендеринг на стороні сервера в React може бути більш корисним. Що означає рендеринг на стороні сервера? — цьому запитанню присвячено пост. Ми також зупинимося на особливостях рендерингу на стороні сервера, перевагах та можливих недоліках підходу.

Рендеринг на стороні сервера (SSR) базується на рендерингу елементів React на сервері перед передачею повної HTML-розмітки користувачам. Якщо ваша мета – розробка програм з функціями рендерингу на стороні сервера, подумайте про застосування Next.js – однієї з найпопулярніших інфраструктур React UI.

Рендеринг на стороні сервера React: як він працює?

серверний рендеринг

Ось як працює рендеринг на стороні сервера:

  1. Коли користувачі надсилають початковий запит на завантаження сторінок, код рендерингу React запускається системою. Потім генерується HTML-розмітка.
  2. Користувач отримує повністю візуалізований HTML-код із сервера.
  3. React гідратує статичний HTML, завантажуючи клієнтську програму. Система приєднує обробники подій, і сторінка набуває інтерактивних функцій.
  4. Наступна навігація здійснюється за допомогою рендерингу компонентів та маршрутизації на стороні клієнта.

Запит користувача зазвичай займає кілька мілісекунд, проте на швидкість обробки запитів можуть впливати розташування вашого сервера, швидкість інтернет-з’єднання та ступінь оптимізації сайту. Тому, якщо ваш пріоритет — це оперативна обробка запиту, вам слід ретельно проаналізувати всі фактори, що прискорюють швидкість обробки.

SSR допомагає першій сторінці вашої програми стати більш оптимізованою для SEO і збільшує швидкість завантаження. Після першого завантаження, система надає користувачам безпроблемну роботу з односторінковим додатком SPA (Single Page Application).

Ми також зупинимося на прикладі використання SSR в електронній комерції, щоб краще зрозуміти специфіку SSR. Рішення для електронної комерції відомі своєю динамічністю: такі системи вимагають постійного оновлення цін, спеціальних пропозицій та новітніх варіантів постачання. Платформи електронної комерції повинні бути завжди доступні для клієнтів та пошукових систем та швидко індексуватися. SSR сприяє швидкому реагуванню сторінок, генеруючи HTML-код кожної сторінки на сервері.

Навіщо вам потрібно створювати рендеринг на стороні сервера програми React? Основні переваги підходу.

Крім вищезгаданих переваг, SSR дозволяє веб-сайтам отримати низку інших плюсів, пов’язаних із SEO та загальною продуктивністю. Тут ми перерахуємо лише кілька найважливіших із них.

Додаткові переваги серверного рендерингу для SEO та продуктивності.

Які труднощі можуть виникнути з SSR у React?

Попри численні переваги рендерингу на стороні сервера, розробникам важливо знати, як подолати низку проблем на шляху реалізації SSR. Тут ми розглянемо найпоширеніші питання, які вам потрібно буде вирішити в рамках цієї структури.

Коли використовувати рендеринг на стороні сервера? Особливості оптимізації продуктивності за допомогою SSR у React

програмні рішення з рендерингу

Щоб повною мірою скористатися перевагами SSR, варто вивчити спеціальні методи, які дозволяють значно покращити показники.

Цей підхід базується на розподіленні коду програми на дрібніші компоненти, що призводить до зменшення часу початкового завантаження. Працюючи з SSR, ви можете застосувати цей метод, щоб гарантувати, що на сервер завантажуються тільки корисні елементи коду. Таким чином, ви досягаєте поліпшення продуктивності та скорочення часу відтворення першої візуалізації. Методи поділу коду React охоплюють динамічний і статичний імпорт. Перший є корисним для запиту необхідних одиниць коду, а другий дозволяє завантажувати код під час початкового рендерингу SSR.

Кешування — незамінна практика зменшення кількості клієнтських запитів, що дозволяє знизити навантаження на сервер і підвищити продуктивність. Методи кешування на стороні сервера охоплюють кешування файлів, кешування бази даних і кешування пам’яті. Кожен з них можна успішно комбінувати з поділом коду. Ще один ефективний метод — кешування на стороні клієнта — можна реалізувати, застосувавши вбудовані інструменти React (useReducer, useContext). Альтернативно ви також можете використовувати для цього сторонні бібліотеки (Redux). Ця сума підходів забезпечує значне поліпшення досвіду користувача.

Мінімізація запитів мережі є не менш важливою для оптимізації інтерфейсу. Одна з найефективніших стратегій для цього – об’єднати всі необхідні ресурси (файли Javascript або CSS) в одну відповідь. Як і в попередніх практиках, цей крок сприяє зменшенню часу завантаження.

Надійний партнер у розробці PNN Soft

Безперечно, SSR з використанням React має безліч переваг, особливо якщо ви хочете розробляти динамічні та потужні веб-програми або рішення з важким бекендом. Зручність для людей з відносно повільними пристроями або обмеженнями в обчислювальній потужності є вирішальними факторами для впровадження SSR. Крім того, ця технологія дозволяє компаніям домогтися узгодженості інтерфейсу користувача в різних браузерах.

Всупереч тому що, рендеринг на стороні сервера може характеризуватися певними труднощами, а саме особливостями обслуговування та складним налаштуванням, передові платформи Next.js та Express.js оптимізують використання SSR. Принагідно також варто розглянути ефективну стратегію кешування та забезпечити надійну підтримку інфраструктури. Ми сподіваємось, що цей пост дав вичерпну відповідь на питання «що таке SSR», а також описав можливі шляхи максимізації переваг SSR.

Якщо вам потрібно найняти надійну та досвідчену команду для впровадження React у вашому проєкті, зверніться до команди PNN Soft. Ми маємо більш ніж 20-річний досвід покращення поточних рішень для бізнесу та створення інноваційних систем для лідерів ринку.