Як ефективно реалізувати стартап ідеї за допомогою ІТ-послуг

page main image

Сфера бізнесу стає дедалі більш залежною від сучасних технологій. Експертна думка така, що бізнес стає конкурентоспроможним, використовуючи сучасні технології, сервіси та інструменти автоматизації. Більш просунуті компанії підвищують ефективність і витісняють з ринку організації, що працюють за “старими правилами”.

Сьогодні ринок програмного забезпечення для бізнесу розвивається з величезною швидкістю. Підприємці можуть знайти як універсальні програмні рішення, так і спеціалізовані. Вони мають бути спрямовані на задоволення потреб компаній у конкретній галузі. 

Бізнес бере участь у створенні користувацьких цифрових рішень для споживача. Деякі підприємці ведуть свій бізнес саме на основі технологічних рішень. В обох випадках це стартап. Розробка програмних рішень з нуля на замовлення — завдання не з легких. PNN Soft вирішила допомогти вам розібратися в цьому питанні.

Бізнес-індустрія бере участь у створенні нових методів. А саме, фокусується на розробці користувацьких цифрових рішень для споживача. Багато підприємців починають запускати свій бізнес на основі технологічних рішень, які в кінцевому підсумку повинні принести компанії хороший результат. В обох випадках йдеться про професійну стартап-ідею в IT. Розробка програмних рішень з нуля на замовлення має на увазі комплексне завдання, що вимагає зусиль кваліфікованої команди. PNN Soft вирішила допомогти розібратися в цьому питанні.

Перш за все, створіть базовий сценарій про продукт, який ви хочете виробляти

monetisation of apps

Перші кроки до ефективної реалізації проєкту. Спочатку вам потрібно визначитися з напрямком. Тобто попрацювати над ідеєю, визначити її масштаб, ваші капітальні вкладення в проєкт. Тоді ви маєте знати, в якій галузі вестиметься розробка. Наприклад, якщо це мобільний застосунок, то для якої операційної системи, що ви хочете бачити в ньому в майбутньому. Після цього будьте готові звернутися за консультацією в ІТ-компанію. Важливо заздалегідь продумати нюанси, а також зрозуміти масштаб проєкту і його спеціалізацію під час вибору компанії. Сьогодні PNN Soft — компанія-розробник на сучасному ІТ-ринку, яка вже 20 років займається розробкою програмних рішень для середнього та великого бізнесу і компаній. Тому для надійного та якісного розроблення мобільної гри або односторінкового вебсайту доречнішим рішенням було б звернутися до компанії, що спеціалізується на завданнях подібного роду. Саме з цієї причини варто розглянути спеціалізацію ІТ-компанії. Адже, розробники комп’ютерних RPG-ігор ніколи не візьмуться за розробку систем збору даних комунальних лічильників.

Найоптимальніший спосіб реалізації ідеї стартапу

monetisation strategies

Звузивши список компаній до тих, які готові працювати з вами, і тих, з якими хочете працювати ви — необхідно провести зустріч. Обговоріть технічні питання, терміни виконання, ціну послуг, майбутню підтримку і авторські права на фінальний продукт. Виберіть найбільш підходящу компанію. Ви можете не бути учасником розробки, ІТ-компанія може реалізувати вашу ідею самостійно.

Те, що необхідно для розробки стартап-ідеї за допомогою ІТ-послуг: Front-End, Back-End, blockchain, розробка мобільних пристроїв/програмного забезпечення, DevOps, UX-дизайн і дослідження, консультування з фахівцями.

Проте, деякі якості можуть дозволити зрозуміти здібності кандидатів успішної команди. Однією з них є надання повного циклу послуг. Кваліфікована команда розробників може надати повний спектр послуг. Починаючи з планування бізнес-проєкту, оцінки витрат, проєктування і закінчуючи розробкою програмного забезпечення, його підтримкою в майбутньому.

Вимоги до програмного забезпечення. Що я маю знати про це від самого початку?

Бізнес, який обирає готове програмне забезпечення на ринку, зацікавлений у тому, щоб мати повний набір прав на придбаний програмний продукт. Наприклад, ви можете використовувати його на власний розсуд, модифікувати для власних потреб або подальшого продажу, або розповсюджувати змінені версії, зокрема на комерційній основі. Вищевказані права можуть бути отримані провідним бізнесом кількома способами:

Аутсорсинг або офшорна розробка. Яким був би правильний вибір?

Останніми роками внаслідок глобалізації в галузі виробництва намітилася певна тенденція. Аутсорсинг і офшорна розробка сьогодні дуже популярні. Давайте проаналізуємо терміни.

Термін аутсорсинг у перекладі з англійської означає зовнішнє джерело. Послуги аутсорсингу передбачають передачу певних функцій фахівцям іншої компанії. Як правило, це стосується непрофільних галузей. Що штовхає бізнес до переходу на аутсорсинг? Перш за все, бажання полягає в правильній побудові тимчасових видів діяльності, що супроводжують, такі як програмне забезпечення, бухгалтерський облік, і технічне обслуговування. Останнім часом ця послуга активно розвивається у зв’язку з попитом на послуги підрядників.

Суть аутсорсингу полягає в тому, що це чудова нагода для замовника скоротити витрати компанії на сплату податків, лікарняних листів, відпусток, відрахувань до пенсійних фондів та іншого. Головна перевага аутсорсингу полягає в тому, що він допомагає замовнику зосередитися на своєму основному виробництві.

Що таке офшоринг? Офшоринг передбачає передачу підприємства або окремого бізнес-процесу іншій країні. Практично будь-який вид бізнесу може використовувати стратегії офшорингу. Але традиційно вважається, що це напрямок послуг інформаційних технологій. Офшорна розробка ПЗ стала виграшним рішенням для більшості галузей бізнесу, які хочуть розширюватися без значного збільшення їхньої вартості.

Переваги офшорингу полягають у зниженні собівартості виробництва, вищій доступності кваліфікованих спеціалістів та ефективнішій роботі за рахунок глобального кадрового резерву.

На що ще вам потрібно звернути увагу, щоб розробка ідеї стартапу була успішною?

Ви маєте ідентифікувати свого потенційного клієнта. Оскільки від цього залежатиме зміст продукту, його дизайн і контекст спілкування зі споживачем через цифровий продукт.

Після випуску продукту на ринок важливо відстежувати завантаження застосунку або частоту встановлення програмного забезпечення. Уважно вивчіть запити в службі підтримки. Також важливо враховувати не лише технічні аспекти (які розв’язують ІТ-фахівці), а й задовольняти інші запити споживачів (у розумних і доступних межах). Перші відгуки та ваша відповідь формують перше враження про продукт та його власника.  

Якими є ваші очікування? Спочатку вам потрібно визначити кілька моментів. Перший — це те, чого ви очікуєте в результаті запуску продукту і в який час. Другий — від того, наскільки виправдаються ваші очікування, залежить успіх. Ставте ці питання перед собою і виконавчою командою протягом усього процесу розробки, щоб домогтися найкращого можливого результату.
Впровадження ІТ-рішень, які реалізуються як самостійні продукти

Впровадження ІТ-рішень, які реалізуються як самостійні продукти

Сучасні компанії, що динамічно розвиваються, дедалі частіше розглядають інформаційні технології як ключовий фактор розвитку. Незалежно від типу та призначення, бізнес-програмне забезпечення є чудовим рішенням, яке полегшить управління вашим бізнесом (чи то окреме підприємство, чи то невелика команда) 

Йдеться про використання ІТ, які існують як самостійний продукт, що приносить хороший прибуток. Програмне забезпечення дасть вам змогу швидше ухвалювати рішення, швидко реагувати на різні проблеми та систематично знаходити рішення.

Зрештою, найкраще рішення для ринку загалом залежить від потреб його учасників.