Як оцінити вартість розробки мобільних додатків?

page main image

Послуга, розробки мобільних додатків, була затребуваною з моменту розвитку мобільних телефонів. Становлення  мобільної операційної системи почалося в 1993 році, тоді як раніше телефони використовували вбудовані системи для управління. Однак мобільні телефони могли мати спеціальні функції або режими (наприклад, калькулятор), але додатки, в такому вигляді, як ми їх знаємо сьогодні, з’явилися в 1997 році та стали широко використовуватися. Це був ігровий додаток для Nokia 6110 “Змійка”. Історія розвитку індустрії мобільних додатків багата і яскрава. Так чи інакше, загальна статистика доходів від додатків в iOS App Store та Google Play Store на 2018 рік становить $71,3 млрд. Ба більше, майже 25% усіх мобільних застосунків — це ігрові додатки, що у 2,5 раза перевищує кількість бізнес-додатків. PNN Soft стабільно працює на ринку вже понад 15 років, а розробка мобільних додатків в Україні — цілком широко поширена послуга.

Джерела успішної розробки мобільних додатків

Перше, на що слід звернути увагу, перш ніж розглядати розробку застосунків —це низка чинників, які важливі для реалізації цілей додатків. Створення мобільних застосунків первинно включає в себе ІТ-консалтинг. Ви обговорюєте з технічними та маркетинговими фахівцями основні функції, якими буде наповнений ваш додаток та етапи його реалізації. Компанія PNN Soft займається технічними, дизайнерськими та маркетинговими питаннями для створення додатків.

Визначення цілей

Якщо вас цікавить розробка власного додатку, ви маєте визначити завдання, які додаток вирішуватиме в майбутньому. По-перше, необхідно чітко розуміти, який додаток вам потрібен: спортивний, потоковий, соціальний, бізнес, електронне навчання, роздрібна торгівля, гра тощо. По-друге, додаток має забезпечити цінність для клієнта. По-третє, оцініть обсяг роботи. Можливо, вам буде потрібно оновити старий додаток, перетворити вебсайт на додаток або побудувати повністю новий.

Цільова аудиторія

Додаток для дітей може бути більш графічно орієнтованим і барвистим, в той час як дорослі можуть хотіти більш чистий зовнішній вигляд. Тип застосунку та цільова аудиторія визначають UX/UI та маркетингові або рекламні стратегії.

Дизайн додатку

Розробка додатків включає в себе дизайн, як одну із складових успіху продукту. Отже, 80% користувачів очікують персоналізованої взаємодії з брендами, з якими вони взаємодіють. Користувачі додатків жадають персоналізації; де взаємодія адаптована до їхніх вподобань, місця розташування та поведінки користувача. PNN Soft має висококваліфіковану команду, яка реалізує зручний та ефективний дизайн мобільних додатків.

Розробка для iOS та Android

Для успіху додатку вкрай важливо, щоб ваша стратегія охоплювала дві найпопулярніші операційні системи — iOS та Android. Уявлення, що розробка мобільних додатків недорога, зовсім не міф, і найефективніший спосіб виконання цього завдання криється в розробці кросплатформенних додатків. Наприклад, у 2018 році користувачі витратили на покупки в Google Play 25 мільярдів доларів. Насправді, ця платформа пропонує понад 2,9 мільйона додатків. В Apple App Store доступно для скачування 2,2 мільйона додатків.

Життєздатний продукт

Крім того, іноді найкраще почати з простого дизайну, щойно ви випустите свій додаток для юзабіліті-тестування. Що різноманітніший функціонал додатку, то вища його вартість. До того ж, перший реліз залежатиме від типу додатку, наявності конкурентів та їхніх позицій на ринку. Усі ці аспекти потребують ретельного аналізу та обговорення із залученою командою розробників і маркетологів.

Щоб бути в тренді, вам потрібні оновлення та підтримка

Підтримка користувачів та оновлення нерозривно пов’язані й залежать одне від одного. Щоб оцінити вартість розробки мобільного додатку та визначити бюджет важливо враховувати його подальший розвиток і супровід. Після релізу реакція аудиторії стає його провідним колесом.

Як ціна розробки мобільного додатку залежить від його класифікації

У 2018 році дохід від Google Play apps перевищив дохід Apple Store. Однак виручка від мобільних ігор на iOS на 67,7% більша, ніж на Play Market. Постійна та тісна конкуренція між цими двома магазинами додатків свідчить про інтерес користувачів та попит на послугу розробки мобільних додатків для iOS та Android.

PNN Soft пропонує різні рішення для таких галузей, як фінанси та банківська справа, електронне навчання та ЗМІ, роздрібна торгівля та електронна комерція, авто та транспорт, телекомунікації, електропостачання та охорона здоров’я. Ви можете переглянути наше портфоліо, щоб ознайомитися з досвідом наших програмістів.

outsourcing-mobile-app development

Розробка програмного забезпечення для мобільних додатків охоплює кілька етапів, які аналогічні будь-якій категорії. Компанія-розробник програмного забезпечення визначає типи додатків: гібридний або нативний. Кросплатформні додатки як правило, не потребують високих витрат на створення та обслуговування. Нативний підхід призначений для розробки користувацьких додатків для Android або iOS. Ці додатки мають різні технологічну архітектуру та програмне забезпечення. Тому ціна розробки буде вищою.

Найпопулярніші категорії App Store:

Ігри, бізнес, соціальні мережі, освіта, стиль життя, розваги, комунальні послуги, подорожі, здоров’я та фітнес, книжки, їжа та напої, продуктивність, музика, фінанси, фото та відео, довідник, спорт, новини, медицина.

Найпопулярніші категорії додатків Google Play Store:

Інструменти спілкування (соціальні мережі), ігри, відеоплеєри та редагування, подорожі та місцеві, соціальні медіа, продуктивність, музика, розваги, новини, фотографія, книги, Стиль життя, персоналізація, бізнес, шопінг, погода, спорт, освіта, фінанси, охорона здоров’я.

Як розробник iOS або Андроїд створюють конкурентоспроможний додаток?

Ціна розробки додатку залежить від його складності. Розробники можуть зробити додаток технічно складним, але користувач не захоче використовувати, наприклад, соціальну мережу, що має деякі надто складні функції. Ще одна річ, яку слід згадати, це те, як розробка мобільних додатків втілюється в життя. Існує проблема фрагментації на Android. Наявність великої кількості пристроїв різних марок на базі цієї ОС спричиняє цю проблему. Таким чином, розробка додатків для iPhone менш складна. Зазвичай ніщо не може бути ідеальним. Додатки iOS мають суворіший процес розгортання плюс вищі щорічні збори на маркеті.

ios-app-development

Дизайн — це ще один крок у підвищенні ефективності додатку на ринку та його конкурентоспроможності. Компанія PNN Soft також фокусує свою увагу на UX та UI. Реалізація процесу проєктування та розробки додатку охоплює створення структури та макета. Розробка мобільних додатків андроїд та iOS має різну ціну, яка продовжує коливатися залежно від дизайну, програмного забезпечення та мови програмування, а також типу використовуваного коду для процесу розробки.

Наступний етап — це QA та тестування. Те, як компанія тестує додаток і скільки часу потрібно для виправлення можливих помилок. Кожен етап розробки детально обговорюється із замовником. Подальша підтримка та оновлення застосунку не поступаються за важливістю. Ви можете знизити вартість розробки, наприклад, на частоті оновлень. А після того, як додаток вийде на ринок, проаналізувати його популярність та прибутковість.

Розробка мобільних додатків під Android і для iOS

Цей параграф дає більш чітке уявлення про те, що таке гібридний та нативний мобільний додаток. Гібридний додаток — це комбінація нативного додатка та вебдодатка. Ці типи додатків створюються з використанням HTML, CSS або JavaScript і технічно виконуються у вебпредставленні. Однак вони не потребують веббраузеру та мають доступ до внутрішніх API-пристрою. Крім того, для розробки таких мобільних додатків часто потрібна лише одна кодова база. Хоча їхня універсальність для ОС призводить до того, що вони функціонують повільніше, ніж нативні та підходять не для всіх категорій додатків. У таких випадках гібридна розробка коштує дорожче, ніж нативна.

App development

Розробка додатків для Android включає в себе мови Java або Kotlin. Нативні додатки забезпечують найкращу продуктивність. І Apple, і Google надають програмістам свої власні інструменти розробки, елементи інтерфейсу та SDK. На відміну від гібридів, нативні додатки мають набагато більше переваг, однак таку ж саму кількість недоліків. Для додатків зі складнішою функціональністю економічно вигідно розробляти їх для кожної ОС окремо.

Нативна розробка наділяє додатки вищою інтерактивністю, робить їх інтуїтивно зрозумілими та вирівнює роботу з погляду користувацького введення та виведення. Розробники мають доступ до всього набору функцій iOS або Android. Розробка мобільних додатків для iOS вимагає від програміста знань Swift та Objective-C для додатків на iPhone або iPad. Крім того, спрощується питання реалізації дизайну додатка. Таким чином, дизайнер створює інтерфейс, заснований на стандартах обраної ОС, що в кінцевому підсумку призводить до позитивного відгуку з боку аудиторії. Однак, якщо додаток простий, ви можете заощадити свій бюджет, інвестуючи в його гібридну розробку.

PNN Soft компанія розробник мобільних застосунків створила найкращі застосунки для Android та iOS

Фахівці PNN Soft реалізували сотні мобільних додатків. У цій статті ми описали основні аспекти, від яких залежить вартість розробки додатків. Для реалізації додатків будь-якої складності, адаптованих до провідних операційних систем, наші програмісти використовують найкращі практики розробки мобільних додатків.

mobile app development Ukraine, mobile app development best practices, offshore software development company

Підбиваючи підсумки, зазначимо основні моменти, що визначають вартість.

Щоб найняти Android-розробників або спеціальну команду розробників iOS-додатків, скористайтеся формою нижче.