1. Головна
  2. Компанія
  3. Блог
  4. За завісами магії IoT: по...

За завісами магії IoT: пояснення архітектури IoT

IoT solutions

У сучасному світі ви отримуєте оперативну відповідь, коли вимовляєте слово на свій смартфон, і отримуєте вичерпні аналітичні звіти на основі дистанційних датчиків. Однак за цими процесами, до яких ми звикли, стоїть майже невидима архітектура, що включає численні елементи та можливі взаємодії. У цій публікації ми проллємо світло на різні рівні архітектури Інтернету речей, щоб ознайомити вас із технологією та потенційними сферами її застосування.

iot architecture structure

Що таке Інтернет речей?

Але перш ніж зазирнути за завісу, щоб проаналізувати випадкову магію IoT, давайте прояснимо саму концепцію. Описуючи технологію Інтернету речей, користувачі мають на увазі розумні домашні пристрої або бездротові датчики. Однак IoT передбачає більше можливостей для обробки великих масивів даних і передачі даних в різних мережах. Отже, під Інтернетом речей ми насамперед маємо на увазі взаємодію різних пристроїв (від інноваційного кухонного холодильника до обладнання на виробничих підприємствах).

Архітектура IoT: цеглинка Інтернету речей

До проектів IoT не можна застосувати універсальний підхід. Тим не менш, ми можемо виділити кілька основних будівельних блоків для архітектури, незалежно від складності вашої системи IoT. Ми радимо вам створювати рішення з урахуванням масштабованості та гнучкості. У PNN Soft ми пропонуємо нашим клієнтам гнучкі схеми даних, необхідні для зберігання постійно зростаючих даних.

iot architecture structure

У більшості додатків IoT ви можете знайти трирівневу архітектуру, яка включає сприйняття (пристрої), мережу та програму.

Окрім згаданих вище рівнів архітектури IoT, ви зазвичай зустрічаєте додаткові:

Основні етапи IoT, або як пояснити архітектуру IoT альтернативно

Говорячи про чотириетапний підхід IoT, ми, перш за все, акцентуємо увагу на периферійних обчисленнях:

Найактуальніше питання щодо практичного використання архітектури IoT

Одним із прикладів є використання можливостей IoT комерційними авіакомпаніями. Рівень сприйняття включатиме всі датчики літака для моніторингу поточних даних польоту та стану літака. Одна група датчиків призначена для контролю швидкості польоту, вертикальної швидкості та висоти, а друга група забезпечує цілісність літака та контролює різні вібрації, що виникають у двигунах.

IoT solutions for business

На наступному етапі системи IoT дані надсилаються на центральний блок і попередньо обробляються. У разі поломки двигуна приводи спрацьовують негайно. При досягненні зони покриття Інтернету система відправляє дані в хмару, передаючи їх на прикладний рівень. На цьому кроці інформаційні панелі необхідні для перевірки аномалій, отримання інформації про бізнес і визначення проблем для подальшого обслуговування. Отже, структура IoT дозволяє автоматизувати завдання та приймати більш узгоджені рішення.

Оскільки IoT часто передбачає хмарні обчислення, питання безпеки є головним пріоритетом команди PNN Soft. Це надто широко, щоб повністю пояснити в кількох абзацах; однак тут ми коротко розглянемо основні особливості безпечної архітектури.

Що робить компанію PNN Soft надійним постачальником IoT

Наші досвідчені розробники надають клієнтам розробку рішень IoT з нуля та масштабування проекту. У зв’язку зі збільшенням кількості даних ми впроваджуємо сегментування та архівування бази даних, щоб покращити локалізацію та продуктивність ваших даних і серверів.

Компанія PNN Soft також пропонує конфігурацію кластера, щоб ваша компанія могла розміщувати вузли в різних місцях, щоб отримати максимальний час безвідмовної роботи. Ми прагнемо створювати системи, які розвиваються паралельно з вашим бізнесом. Якщо вам потрібно розпочати трансформаційну цифровізацію для вашого бізнесу або вдосконалити поточні складові IoT, обговоріть з нами свої цілі за допомогою форми нижче.