1. Головна
  2. Компанія
  3. Блог
  4. Доповнена реальність та р...

Доповнена реальність та реальні приклади її впровадження

ar-solutions

Очікується, що до 2025 року ринок рішень для доповненої реальності досягне 71,17 мільярда доларів США. Оскільки технологія практично повсюдна, ви, ймовірно, розглядали можливість впровадження функціоналу AR у свій додаток. У цій публікації ми зупинимося на тому, як створювати цифрові простори доповненої реальності для підвищення ефективності компаній у різних сегментах бізнесу. Команда PNN Soft має великий досвід створення 3D-моделей на основі доповненої реальності та забезпечення реальних покупок у наших рішеннях. Оскільки технологія вийшла за межі індустрії розваг та електронної комерції, ми також створили рішення для секторів будівництва, освіти та нерухомості, в основі яких лежить доповнена реальність. Таким чином, з нашого досвіду ми навчилися ефективно пов’язувати реальний діловий світ і віртуальні дані.

Тренди розвитку технологій AR

ar-development

Доповнена реальність, як передова технологія, має три основні функціональні компоненти:

Технології та платформи, які застосовуються при розробці рішень доповненої реальності, залежать від різноманітних змінних. На вибір впливають такі фактори, як тип обладнання та доступна потужність пристрою. Також важливо розглянути проблеми міжплатформної та рідної розробки. Розробка нативної програми доповненої реальності дозволяє розробникам використовувати переваги потужності пристрою. Кросплатформні програми мінімізують час розробки. Цей фактор впливає на вибір платформи розробки мобільної AR. Наприклад, ARCore використовується для доповнених додатків Android, тоді як ARKit використовується розробниками для iOS.

Sephora, Pokémon Go та IKEA Place є найпомітнішими прикладами додатків на основі AR. Якщо ви прагнете не створити єдину функцію AR як основного програмного забезпечення, а отримати послідовну та багатофункціональну розробку додатка AR, будь ласка, продовжуйте читати.

Додаток Augmented Reality: коротка класифікація

types-of-ar-solutions
  1. AR на основі маркерів

Такі типи додатків мають на увазі певний «маркер» (це може бути як QR-код, так і інші зображення); Тривимірний вміст зазвичай розміщується поверх області маркера. Розробники зазвичай використовують AR на основі маркерів для створення навігаційних платформ для приміщень. Наприклад, користувач сканує маркер, щоб побудувати маршрут за допомогою покажчиків AR, щоб досягти певної точки призначення.

  1. Безмаркерний AR

Системи без маркерів виявляють візерунки навколишнього середовища та датчики за допомогою камери та кількох типових технологій, таких як цифровий компас, GPS, датчики глибини або акселерометр. На вершині різноманітних наборів даних знаходяться алгоритми машинного навчання; Розробники PNN Soft застосовують їх для кращого відтворення 3D-контенту. Безмаркерна розробка додатків доповненої реальності широко впроваджується для розширення можливостей пробних рішень, які можуть, наприклад, дозволити вам зрозуміти, як виглядатиме предмет меблів у вашій квартирі.

  1. AR на основі розташування

Для кожного типу, коли клієнти прибувають у певне місце, програма може надати віртуальний вміст для перегляду та взаємодії. Подібно до систем на основі маркерів, цей тип платформи використовує GPS, акселерометр і цифровий компас. Для звуження позиції гаджетів часто застосовують технологію BLE. Експерти PNN Soft створили стабільні та ефективні AR-рішення на основі визначення місця розташування для туристичної індустрії для проведення екскурсій або кращого інформування клієнтів про навігацію у великих містах.

  1. Накладання АР

У такому програмному забезпеченні вам потрібно буде накласти віртуальний об’єкт поверх іншого, щоб створити доповнену реальність. Наприклад, якщо ваш журнальний столик може змінювати свій колір за допомогою програми, рішення містить накладання AR. Іншим прикладом цього механізму AR є платформи, які показують користувачам, як виглядали райони міста кілька років тому, звертаючись до архівів Google Maps.

Розробка додатків AR: чим і чому це вигідно для різних галузей?

За винятком добре відомих випадків оснащення електронної комерції та роздрібної торгівлі інструментами AR для покращення досвіду покупок, у нас є більше прикладів того, як ви можете отримати користь від доповненої реальності у 2023 році.

Одним із прикладів успішного впровадження доповненої реальності в галузі є MicroSoft HoloLens, що дозволяє лікарям отримати детальне розуміння анатомії людини, важливої для ідентифікації пухлин, візуалізації кровотоку та проведення операцій. Доповнена реальність в охороні здоров’я також тісно переплітається з навчанням терапевтів, для яких корисно 3D-моделювання хімічних процесів і анатомії людини.

Як ми вже згадували, замість того, щоб роздавати клієнтам паперові брошури, туристичні агенції можуть створювати додатки доповненої реальності, щоб інформувати відвідувачів про історичні місця. Крім того, можна організувати тематичні зустрічі, де туристи переживуть історичні події того чи іншого місця.

По-перше, архітектори можуть оцінити, як будівлі в різних стилях виглядають у природних ландшафтах. По-друге, агенти з нерухомості можуть оптимізувати свою роботу, демонструючи потенційним інвесторам або клієнтам проекти будинків або вільних квартир.

Розробка додатків доповненої реальності не менш корисна для військових цілей. Наприклад, для кращої навігації на землі використовуються спеціальні окуляри. Технологія AR дозволяє користувачам збирати більше інформації про місцезнаходження позицій та їх оточення, що є вкрай важливим для сил оборони.

Перевагою технології є залучення студентів до навчального процесу. Доповнена реальність потенційно нудного навчального процесу може перетворитися на захоплюючий інтерактивний навчальний інструмент. Його можна використовувати як для дітей дошкільного віку, так і для точних наук серед студентів ВНЗ.

PNN Soft як надійний постачальник AR

outsourcing-development

Ми сподіваємося, що пролили світло на випадки використання AR у реальному житті. Маючи великий досвід у створенні інноваційних рішень для охорони здоров’я, освіти, краси, фінансів і банківської справи, ЗМІ та розваг, ми знаємо, які технології є особливо корисними для вашого бізнесу.

Наші кваліфіковані розробники доповненої реальності, які ніколи не припиняють досліджувати нові технологічні тенденції, навчилися долати поточні обмеження фреймворків доповненої реальності і, таким чином, готові розробляти точні та точні досвіди доповненої реальності. Якщо у вас виникли додаткові запитання про те, як створити рішення доповненої реальності, або ви хочете вдосконалити свою систему за допомогою передових інструментів AR, зв’яжіться з командою PNN Soft.