Якими характеристиками має володіти програмне забезпечення для бізнес-аналітики?

page main image

Кількість даних продовжує зростати, але інформація часто не використовується або залишається невпорядкованою. Саме програмні інструменти для бізнес-аналітики дають змогу аналізувати дані для ухвалення більш зважених управлінських рішень.  

З чим пов’язана популярність Big Data? Перш за все, із затребуваністю Інтернету речей: технологія з’єднує обладнання та інтелектуальні системи обробки даних. Штучний інтелект також використовує дані для автоматизації рутинних бізнес-процесів.  

Примітно, що у цієї історії є й інший бік: збір даних тільки заради даних неактуальний. Інформація корисна, коли з неї можна зробити значущі висновки. Основне завдання полягає в якісному зборі та обробці даних. Лідери ринку мають ресурси для збору та аналізу інформації, складання звітів за розрізненими даними, але ось компанії середнього розміру, як правило, стикаються з труднощами під час обробки. 

Чому варто задуматися про розробку програмного забезпечення для бізнес-аналітики

BI software development

BI — загальний термін, який описує програмні додатки, призначені для аналізу необроблених даних. У 1958 році Ганс Петер Лун, дослідник з IBM, придумав цей термін після дослідження зв’язку між ухваленням рішень і досягненням стратегічних цілей. 

Бізнес-аналітика працює з уже підготовленими для аналізу даними: цим і відрізняється від BI. Вона використовує статистичні та кількісні інструменти, щоб оцінювати поточну ситуацію і прогнозувати наслідки. Ось короткий список інших переваг BI:

Але пам’ятайте, що системи бізнес-аналітики схильні до витоків даних. Тому варто дізнатися у розробників, які заходи безпеки вони надають і яким інструментам безпеки надають перевагу. Надійні інструменти безпеки  — основа для усунення цього недоліку програмного забезпечення бізнес-аналітики. Замовники, зі свого боку, мають уважно стежити за тим, до яких даних система має доступ.

Як не розгубитися серед розмаїття наявних інструментів? На які характеристики слід звернути увагу для досягнення розширеної функціональності? Розглянемо особливості надійних BI-платформ у наступній частині статті. 

Сучасні системи бізнес-аналітики: 8 важливих особливостей 

8 features of BI software
  1. Безперебійний доступ до даних

Панелі бізнес-показників (Dashboards) інтегрують дані з ERP-рішень для проведення аналізу. Якщо кожна з панелей сумісна з ПК/мобільним телефоном/планшетом, ви готові працювати продуктивно. Безперебійний доступ до хмарного програмного забезпечення для бізнес-аналітики — ключ до швидкого реагування на організаційні зміни. 

      2. Подача даних у режимі реального часу

Дані старіють лише за кілька годин, тому краще використовувати інструменти, які пов’язують інформацію і вводять її в систему звітності в режимі реального часу. Якщо ж поточні інструменти призначені для «пакетної» обробки інформації, зараз саме час модернізувати ваше ПЗ.

     3. Автоматичні оновлення 

Функція підключення до безлічі баз даних і систем, таких як Facebook, Google Analytics, Oracle, Salesforce, MySQL, особливо важлива. Працюйте з файлами на Google Диску, Dropbox і самостійно плануйте дати оновлень. 

    4. Функція drag and drop editing (редагування за допомогою перетягування файлів)

Сучасні програмні додатки для бізнес-аналітики неможливо уявити без зручних інструментів перетягування файлів. Drag and drop editing дає змогу компаніям створювати візуалізовані звіти, презентації, що запам’ятовуються, та інформаційні панелі за кілька кліків. Вибирайте багатофункціональні, але прості у використанні візуальні інструменти.

    5. Планування публікацій на інформаційній панелі

Тут важливо звернути увагу на два аспекти: складання розкладів для численних дашбордів і можливість публікувати їх автоматично. Чергуйте налаштування для обміну контентом з певними працівниками або групами користувачів.

   6. Кросплатформний доступ

Більшість підприємств використовують одразу кілька операційних систем (Windows, Mac або Linux), a також поєднання застарілих та інноваційних інструментів. У цих випадках не обійтися без кросплатформного доступу до панелей бізнес-показників. 

   7. Настроювані сповіщення для користувачів

Якщо ви плануєте розробку програмного забезпечення для бізнес-аналітики, включіть налаштовувані інструменти оповіщення для різних типів користувачів у свій список побажань. Кожному підприємству необхідно надавати окремим членам команди звіти за запитом. Своєчасне інформування співробітників про проблеми, які їм необхідно терміново вирішити, дає змогу визначити пріоритетність завдань.

    8. Інструменти пошуку необхідної інформації

І останнє: інструменти пошуку контенту в таблицях, діаграмах, на дашбордах і вебсайтах. Відображення даних за кожним користувачем і за групою користувачів допоможе оптимізувати роботу з інформацією на всіх рівнях компанії. 

Ми радимо спершу протестувати безкоштовну пробну версію BI-системи, якщо є можливість. Це найкращий спосіб зрозуміти, чи відповідає платформа вашим потребам і які особливості системи необхідно поліпшити. 

Чи готові ви скористатися перевагами програмного забезпечення для бізнес-аналітики?

BI-software-development

PNN Soft розробляє програмні продукти вже 20 років, і ми постійно відточуємо навички, щоб втілювати ідеї в надійні додатки. Ми створили широкий спектр корпоративних порталів, використовуючи надійні протоколи безпеки. Наша компанія працює з безліччю галузей: від торгівлі та електронної комерції до охорони здоров’я та телекомунікації.

Ми зосереджені на досягненні розуміння потреб і цілей окремих компаній. Тому наші партнери віддають перевагу довгостроковій співпраці.

PNN Soft використовує методології Scrum, Agile і RAD для ефективної взаємодії з клієнтами, задоволення потреб замовників і досягнення більшої гнучкості. До команд Agile-експертів входять розробники програмного забезпечення, дизайнери графічного інтерфейсу, тестувальники, менеджери та технічні письменники.

Якщо Ви задумаєтеся про розробку програмного забезпечення для бізнес-аналітики, заповніть форму нижче.