Як модернізувати застаріле ПЗ і здійснити комфортний діджитал-перехід

page main image

Оскільки технології програмування швидко застарівають, сучасні підприємства змушені шукати ефективні рішення з низьким рівнем коду для модернізації ПЗ. Є три основні причини для старіння системи: зміни вимог, відсутність належної ІТ-підтримки та неможливість виконання бізнес-завдань. В умовах пандемії COVID-19 модернізація особливо актуальна, адже онлайн-платформи для освіти, охорони здоров’я та торгівлі потребують розширеної функціональності. 

Сьогодні ми детально обговоримо послідовність процесу міграції ПЗ і шляхи оптимізації цифрового переходу. Але спершу зупинимося на типах оновлення програмного забезпечення.

Як правило, застарілі системи несумісні з сучасними технологіями, вони мають недостатню продуктивність. Відсутність оновлень, а також недостатня підтримка постачальників призводять до загроз безпеці даних. 

Міграція із застарілих рішень включає в себе модернізацію застарілої системи до нової програмної платформи або апаратної інфраструктури.  

Проєкти міграції зі старих версій ПЗ діляться на 2 типи:

  1. Поетапна міграція успадкованих додатків
  2. Трансформація бізнес-рішень

Перший тип міграції дає змогу підприємствам модернізувати наявне рішення, не коригуючи функціональність. А трансформація бізнес-рішень, навпаки, сприяє розширенню функцій старої платформи і поліпшенню користувацького інтерфейсу. 

Існує дві категорії рішень другого типу:

Ми сподіваємося, що огляд типів проєктів міграції із застарілих систем допоможе вам визначитися з вибором шляху цифрового переходу. 

desktop-application-development

Недоліки застарілих систем і способи модернізації платформ

  1. Відсутність гнучкості

Сучасна система повинна швидко адаптуватися до змін. Рішення з низьким кодом дають змогу компаніям використовувати сучасну архітектуру додатків, розроблену за допомогою мікросервісів. Виберіть платформу з численними автономними сервісами та додатками, які ви зможете комбінувати та видозмінювати. 

  1. Труднощі масштабування

У міру зростання застарілі додатки перестають відповідати вимогам до продуктивності. Варто вибрати платформу з низьким кодом, яка дає змогу розгортати нове рішення з високим рівнем доступності та відмовостійкості. Хмарна архітектура запобігає проблемам із продуктивністю.

  1. Недостатній контроль якості

Якщо ви прагнете до підвищення зручності платформи, зосередьтеся на систематичному відстеженні та усуненні недоліків системи. Low-code платформа, що складається з автоматизованих інструментів якості, тестування та продуктивності, допоможе оперативно контролювати стан рішення під час розробки.

Software development
  1. Незручний інтерфейс

Почніть з аналізу бізнес-контексту та поведінки користувачів, щоб усунути наявні прогалини. Ви також можете додати нові функції платформи, такі як мобільний або діалоговий інтерфейс. Безпосередньо беріть участь у процесі проєктування системи: це особливо важливо для забезпечення ефективної та персоналізованої взаємодії з користувачами. 

Як здійснити міграцію та перенесення інформації із застарілих систем?

Steps of data migration
  1. Визначте формат, місце розташування та рівень вразливості даних

Почніть з ухвалення рішення про поточний та майбутній формат, який ви отримаєте після міграції. Дотримуйтесь усіх заходів безпеки під час переміщення конфіденційної інформації.

  1. Складіть план перенесення даних

Це допоможе вам дотримуватися правильного стратегічного напряму на кожному з етапів проєкту.

  1. Розгляньте фінансові та технічні вимоги, терміни

Але приготуйтеся оцінювати реалістично. Ретельно опрацюйте кожен аспект — від тестування до фінального налаштування. Майте на увазі, що вам може знадобитися допомога розробників і менеджерів. Враховуйте цей момент під час планування.

  1. Створіть резервну копію даних

Ми також пропонуємо скласти звіт про оцінку ризиків та інвентаризацію ваших активів. Це допоможе убезпечити дані в разі виникнення проблем із дотриманням нормативних вимог.

  1. Перевіряйте систему після кожного етапу міграції

Перевірте мінімальний час простою та цілісність даних, щоб переконатися, що ваш додаток працює успішно.

  1. Дотримуйтесь плану перенесення даних

Продовжуйте проводити регулярні перевірки та дотримуватися основної стратегії.

У нас достатньо досвіду для розробки та модернізації надійних ІТ-рішень для бізнесу

hore-development-team

PNN Soft створює програмні продукти вже понад 20 років, ми невпинно вдосконалюємо майстерність задля втілення ідей у надійні додатки. Ми реалізували широкий спектр проєктів, заснованих на поетапних міграціях із застарілих систем та ініціативах із трансформації бізнесу. У цих процесах особлива увага приділяється безпеці.

Ми націлені на глибоке розуміння потреб і завдань компаній-партнерів, тому наші клієнти віддають перевагу довгостроковій співпраці.

PNN Soft використовує методології Agile, Scrum і RAD для ефективної взаємодії з клієнтами, задоволення очікувань замовників і досягнення більшої гнучкості. До наших груп експертів Agile входять розробники програмного забезпечення, дизайнери графічного інтерфейсу, тестувальники, технічні копірайтери та менеджери.

Якщо Ви потребуєте послуг міграції із застарілих систем, зв’яжіться з нами, заповнивши форму нижче.