Рішення для розробки Marketplace для онлайн-бізнесу

page main image

За часів сучасності, що швидко розвивається, виникають нові вимоги до створення нових рішень. Світовий ринок електронної комерції впроваджує нові інструменти, що сприяють підвищенню ефективності та надійності. Сьогодні розвиток платформи розширюється як послуга. Ринки співпрацюють з великими компаніями, і невеликими магазинами. У цій статті ми поговоримо про маркетплейс платформи та розглянемо їхні особливості.

Що таке онлайн-ринки?

Маркетплейс — це онлайн-платформа, на якій представлені товари/послуги різних підприємців. Розглянемо наступний приклад. Продавцем може виступати онлайн-магазин або магазин, що має фізичну точку продажу. Платформа має низку переваг для продавців, які розмістили там свою продукцію. Торговий майданчик об’єднує продавців і покупців в одному місці.

Створення таких електронних торговельних платформ вимагає великих зусиль, інвестицій та чіткого маркетингового плану. Але торговельний майданчик — це найкраще рішення для більшості бізнесменів, оскільки він надає кілька можливостей і переваг на початку бізнесу, про які ми згадаємо нижче. 

Здебільшого торгові майданчики не формують замовлення і не доставляють товар покупцеві. Вони відповідають за підтримку маркетингових питань і забезпечення трафіку. Юзабіліті та аналітика також входять до сфери їхньої відповідальності. Як правило, вони полегшують пошук товарів і послуг, а також сприяють збільшенню продажів. Рішення для маркетплейса одночасно покривають десятки потреб продавців і споживачів одночасно. У споживача є можливість порівняти пропозиції, прочитати відгуки та замовити найвигідніший варіант з доставкою додому або в пункт самовивозу. У продавця, платформа, яка буде виводити товар у топ видачі за рахунок свого рейтингу, підказки SEO та контроль продажів товарів.

Оскільки маркетплейс платформа виступає посередником, її завдання захистити інтереси обох сторін. Адміністрація платформи залишає за собою право банити нечесних користувачів. 

create a marketplace website

Як створити бізнес-платформу онлайн

Розробка бізнес-платформи онлайн – це багаторівневий процес, в якому важко виділити один ключовий елемент. Не менш важливо скласти бізнес вимоги і технічні вимоги до проекту. Таким чином, потреби проекту повинні покриватися доказом концепції розробки програмного забезпечення. Про це PNN Soft писала в блозі раніше. Як ІТ-фахівці, ми хочемо привернути нашу увагу до технічних проблем побудови онлайн-бізнесу через запуск платформи Marketplace.

Бізнес і технічний аналіз проекту пов’язані. Тому розвиток маркетплейсу включатиме послуги бізнес-аналізу. Тут аналізується проект і визначаються потреби замовника. Працюючи з замовником, бізнес-аналітик визначить обсяг завдань і робочі процеси. Створення технічних вимог передбачає перегляд функціональних можливостей платформи, що дозволяє визначити технічні характеристики та інструменти для реалізації продукту. Скоріше, коли всі бізнес-цілі та технічні аспекти зрозумілі обом сторонам, цей етап завершується.

Розробка торгової площадки на замовлення

PNN Soft – досвідчений розробник, і ми готові надати спеціалістів, які проконсультують та допоможуть знайти найкращий спосіб створення сайту для бізнесу. Нижче ми пропонуємо вам загальні характеристики, які варто враховувати при замовленні розробки торгової онлайн-платформи.

Більше проблем, на які слід звернути увагу

Першочергове завдання, яке потрібно зробити для створення платформи ринку, – це дослідження. Визначте конкурентів і вивчіть їхні пропозиції, спробуйте використати їх, щоб знайти слабкі сторони і, нарешті, проведіть дослідження ринку. Ретельний аналіз є ключем до визначення маркетингової стратегії, дизайну продукту, ролей користувачів і комплексної пропозиції. Створюючи рішення з нуля, варто звернутися до фахівців, які допоможуть створити та зареєструвати доменне ім’я, а також підібрати веб-хостинг. Веб-хостинг — це служба, яка зберігає веб-сайти або веб-додатки, що полегшує доступ до них. Його постачальники обслуговують, налаштовують і запускають фізичні сервери, які можна орендувати для зберігання файлів

Фахівці ІТ-компанії можуть порекомендувати та впровадити ефективні технології для реалізації ідей. PNN Soft створить спеціальне рішення для ринку з основними функціями та запровадить адаптивний дизайн. Подальше планування та обговорення проекту включатиме рішення щодо створення додаткових функцій у вашому проекті, якщо це необхідно. Особливу увагу приділіть безпеці. Верифікація користувача, подвійна автентифікація, захист платіжних даних (SSL-сертифікат) – усі ці нюанси істотні.

Подбайте про впровадження CMS. Система управління контентом позбавить вас від непотрібних проблем у продажах і автоматизує ваш бізнес, а також додасть деякі нові питання. CMS дозволяє створювати, змінювати, додавати контент для вашого сайту. Він має працювати належним чином із сотнями магазинів, підключених до вашого ринку. Побудова ринку – це складне завдання. Щоб залишатися конкурентоспроможними, вам може знадобитися створити мобільний додаток або оновити веб-сайт для мобільних пристроїв.

marketplace development

Створіть маркетплейс разом з нами

PNN Tech завжди рада допомогти вам проконсультуватися щодо проблем і останніх розробок проекту. Як досвідчена компанія з розробки програмного забезпечення, ми слідкуємо за останніми галузевими тенденціями, створюючи індивідуальні рішення. Наші цифрові рішення приносять компаніям позитивні відгуки від пошукових систем, високі коефіцієнти конверсії та велику кількість задоволених кінцевих користувачів. Якщо ви хочете створити маркетплейс, зв’яжіться з нами, щоб обговорити питання більш детально.