Як знайти надійну аутсорсингову компанію та почати з нею співпрацю?

page main image

В умовах карантину безліч великих компаній прагнуть digital-трансформації. Тому пошук програмних рішень та досвідчених розробників зараз актуальний, як ніколи. Однак через перенасиченість ІТ-ринку та розмаїття інформаційних рішень завдання ускладнюється. З чого ж варто почати?

Давайте спершу розглянемо географію аутсорсингу у 2020 році. Якщо ви хочете отримувати рентабельні послуги без втрати якості, зверніть увагу на постачальників зі Східної Європи. За статистикою, понад мільйон технічних фахівців з України та Польщі надають якісні ІТ-рішення різним сферам бізнесу. Така кількість експертів — результат високого рівня освіти в галузі STEM та інформатики. Наприклад, Україна може похвалитися однією з найбільших у Європі часткою випускників комп’ютерних наук і STEM. Україна, Польща, Румунія вирізняються високим рівнем впровадження цифрових технологій. І це особливо важливо для віддаленої співпраці з компаніями з розробки додатків.

Уявімо, що конкретну країну обрано. Якими мають бути подальші дії? Якщо ви націлені на довгострокову співпрацю з розробниками, найпростіше почати пошуки з Google. Але пам’ятайте, що запити мають бути лаконічними та ємними. Намагайтеся сконцентруватися на меті пошуку та виключити всі повторювані фрази. 

Перш ніж досліджувати вебсайти в пошуках бажаних кандидатів, подумайте, хто вам потрібен, фрілансери чи позаштатна команда розробників. Хоча робота з фрилансерами обійдеться значно дешевше, налагодити комунікацію в цьому випадку буде складніше. Іноді фрілансерам не вистачає згуртованості та цілеспрямованості, яку демонструють у роботі досвідчені команди веброзробників. Зверніть увагу на компанії, що пропонують ІТ-послуги повного циклу: підтримку під час співпраці та повноцінне консультування після розробки продукту. 

Full-stack-software development-experts

Де шукати найкращих аутсорсингових постачальників розробки ПЗ?

Якщо вашій компанії бракує ІТ-фахівців, ви хочете найняти фрілансерів або скористатися аутсорсинговими послугами, послугами, зверніть увагу на кілька платформ:

  1. Linkedin. Сервіс чудово підходить для складання списку найбільш підходящих команд розробників. Ви можете обирати компанії залежно від місця розташування, досвіду співробітників, кількості працівників тощо.
  2. UpWork. Ідеальний інструмент, коли потрібно знайти досвідчених розробників-фрілансерів. Платформа також контролює адміністративні аспекти спільної роботи, що дозволяє клієнтам зосередитися безпосередньо на робочому процесі.
  3. Toptal. Платформа була створена спеціально, щоб допомогти замовникам і виконавцям якісно комунікувати протягом усього проєкту. Тут ви можете знайти програмістів-фрілансерів, проєктних менеджерів, фінансових фахівців, які пройшли суворий відбір. 
  4. B2B-портали. Якщо необхідно зібрати більше інформації про конкретних експертів із розроблення програмного забезпечення, виберіть цей варіант.

Якщо ж пошук не дає бажаних результатів, скористайтеся соцмережами та тематичними форумами. Багато спільнот на Facebook, наприклад, присвячені питанням співпраці між замовниками та розробниками. Ті, хто стикався з подібною ситуацією, дадуть вам пораду, як знайти ідеальну команду. Спробуйте дізнатися більше на тематичних форумах. Завдяки ключовим словам пошук не займе багато часу.

Після дослідження різних джерел вас напевно зацікавить одразу кілька кандидатів. Щоб побачити ширшу картину, ознайомтеся з попередніми проєктами постачальників. Вивчіть відгуки клієнтів, перш ніж приймати остаточне рішення.

Outsourcing-software-development-providers

Чи потрібно говорити про те, що неякісні вебсайти видають недосвідчених розробників? Орієнтуйтеся на максимально інформативні сайти з сучасним дизайном і великим портфоліо. Крім цього, надійний розробник має відповідати світовим стандартам безпеки, а саме ISO, PCI, HIPAA. Не менш важливими є досвід в управлінні проєктами, комунікативні навички та використання методології Agile. Останнє свідчить про те, що команді буде значно простіше розуміти потреби замовника та послідовно покращувати якість платформи.

Якщо ІТ-фахівці мають достатній досвід у створенні програмного забезпечення для вашої галузі, це ще один ключ до плідної взаємодії. А ось з агентствами, які не виводять вебпродукти в магазини, краще не працювати.

Як бачите, перед початком співпраці варто взяти до уваги кілька критеріїв. Озброївшись нашими порадами, виберіть до 5 потенційних партнерів, зберіть інформацію з різних джерел і приступайте до комунікації. Про остаточний цінник на послуги ви зможете домовитися після формування концепції вебпродукту.

Як почати співпрацю з аутсорсинговими компаніями з розробки програмного забезпечення?

Reliable-european-developer

Які кроки необхідно зробити, щоб співпраця була ефективною? Ось короткий перелік дій: 

Щойно виконаєте підготовчі етапи, сміливо переходьте до перемовин із командою та наступних кроків:

Hire-software-providers
  1. Вивчення концепції продукту та діагностика слабких сторін. Коли клієнт ділиться концепцією сервісу, команда розробників аналізує інформацію, виявляє потенційні проблеми, розмірковуючи над способами вирішення можливих проблем.
  2. Розгляд ефективних рішень, що відповідають потребам бізнесу. Фахівці пропонують певну архітектуру майбутнього продукту, всі зацікавлені сторони обговорюють, як її реалізувати.
  3. Аналіз масштабів проєкту та визначення пріоритетів. Розробники вебдодатків і менеджери з продуктів намагаються знайти найкращий спосіб розподілу ресурсів. Якщо замовник правильно оцінить масштаб робіт, це допоможе партнерам продумати етапи виконання проєкту.
  4. Створення дорожньої карти проєкту. Графічне оформлення цілей і бажаних результатів допоможе розробникам виконувати завдання в хронологічному порядку.
  5. Обговорення вартості та термінів співпраці, складання відповідної документації. 

Безумовно, кожному замовнику хочеться наповнити продукт новітніми технологіями та функціями. Стежити за ІТ-індустрією просто необхідно у 2020 році. Намагайтеся відстежувати технологічні розробки, періодично вивчати найкращі ІТ-галузі для інвестицій, такі як штучний інтелект і машинне навчання, роботизована автоматизація процесів, периферійні обчислення, віртуальна реальність та доповнена реальність. 

Повний цикл послуг із розробки програмного забезпечення від PNN Soft

reliable-it-team

PNN Soft надає клієнтам найкращі аутсорсингові послуги з розробки ПЗ. Компанія має 20-річний досвід створення високоефективних рішень, але ми постійно вдосконалюємо навички для створення передових технологій.

Ми розробили понад 1000 ефективних і стабільних вебпродуктів для різних галузей, включно з мобільними та десктопними додатками. Наші команди націлені шукати інноваційні рішення, що відповідають індивідуальним потребам клієнтів. Ось чому ми знаємо, які технології принесуть успіх вашому бізнесу.

PNN Soft повною мірою використовує методології Scrum та Agile для забезпечення постійного зв’язку з клієнтами та побудови гнучкого виробничого процесу. Досвідчені Agile-команди складаються з розробників програмного забезпечення, тестувальників, дизайнерів графічного інтерфейсу, технічних письменників і менеджерів.

Плануєте довгострокову співпрацю з розробником ПЗ у Східній Європі? Зробіть перший крок, заповнивши форму нижче.