Що таке PWA (Progressive Web App) і як їх застосувати в бізнесі

page main image

Ера нативних програм, яка процвітала завдяки доступності смартфонів, продовжує заохочувати компанії створювати рішення для Android/iOS. Однак часто підтримка такого типу програми може коштувати дорого, особливо для підприємств, що починають працювати. Альтернатива нативному додатку – PWA. Це дозволяє компаніям поєднувати переваги нативних програм із веб-технологіями. У цій публікації ми зупинимося на тому, що таке PWA, і на способах повного використання технологій саме для вашої сфери бізнесу.

Уважно подивіться на значення PWA

Слід зазначити, що не всі веб-програми є PWA. Простіше кажучи, рішення надає користувачам критичні власні функції, такі як доступ до програми в автономному режимі, push-сповіщення та встановлення програми на головному екрані мобільного телефону. Базовий прогресивний веб-додаток містить зашифровані протоколи HTTP, файл маніфесту, один або кілька сервісних працівників і функцію швидкого завантаження. Навіть при низькій якості Інтернету енергоефективні програми працюють через Bluetooth. Таким чином, вони відкривають максимум можливостей для Інтернету речей, машинного навчання та інших передових технологій.

Які переваги прогресивної веб-програми?

Якщо обмежитися однією пропозицією, перевагою PWA є простіша розробка та розгортання. Прогресивні веб-програми усувають ризики фальсифікації вмісту, стеження та порушення безпеки. У той же час, технологія може бути хорошою інвестицією, яка працює на різних пристроях і підлаштовується під різні розміри екрану. Завдяки тому, що PWA містить лише одну єдину базу, це призводить до швидшого розгортання та оновлення. Крім того, це може заощадити кошти на початку процесу розробки. Користується попитом розробка прогресивних веб-додатків на замовлення. Замовник отримує рішення, яке має високу сумісність з різними пристроями та екранами в одному проекті.

Переваги прогресивних веб-додатків для користувачів:

Приклади прогресивних веб-додатків

Progressive Web Apps optimization

Тепер, усвідомлюючи значення прогресивних веб-додатків, давайте коротко розглянемо кілька історій успіху впровадження технології в різних секторах бізнесу. Сподіваємось, ви надихнетеся відомими прикладами прогресивних веб-додатків. Вони демонструють універсальність корпусів PWA, оскільки вони задовольняють різні галузі та потреби користувачів, забезпечуючи послідовну та привабливу взаємодію з користувачем.

AliExpress. Мета: розширити аудиторію. Результат впровадження PWA: більше 104% зростання конверсії для нових відвідувачів. При цьому в середньому кількість переглядів сторінок була вдвічі більшою.

Forbes. Мета: посилити мобільну присутність. Результат впровадження PWA: отримання на 43 відсотки більше сеансів на відвідувача, підвищення рівня залученості користувачів і збільшення життєздатності додатка на 20 відсотків.

Twitter Lite. Мета: зменшити обсяг даних і отримати більш чутливий інтерфейс користувача. Результат впровадження PWA: якість продуктивності рідної програми з менш ніж 4 відсотками загального простору для зберігання.

Lancome. Мета: підвищити коефіцієнт мобільної конверсії та заохотити відвідувачів завантажити нативну програму. Результат впровадження PWA: збільшення коефіцієнта конверсії на 17 відсотків. Крім того, кількість мобільних сесій зросла більш ніж на 50 відсотків.

Як ми розробляємо PWA в PNN Soft: основні принципи

hire a dedicated development team
  1. Безперебійне виконання дій. Ми прагнемо визначити пріоритетність вашого заклику до дії, щоб рішення були зручними та інтуїтивно зрозумілими. Тому одна з перших взаємодій включає визначення ваших головних бізнес-цілей цифровізації.
  2. Підкреслюючи переваги взаємодії з користувачем, уникаючи відволікань. Ми використовуємо оптимальне поєднання функцій офлайн/онлайн і push-сповіщень без шкоди для оперативності взаємодії з користувачем.
  3. Зменшення тертя і забезпечення безпеки платформи. Ми пропонуємо компаніям низку інструментів для зменшення конфлікту: реєстрація одним дотиком, автозаповнення, автоматичний вхід та інтегровані веб-платежі. На кожному етапі розробки надійна безпека вразливих даних є пріоритетом.

Компанія PNN Soft має більш ніж 20-річний досвід створення програмних продуктів. Ми також створили PWA для різних галузей бізнесу, від електронної комерції та роздрібної торгівлі до фінансів і банківської справи, охорони здоров’я та гостинності. Підтримувані сучасними браузерами, прогресивні веб-програми містили найсучасніші функції, безперебійну роботу та покращений досвід користувача. Якщо ви плануєте скористатися перевагами рішення PWA, зв’яжіться з нами, заповнивши форму нижче. Ми уважно розглянемо ваш запит, орієнтуючись на потреби вашої компанії, коротко- та довгострокові цілі.

Якщо у вас залишилися питання, що таке технологія PWA, прочитайте наші статті, щоб розібратися в темі глибше.deeper.