Розробка системи автоматичного заповнення вебформ на основі користувацького шаблону, що конфігурується

page main image

Огляд Компоненту заповнення Вебформ

Автоматизоване заповнення Вебформ на базі користувацького шаблону. Прикладами застосування можуть бути: заповнення форм пошукових систем, заповнення онлайн-анкет служб зайнятості, будь-які інші завдання, що вимагають заповнення однотипних форм різних інтернет-сервісів.  

Цільова серверна платформа:  Windows 2003 Server, IIS 6.0 і вище.
Серверний фреймворк:ASP.Net 2.0.
Бази даних:SQL-сервер, Access, MySQL, XML-файли.
Доступ до даних:ADO.Net, XML parsers.

Особливості бізнес-логіки:

Що таке HTTP Request Automation Service (Сервіс Автоматизації HTTP-запиту)?

HTTP-RAS — це daemon-додаток, здатний взаємодіяти з інтернет-серверами за допомогою широко використовуваного протоколу HTTP 1.0/1.1. Ця служба використовує будь-яке встановлене підключення до Інтернету, доступне в операційній системі. HTTP-RAS є додатком, керованим сценарієм, і надає простий інтерфейс для керування, обробки та виконання сценаріїв комунікації.  

Що таке комунікаційний сценарій?

Комунікаційний сценарій — це точний опис ресурсів (з визначеним URL), які повинні бути запитані, з усіма параметрами, які повинні передаватися при кожному запиті. Він також містить додаткову інформацію, таку як HTTP-метод, HTTP-реферер і терміни виконання сценарію. Комунікаційний сценарій може містити запити з більш ніж одного ресурсу. У цьому разі запити подаються один за одним у порядку, зазначеному в сценарії.  

Чому сценарії?

Сценарій – орієнтована архітектура забезпечує максимально можливу гнучкість при налаштуванні та використанні нашого сервісу. Комунікаційні сценарії кодуються у форматі XML і можуть бути легко створені та змінені з урахуванням потреб конкретного застосунку. Це може бути особливо корисно у вкрай нестабільному середовищі Інтернет, за відсутності контролю над серверами, і вони, як правило, часто змінюють розташування ресурсів та/або набір необхідних параметрів.

Як це працює?

Ви можете запустити завдання цієї служби за допомогою інтерфейсу, що надається HTTP-RAS. Завдання містить усі сценарії комунікацій, які надає адміністратор. HTTP-RAS має неблокувальний інтерфейс, тобто комунікаційний застосунок може продовжувати працювати, у той час як HTTP-RAS піклується про запит ресурсів з віддалених серверів. Асинхронний характер HTTP-RAS інтерфейс викликів може мати вирішальне значення, коли завдання запускаються зі скрипта на Інтернет-сервері, оскільки сценарії, як правило, мають обмежений термін очікування. Протокол виконання завдання зберігається на диску (якщо необхідно). Протокол виконання завдання зберігаються в XML-форматі і містить інформацію про запити, відповіді, отримані з віддаленого сервера, а також різні відомості про стан завдання. Додаток також може діставати детальну інформацію про статус останніх завдань, які виконуються (або виконувалися) з постійного сховища підтримуваного HTTP-RAS.

Бувши розробленим для середовища з багатьма потоками, HTTP-RAS може обробляти кілька завдань одночасно, в той час як кількість завдань, що виконуються одночасно, обмежена пропускною спроможністю Інтернет-з’єднання.

Надійність

HTTP-RAS розроблено з урахуванням невизначеної природи та вразливості інтернет-зв’язку. Як правило, Ви навіть не впевнені, чи працює віддалений сервер у цей момент. HTTP-RAS піклується про можливі помилки та винятки під час HTTP-сесії з віддаленим сервером і зупиняє сценарій правильно в разі невиправної помилки. Окрім того, сервіс забезпечує надійний механізм забезпечення виконання тайм-ауту для кожного запиту в сценарії. Якщо віддалений сервер не відповідає вчасно або з’єднання з віддаленим сервером закрито, HTTP-RAS продовжує обробку сценарію.