1. Головна
  2. Компанія
  3. Блог
  4. Розробка системи автомати...

Розробка системи автоматичного заповнення вебформ на основі користувацького шаблону, що конфігурується

page main image

Огляд Компоненту заповнення Вебформ

Автоматизоване заповнення Вебформ на базі користувацького шаблону. Прикладами застосування можуть бути: заповнення форм пошукових систем, заповнення онлайн-анкет служб зайнятості, будь-які інші завдання, що вимагають заповнення однотипних форм різних інтернет-сервісів.  

Цільова серверна платформа:  Windows 2003 Server, IIS 6.0 і вище.
Серверний фреймворк:ASP.Net 2.0.
Бази даних:SQL-сервер, Access, MySQL, XML-файли.
Доступ до даних:ADO.Net, XML parsers.

Особливості бізнес-логіки:

Що таке HTTP Request Automation Service (Сервіс Автоматизації HTTP-запиту)?

HTTP-RAS — це daemon-додаток, здатний взаємодіяти з інтернет-серверами за допомогою широко використовуваного протоколу HTTP 1.0/1.1. Ця служба використовує будь-яке встановлене підключення до Інтернету, доступне в операційній системі. HTTP-RAS є додатком, керованим сценарієм, і надає простий інтерфейс для керування, обробки та виконання сценаріїв комунікації.  

Що таке комунікаційний сценарій?

Комунікаційний сценарій — це точний опис ресурсів (з визначеним URL), які повинні бути запитані, з усіма параметрами, які повинні передаватися при кожному запиті. Він також містить додаткову інформацію, таку як HTTP-метод, HTTP-реферер і терміни виконання сценарію. Комунікаційний сценарій може містити запити з більш ніж одного ресурсу. У цьому разі запити подаються один за одним у порядку, зазначеному в сценарії.  

Чому сценарії?

Сценарій – орієнтована архітектура забезпечує максимально можливу гнучкість при налаштуванні та використанні нашого сервісу. Комунікаційні сценарії кодуються у форматі XML і можуть бути легко створені та змінені з урахуванням потреб конкретного застосунку. Це може бути особливо корисно у вкрай нестабільному середовищі Інтернет, за відсутності контролю над серверами, і вони, як правило, часто змінюють розташування ресурсів та/або набір необхідних параметрів.

Як це працює?

Ви можете запустити завдання цієї служби за допомогою інтерфейсу, що надається HTTP-RAS. Завдання містить усі сценарії комунікацій, які надає адміністратор. HTTP-RAS має неблокувальний інтерфейс, тобто комунікаційний застосунок може продовжувати працювати, у той час як HTTP-RAS піклується про запит ресурсів з віддалених серверів. Асинхронний характер HTTP-RAS інтерфейс викликів може мати вирішальне значення, коли завдання запускаються зі скрипта на Інтернет-сервері, оскільки сценарії, як правило, мають обмежений термін очікування. Протокол виконання завдання зберігається на диску (якщо необхідно). Протокол виконання завдання зберігаються в XML-форматі і містить інформацію про запити, відповіді, отримані з віддаленого сервера, а також різні відомості про стан завдання. Додаток також може діставати детальну інформацію про статус останніх завдань, які виконуються (або виконувалися) з постійного сховища підтримуваного HTTP-RAS.

Бувши розробленим для середовища з багатьма потоками, HTTP-RAS може обробляти кілька завдань одночасно, в той час як кількість завдань, що виконуються одночасно, обмежена пропускною спроможністю Інтернет-з’єднання.

Надійність

HTTP-RAS розроблено з урахуванням невизначеної природи та вразливості інтернет-зв’язку. Як правило, Ви навіть не впевнені, чи працює віддалений сервер у цей момент. HTTP-RAS піклується про можливі помилки та винятки під час HTTP-сесії з віддаленим сервером і зупиняє сценарій правильно в разі невиправної помилки. Окрім того, сервіс забезпечує надійний механізм забезпечення виконання тайм-ауту для кожного запиту в сценарії. Якщо віддалений сервер не відповідає вчасно або з’єднання з віддаленим сервером закрито, HTTP-RAS продовжує обробку сценарію.