1. Головна
  2. Компанія
  3. Блог
  4. React у дії: реальні прик...

React у дії: реальні приклади використання популярної бібліотеки JavaScript

page main image

Бізнеси потребують програм, які можуть оброблювати великий обсяг трафіку, але при цьому залишаються масштабними та адаптивними. Для клієнтів адаптивність інтерфейсу є не менш важливою: статистика показує, що час завантаження контенту програми повинен бути не менше 3 секунд, щоб програма сприймалась комфортно споживачем. React framework може надати вам безліч бібліотек та інструментів для створення масштабованого, адаптивного рішення з разючою продуктивністю. Попит на веброзробку з React за останні кілька років помітно збільшився.

У цій статті ми обговорюємо основні переваги React і ділимося прикладами найпопулярніших додатків на його основі.

React – один з найпопулярніших фреймворків на основі JavaScript

Що робить розробку програмного забезпечення react.js такою ефективною та універсальною? Висвітлімо це питання докладніше.

Основним концептуальним компонентом фреймворку є віртуальний DOM (Virtual Document Object Model), який використовується для підвищення продуктивності програми за допомогою інструменту DOM (Document Object Model) у пам’яті. Перша і не остання перевага ReactJS – висока швидкість оновлення та завантаження DOM. React виконує оновлення DOM та вносить мінімальні зміни до реального коду.

Чому обирають React? По-перше, він застосовує одну мову на стороні мобільного пристрою/клієнта/сервера, що призводить до підвищення продуктивності. По-друге, бібліотека має підтримує UI-код та зручні шаблони. Зрештою, фреймворк відрізняється своїм легким API, що корисно, якщо у вас терміновий проєкт. Рішення ReactJS полегшують розробникам роботу з компонентами та допомагають дотримуватись одного стилю.

Крім того, React не включає безліч додаткових атрибутів HTML. Відсутність атрибутів HTML забезпечує краще читання коду. У наступному розділі ми детальніше розглянемо інші переваги React.

Які основні переваги React.js? Докладний огляд

Висока сумісність та гнучкість

React заснований на одній технології, що робить фреймворк багаторазовим. Це пов’язано з тим, що React спочатку замислювався як бібліотека, що охоплює широкий спектр компонентів, від міток та кнопок до складних інтерактивних рішень.

Синтаксис JSX міститься безпосередньо у коді JavaScript

Як і Virtual DOM, JSX (розширення синтаксису) сприяє підвищенню швидкості роботи, зберігаючи при цьому код акуратним. Ще одна з переваг React JS – можливість використання інших бібліотек та фреймворків із JSX.

Компоненти та синтаксис

Ми можемо довго говорити про компоненти React; це велика та технічна тема, яка розкриває переваги ReactJS. Компоненти React реалізують метод рендерингу, який приймає вхідні дані та повертає те, що потрібно відобразити. React містить компоненти класу, методи життєвого циклу, властивості та стани. Крім того, React охоплює функціональні компоненти — прості функції JavaScript.

React Hooks

React Hooks дозволяє програмістам додавати стан та інші функції до компонентів рішень. Ця функція полегшує встановлення логіки станів серед різних компонентів системи та допомагає групувати порівнянну логіку в один елемент. Крім того, вона дозволяє передавати дані між тими елементами, які не мають класів або властивостей.

Що можна створити за допомогою React: реальні приклади покращення популярних рішень

FacebookInstagram
React приносить користь додатку Facebook кількома способами. Фреймворк дозволяє розподілити програму на керовані компоненти, тому програмісти можуть оновлювати конкретний елемент, не порушуючи роботу інших компонентів. Крім того, React сприяє більш плавному та інтерактивному інтерфейсу користувача без втрати швидкості роботи.Instagram вирішив застосувати React для плавної інтеграції API у рішення. Користувачі можуть легко переглядати розташування в програмі, а потім миттєво отримувати локації Google Maps. React також використовується для функцій тегування, дозволяючи користувачам швидко знаходити локації, облікові записи та теми повідомлень. Функції React вивели досвід користувача на новий рівень, зробивши його більш адаптивним і цікавим.
WhatsApp WebAirbnb
Для чого React використовується у WhatsApp Web? В першу чергу для синхронізації між веб-додатком та мобільним додатком. Фреймворк також надає функції відображення статусу «в мережі» для користувачів; статусу «доставлено» та «прочитано» для повідомлень. Аналогічно React дозволяє застосунку надсилати повідомлення про дзвінки, повідомлення і т.д.React JS використовується системою Airbnb для отримання найбільш релевантних результатів пошуків. Фреймворк також економить час программістів Airbnb, надаючи їм повторно використовуваний набір елементів інтерфейсу користувача. Не менш важливо, що React забезпечує узгодженість інтерфейсу користувача: зміни одного компонента призводять до оновлень, які узгоджені у всіх прикладах його використання на вебсайті.
NetflixYahoo!Mail
Функціональність React.js має важливе значення для платформи Netflix, яка відома плавною потоковою передачею та визначною продуктивністю. Крім того, модульність React.js дозволяє розробникам застосовувати повторно використовувані компоненти і, відповідно, доставляти оперативні оновлення, що не менш важливо для динамічного та швидкого Netflix.Різноманітні операції в Yahoo!Mail керуються React. Фреймворк забезпечує роботу основних функцій: сортування, написання електронних листів та виявлення спаму з витонченістю та гнучкістю. Yahoo!Mail також потребує оновлення за допомогою React, щоб залишатися актуальним у динамічному ІТ-середовищі.

Скільки веб-сайтів використовують React? За статистикою, понад 14 мільйонів. Однак навіть кілька прикладів інтеграції React із популярними програмами яскраво ілюструють потенціал фреймворку.

PNN Soft — надійний партнер із досвідченими експертами React

Хто використовує React? Широке коло лідерів ринку та перспективних компаній. Якщо ваша мета – модернізувати свій веб-сайт та отримати більш інтерактивний інтерфейс без шкоди для продуктивності, зверніться до розробників PNN Soft.