Особливості та переваги гібридних додатків для Android та iOS

page main image

За прогнозами Statista, до 2022 року мобільні додатки подолають поріг у 258 мільярдів. Одна з провідних тенденцій розробки мобільних застосунків, що забезпечує кросплатформену функціональність — гібридні додатки — залишається помітною та актуальною в сучасному ІТ-контексті. Гібридні додатки використовують популярні технологічні платформи та мови (JavaScript, CSS, Swift, HTML5), а також містять легкі нативні контейнери додатків. Відповідно, гібридні додатки можуть досягати нативної продуктивності за допомогою сучасних фреймворків. Гібридні додатки працюють швидко і безперебійно (навіть в автономному режимі) і мають адаптивний дизайн, незважаючи на їхнє вебпоходження.

Примітно також, що 74% топових роздрібних застосунків, що дають змогу компаніям залучати більшу клієнтську базу в Америці — гібридні (Amazon, Nike, Walmart).

Оскільки для гібридних застосунків потрібна єдина кодова база, це скорочує тривалість розробки, а також її вартість. Ось найбільш яскраві приклади гібридних рішень, які ми всі регулярно використовуємо:

Gmail — найпопулярніший поштовий клієнт, заснований на AJAX, JavaScript, Vue.js і jQuery в зовнішньому інтерфейсі.

Twitter — прогресивний вебдодаток, який відмінно працює навіть за поганого інтернет-з’єднання, що допомагає забезпечити безперебійну роботу користувацького інтерфейсу.

Instagram — гібридний додаток, орієнтований на роботу із зображеннями, створений на основі React Native.

Uber — рішення, що використовує вебфреймворк React UI, який дає змогу мобільним додаткам Uber працювати на m.uber.com.

Незважаючи на відносно низьку швидкість перших гібридних застосунків, застосування передових фреймворків та інноваційних технологій скоротило розрив між нативною та гібридною продуктивністю. Саме час докладніше зупинитися на ефективних фреймворках, що дають змогу користувачам створювати рішення з нуля. Таким чином розробники можуть написати код один раз, щоб повторно використовувати його на різних мобільних пристроях.

П’ять найкращих фреймворків для гібридних додатків 

Hybrid apps

Рішення від творців Facebook надає розробникам можливість перетворення своїх кодових баз на нативний код. Оскільки повторне використання коду працює тільки на мобільних платформах, вебрішення потребують невеликих модифікацій для перенесення на мобільні пристрої. Microsoft, Uber і Facebook входять до числа лідерів ринку, які раніше використовували React Native.

На відміну від попереднього варіанта, Ionic адаптує традиційний вебпідхід для створення гібридних платформ. Це один із найпопулярніших фреймворків такого роду: вебкод вбудовується у вебпредставлення, яке, зі свого боку, взаємодіє з відкритими нативними API через різні плагіни. Ionic містить інтерфейсні бібліотеки стандартних блоків, кілька компонентів користувацького інтерфейсу та інші елементи.

Механізм роботи одного з найбільш перевірених часом фреймворків простий: розробники можуть запускати SPA (односторінковий застосунок) за допомогою вбудованого мобільного веббраузера. У результаті користувачі можуть створювати нативні застосунки для Android і iOS, отримуючи доступ до можливостей основних пристроїв (статус мережі, дані, датчики тощо).

Рішення Microsoft відрізняється необхідністю більш розширеного навчання порівняно з попередніми платформами. Розробники можуть вільно писати на C# і повною мірою використовувати екосистему розробки .Net. Завдяки оболонкам C# ви можете домогтися нативної продуктивності, яка, тим не менш, не перешкоджатиме повторному використанню вашого коду.

Хоча цей фреймворк відносно новий у сфері розробки гібридних додатків, багато компаній впроваджують Flutter для оптимізації циклів розробки динамічних і статичних мов. Своєчасна (JIT) і випереджальна (AOT) компіляції допомагають оптимізувати швидші цикли динамічних мов, а також досягти стабільності та надійності статичних мов відповідно.

Як вибрати надійних постачальників для розробки гібридних додатків

Software engineers from Ukraine

Перед тим як розпочинати розробку, зосередьтеся на розгляді кількох речей:

  1. Професіоналізм. Переконайтеся, що обрані фахівці мають необхідний технічний досвід і сертифікацію.
  2. Місцезнаходження. Чи хотіли б ви тісно співпрацювати з вашими постачальниками в офісі? Чи ви розглядаєте можливість найму кваліфікованої аутсорсингової команди?
  3. Витрати. Подумайте, який бюджет ви готові витратити на розробку застосунку. Зв’яжіться з потенційними колегами для оцінки вартості проєкту.
  4. Послуги після запуску. Переконайтеся, що в обраної ІТ-компанії є ресурси для підтримки застосунку на етапах після розробки.
  5. Рівень залученості. Уточніть рівень взаємодії, який постачальники готові надати вам на всіх етапах розробки.

Також дуже важливо вибрати кращий тип співпраці з постачальниками:

  1. Наскрізна розробка додатків. Професійна допомога у створенні стратегії, концепту застосунку, дизайну, а іноді й маркетингових стратегій. Варіант особливо привабливий для підприємств-початківців і стартапів.
  2. Розвиток концепту застосунку. Якщо ви маєте уявлення про ідею пропозиції та її основні можливості, залишилося лише знайти команду для реалізації бажаного дизайну та функціональності.
  3. Конкретні завдання. Якщо у вас є прототип рішення, який працює, все, що вам потрібно, — це перепроєктувати або трохи переробити застосунок, щоб підвищити чуйність UI/UX.

Досягнення кросплатформної сумісності з PNN Soft

Solutions for business clients

PNN Soft  постачає продукти для програмування вже 20 років, і ми відточуємо навички, щоб втілити наші ідеї в надійних послугах. Ми створили безліч гібридних застосунків для Windows/macOS X. При цьому особлива увага приділяється безпеці.

Ми орієнтуємося на досягнення глибокого розуміння цілей і потреб окремих компаній. Саме тому наші клієнти віддають перевагу довгостроковій співпраці.

PNN Soft використовує методології Agile, Scrum і RAD для ефективного спілкування з клієнтами, задоволення їхніх очікувань і забезпечення більшої гнучкості. До наших груп експертів Agile входять розробники програмного забезпечення, дизайнери графічного інтерфейсу, тестувальники, технічні письменники та менеджери.

Якщо Вас цікавить розробка гібридних додатків, заповніть форму нижче.